Препорака за нов автомобил

• Креатор на темата Креатор на темата Lu
  • Време на започнување Време на започнување
Епа ја го имам Спортбекот, ако те интересира нешто во врска со колата мило ќе ми биде да ти помогнам, а за подетални имформации можеш да одиш во Мак Ауто Стар и да си направиш тест вожња :)
Инаку незнам дали знаеш, али Спортбекот до основната Информ опрема кошта, 11.480 (+ 300 за металик боја), а со повисоката Инвајт опрема чини 12.980 (+ 300 за металик).

Планирам септември да земам ново возило од комфор класа, па да и Астра иди во предвид. Зимава бев загреан за Форд Фокусот 1.6 (стариот модел) ама се испишманив зошто не бев дома и немав некоја поголема потреба од автомобил.
Ќе видам можно е Круз и ПроСид-от да ги разгледам како опција за автомобил. Има еден роднина Киа која ја вози на долги релации веќе две години и има само пофални зборови досега за конфортот и издржливост на деловите, малку е само критичен кон потрошувачката.

a da sednesh so tvoite doma da si porazgovarash ., pretpostavuvam deka kolata nema da bide samo za tebe ., ., ako e samo za tebe ., 206 cc., wow., ., a ako veke zboruvame za kola koja ke treba da ispolni poveke ochekuvanja ., nadvor od toa shto tuka sekoj si ja fali svojata kola ., gjoamiti tie ja napravile i se gazdi na firmite., razmisli i za shkodata oktavija., fokusot 1.6., ubavo ti preporachaa astrata ., za tie pari pun kurac koli ., tuku sedni so tvoite i donesete odluka ., ., suzuki sffiftot so 129 ks., sega se setiv na nego ., i ., tn.,.... vo krajna linija izborot e tvoj ., zemi nekloku vozila na probna vozhnja pa ke si odluchish samiot ., ke vidish koja kola najubavo ke ti legne na raka., aj pozdrav ., i so sreka nova kola., i pamet vo glava;)

Планирам септември да земам ново возило од комфор класа, па да и Астра иди во предвид. Зимава бев загреан за Форд Фокусот 1.6 (стариот модел) ама се испишманив зошто не бев дома и немав некоја поголема потреба од автомобил.
Ќе видам можно е Круз и ПроСид-от да ги разгледам како опција за автомобил. Има еден роднина Киа која ја вози на долги релации веќе две години и има само пофални зборови досега за конфортот и издржливост на деловите, малку е само критичен кон потрошувачката.

Мислам дека веќе се продадени сите Фокуси од стариот модел, сега новите Фокуси немаат 1.4 мотор, основниот им е 1.6 и кошта околу 15.500 евра.
Про Сидот има прекрасен спортски дизајн, али повеќе нема Про Сид со нормалната маска напред, за околу 2 месеци ќе стигне Фајслифтот на Про Сид, со напред иста маска како на Сидот со 5 врати (мене искрено повеќе ми се допаѓаше првиот изглед, со фејслифтот напред мислам дека ја усраа колата).
Ако земаш Круз не ни помислувај да земеш со основниот 1.6 мотор бидејќи е многу тром и спор и многу троши (исто како Фокус 1.4) , ако зимаш Круз тоа нека биде со појакиот 1.8 мотор.
Исто така размисли и за Лансер (многу опрема, одличен мотор/перформанси и супер цена) а види и Рено Меган 1.5 дци (дизелот).
А гледам и Хјундаи И 30 за 10.500 го даваат.

Буџет? :) 12-13.000? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom