Пресудувате според ваше или туѓо мислење?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.856
Без оглед за што станува збор, дали е тоа човек што не го познавате, дали е тоа некое место што не сте го виделе, пијалок што не сте го пробале итн. ... дали пресудувате пред да слушните, видите и пробате со свои уши, очи (па и уста:)) или се водите по муабетите на другите и според тоа го оцрнувате или прифаќате истиот/ото?

Нормално дека еден мал уддел во тоа имаат "познавачите" на одредената личност или предмет.... но сепак последниот збор е мој.... откако сам ке видам за што станува збор тек тогаш ке пресудам.... имам многу пријатели за кои сите од околу ми зборуваат дека не биле убави луѓе.... јас секогаш им го коментирам истото: "Абе мене не ни направил ништо лошо, со мене е секогаш супер чак што во одредени ситуации и ми помогнал и затоа си го ценам многу"

Никогаш не пресудувам пребрзо.Едноставно сакам сама да видам што е како е,необрнувајќи внимание на тоа што го зборуваат другите.Таков тип на личност сум,љубопитна до даска :icon_lol:.А зошто правам така?-повеќе и верувам на мојата интуиција отколку на туѓата

Во принцип, јас верувам само на она што јас ќе го пробам, видам и.т.н. Ретко се водам по туѓи мислења бидејќи сепак сликата за единката создадена од наша страна е во секој поглед пореална од онаа на другите. Не оцрнувам туѓи мислења, но сепак не може да ме убедите да ги прифатам како такви. Понекогаш и јас се обидувам нокому да наметнам мое мислење за нешто...

имам многу добар феелинг за луѓе... многупати, за жал, гледаш и работи кои не сакаш да ги видиш, али јеби га, то е :)

значи, „судам” сам, односно си ГРАДАМ мислење за луѓето на база на сопствени искуства и чувства...

туѓите мислења само ги земам како попратни фактори.

да појаснам: ако 20 луѓе речат дека особа Це е ебиветер, лажи и кради, и немој случајно пари да и позајмиш, или нешто вредно во близина да оставиш, тогаш најверојатно ќе напрам мал тест, да видам дали има вистина.

ама не би избегнал некого претерано само на база на нечии муабети, или не би го оцрнал...

Дваес и три годишен дечко со смеѓа долга коса, 180 цм, 70 кг,плави очи бара факти.

Додека не пробам(видам,испитам)самиот, слушам муабети, ама со резерва.Мислењето го изградувам по сопственото искуство.

За што и да е сама пресудувам т.е донесувам одлука или кажувам мислење според она што јас сум го видела(а најчесто вреувам само на моите очи..зашо едноставно иам многу сомнеж у луѓето и тешко е у нешо да ме убедиш ако сама не го проверам/видам) а шо се однесува до милењето на другите го слушам..ама не обрнувам внимание мн мн

paa porano se vodev po tugji mislenja...pomeracki mi wese da ogovaram nekoj so ne go znam spored toa sto sum go slushnala otkolku da go zapoznaam i da vidam kakva licnost e...pred 2(otprilika) godini imav deshavka so edna drugarka za koja bukvalno site sto gi prasav imaa loso mislenje,no bidejki mi znacese i nesakav da ja izgubam resiv da rizikuvam i da ja zapoznaam pa da presudam sama kakva e...ne zalam poradi toa posto sea sme drugarki i bas mi e milo sto ne gi slusav drugite...taka da od togas dodeka sama ne procenam nesto nikogas ne komentiram nitu donesuvam zaklucoci vo vrska so toa nesto ili nekoj :)

Никогаш не слушам што ќе речат другите. Секогаш сам се трудам да проценам некој човек каков е, и до сега се неам зезнато :)

Абе ако е некој на кој можам да се ослонам му веруем,ама глеам сам да донесувам заклучоци за луѓево

Sama si sudam za lugeto,samo imam eden mal problem prvo im gi naogjam manite a posle doblestite,neznam zasto,ama vo sekoj slucaj nesakam da ja navredam i ogovaram posle taa licnost si cuvam vo sebe dodeka ne ja zapoznaam celosno,a drugi luge ne slusam zasto sekogas ispaga obratnoto.Nemozes da bides ist so site luge neli,pa taka da so nekoj moze e losa licnost a so mene moze ke bide dobra i obratno,u princip zavisi i od toa kako jas ke se postavam vidis.

Јас го слушам и туѓото мислење пред да направам нешто за прв пат(дали се работи за запознавање на некој човек,дали е за пијалак некој или за било што),ама дури не видам јас лично,дури јас не пробам и да осетам како е-не можам да знам!!!

Pa ima luge na koi im veruvam i moze da gi poslusam za neso ama drugo e koa sam ke proveram so e kako e :):):)

Зависи чиво мислење е. Али најчесто според мое мислење пресудувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom