Препорака за нов автомобил

• Креатор на темата Креатор на темата Lu
  • Време на започнување Време на започнување
Да и Opel Astra GTC (ГРАДСКИ ТРГОВСКИ ЦЕНТАР :pos2:) е во втор план.
Ако не се Pro Cee'd или Leon тогаш ќе бидат или Focus 1.6 или Astra GTC (3 врати) .

Astra GTC anyday!!! 3x подобра е на дизајн него другите 2 примерока а и квалитетна.

Имаш проблем :(
Голем проблем. Се изнаслушав секакви коментари и изначитав многу, изгледав многу клипчиња и се најдобро за еден џип. Во интерес на тоа што сум оф-топик и нема да кажам за кој џип се работи од поновите, ама на тест возење ме разочара ептен.
И сега знам дека најдобро да оцениш кое возило ти лежи, најдобро е сам да си го тестираш.
Ако возилото е наменето за тебе лично, дека ти ќе го возиш највеќе, најдобро да си почекаш додека да земеш возачка, па тогаш рипај, оти лошо било да викаш "оп", па после да скокаш. :)

Е нема да е само моја туку сите тројца ќе ја возиме (јас,таткоми и мајками)
И сегашниот Форд што го имаме ќе го задржиме али кој ќе чека уште 1 година,време е да се подновиме.
Али мислам која и да ја избереме нема да згрешиме.
А и еве на пример да чекаме 1 година за да јас можам да ги тестирам колите како ќе знам која е најдобра?
Нели треба да имаш искуство со коли и да имаш повеќе коли возено за да можеш да споредиш која е подобра а која е полоша,а јас тогаш тазе положено како ќе знам која да ја одберам кога немам возено други коли.:toe:

Имаш проблем :(
Голем проблем. Се изнаслушав секакви коментари и изначитав многу, изгледав многу клипчиња и се најдобро за еден џип. Во интерес на тоа што сум оф-топик и нема да кажам за кој џип се работи од поновите, ама на тест возење ме разочара ептен.
И сега знам дека најдобро да оцениш кое возило ти лежи, најдобро е сам да си го тестираш.
Ако возилото е наменето за тебе лично, дека ти ќе го возиш највеќе, најдобро да си почекаш додека да земеш возачка, па тогаш рипај, оти лошо било да викаш "оп", па после да скокаш. :)

Е нема да е само моја туку сите тројца ќе ја возиме (јас,таткоми и мајками)
И сегашниот Форд што го имаме ќе го задржиме али кој ќе чека уште 1 година,време е да се подновиме.
Али мислам која и да ја избереме нема да згрешиме.
А и еве на пример да чекаме 1 година за да јас можам да ги тестирам колите како ќе знам која е најдобра?
Нели треба да имаш искуство со коли и да имаш повеќе коли возено за да можеш да споредиш која е подобра а која е полоша,а јас тогаш тазе положено како ќе знам која да ја одберам кога немам возено други коли.:toe:

Ај кажими на ПП за кој џип правиш муабет баш ме интересира?

Леле што е работава 2 пати ми излегло мислењето.

sacarfan-chevrolet-cruze-12.jpg
SS_Chevy_Cruze_3.jpg
112_2008_paris_05z+2011_chevrolet_cruze_+interior.jpg
Naj evtina limuzina :)
Chevrolet Cruze 2.0 TD LT 150 hp
General

Doors number:
4-doors

Carbody type:
sedan

Transmission:
5 speed, manual

Fuel:
diesel

General warranty:
3 years, 100000 km

Carbody warranty:
6 years

Release date:
april 2009

End date:
available
Performance

Top speed:
210 km/h

Acceleration 0-100 km/h:
10,0 s

Urban consumption:
7,0 l/100km

Urban consumption kms:
(1 op 14,3)

Extra-urban consumption:
4,8 l/100km

Extra-urban consumption kms:
(1 op 20,8)

Average consumption:
5,6 l/100km

Average consumption kms:
(1 op 17,9)

CO2 Emission:
149 g/km
Engine

Cylinders:
4, in line

Valves per cylinder:
4

Capacity:
1991 cm3

Bore x stroke:
83,0 x 92,0 mm

Compression:
17,5:1

Max power:
110 kW (150 hp)

Max power RPM:
4000 rpm

Max torque:
320 Nm

Max torque RPM:
2000 rpm

Fuel system:
common rail

Engine type:
ohc

Turbo:
yes, with intercooler

Catalyst:
particle filter

да, преценет е, исто и кога го продаваш после 5-10 години. али е добар, види само колку стари голфови се тркалаат по улиците, за разлика од нивните конкуретни од тоа време.

Квалитетот од тој до овој голф е голема...голф 2 е правен со цел да е издржлив, за разлика од денешниот,не само голфот туку и други марки...така да логиката на изработка тогаш била друга,па сега е друга

sacarfan-chevrolet-cruze-12.jpg
SS_Chevy_Cruze_3.jpg
112_2008_paris_05z+2011_chevrolet_cruze_+interior.jpg
Naj evtina limuzina :)
Chevrolet Cruze 2.0 TD LT 150 hp

Да,не е лош ни Крузот.
Комшијата наш има ист ваков бел Круз и стално го гледам пред зграда,али незнам што да кажам :toe:
Да лимузинче е али седан е,а штознам некако повеќе ме влечат хечбеците.
А на пролет мислам дека ќе пристичне Круз хечбек (ист случај како со Лансер) али штознам немам некое мислење за Круз.

А знаете што е интересно,
Кога Фиат Линеа излезе пред 3/4 години првпат кога ја видов во живо (се сеќавам црна боја беше) мислев дека непостои поубава кола од Линеата,едноставно прекрасна ми изгледаше.
Исто и со Крузот кога излезе пред 2/3 години исто и тој ми изгледаше совршен.
Али сега некако како да ми се измени вкусот за коли,порано многу сакав седани а сега пак многу повеќе сакам спортски хечбеци како што се Просид,Леон и сл.

А инаку и Крузот е убав али што знам...
Инаку не сум видела Круз кај нас со ваква боја,али оваа боја многу ми се допаѓа,не е обична вишња боја (ако знае некој како се вика бојата нека ми каже:smir:)
chevrolet-cruze-price-in-india.jpg

Да Астрата ГТЦ е со 3 врати а и Про Сидот е со 3 врати.
А за да биде уште поинтересно и моменталниот Форд што го имаме (а го имаме 6 години) и тој е со 3 врати.
А многу е интересно што Леонот изгледа како да има 3 врати а уствари има 5 :vozbud:
А јас како помала се чудев зошто кај Леонот има како дупка/вдлабнатина во задното стакло :pos2: а тоа таму да ти се отварале задните врати.
И не само кај Леонот и кај други коли сум го видела овој трик.

alfa-romeo-156-saloon-1-6-ts-lusso-4dr-1532415185-640x480.jpg

Погоди зошто?

http://en.wikipedia.org/wiki/Walter_de'Silva

FF_raves_audi_f.jpg

А знаете што е интересно,
Кога Фиат Линеа излезе пред 3/4 години првпат кога ја видов во живо (се сеќавам црна боја беше) мислев дека непостои поубава кола од Линеата,едноставно прекрасна ми изгледаше.
Исто и со Крузот кога излезе пред 2/3 години исто и тој ми изгледаше совршен.
Али сега некако како да ми се измени вкусот за коли,порано многу сакав седани а сега пак многу повеќе сакам спортски хечбеци како што се Просид,Леон и сл.

А инаку и Крузот е убав али што знам...
Инаку не сум видела Круз кај нас со ваква боја,али оваа боја многу ми се допаѓа,не е обична вишња боја (ако знае некој како се вика бојата нека ми каже:smir:)
chevrolet-cruze-price-in-india.jpg

Candy red најверојатно се вика, а мислам дека нема 2-3 години откако е донесен крузотг

Ако земаш Астра GTC

ИСКЛУЧИВО! црвена

2007-opel-astra-gtc-34_800x0w.jpg

Може и црна, ама не доаѓа до израз...

Photo0195.jpg2..jpg

Ја црвена освен Ферари не би купил ниедна друга кола :)

Правев муабет со таткоми и во потесниот избор влегуваат 3 автомобили

1) Kia Pro Cee'd
2) Seat Leon
3) Ford Focus 1.6

Се одлучивме за бензинец бидејќи ќе го задржиме и Фордот кој моментално го имаме па бидејќи ќе имаме 2 коли со новата нема да правиме повеќе од 10.000 километри годишно (5.000/6.000 просечно).
И плус бензинците се постартни.

Али јас сум сигурна дека борбата ќе биде помеѓу Pro Cee'd и Leon
Во основа, кај Киата за помалку пари добиваш повеќе опрема (а и посилен мотор); Леонот има подобро и поспортско управување (така сум слушнал, не сум возел да можам лично да потврдам), но е и доста “потврд“. Впрочем, еве ти ги ценовниците, па споредувај: http://www.kiamotors.com.mk/p_car/proceed/cenovnik.pdf / http://www.seat.com.mk/Leon/pdf/Leon MY'11 - 2010.pdf

Имај на ум дека она што важеше за 1.4 моторот кај Фокусот, важи и кај Леонот, а и кај Просидот, така да... На крај, ти останува тест возењето.

ПС. За останатите детали како трајност, достапност на резервни делови итн... не сум слушнал некој да се пожалил од Киа (па ни од Сеат), но можеби некој друг има повеќе искуство со такви работи.

ППС. Јас сум сепак сеуште за Фокусот :wink:

Еве јас што мислам за потесниот избор Pro Cee'd,Leon,Focus и Astra GTC.

- Astra GTC = Изгледа убаво и спортски од надвор али постар модел е и ентериерот многу ми е некако едноличен,не ми буди некои емоции.

- Focus (1.6) = Добар и силен мотор али баш на пролет кога ќе купуваме кола тогаш ќе излезе новата генерација на Фокус и овој автоматски ќе биде стар модел.Инаку убав е ентериерот.

- Leon = Убав и атрактивен/спортски дизајн али исто како кај Астрата ентереирот некако не ми е привлечен.

- Pro Cee'd = Многу убав дизајн,одпозади изгледа широко и робусно како карпа,зрачи со моќ и многу убав ентериер.

Епа тоа е моето мислење,ако имате нешто да кажете,повелете....

Фокусот - најквалитетен, најубав и најубава вожња
Астрата - досадна, со грд ентериер
Про-Сид - со фејслифтот го испосраа уште толку, ефтин ентериер
Леон - веќе стар модел, ако е дизелче тогаш е добра комбинација (незнам кој мотор го меркаш)

Ја би одел на Фокус 1.6, или пак Леон, ама дизел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom