Premier League - Season 2020/2021

Кој ќе биде шампион во сезоната 2020/2021?

• Вкупно гласачи
    166
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
WOW навистина шокантно нешто што против појаките го остава на клупа ГОЛЕМИОТ ГЕРЕТ БЕЈЛ :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
Па не ми беше за тоа муабетот. Не искача со напаѓачки состав, туку иде со копачка средина и Бервајн како дупли бек. Сисоко мора да му игра иако не знае топка да води. Денес со Ндобеле таму и Лукас позади Кејн изгледаше многу поопасно.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Па не ми беше за тоа муабетот. Не искача со напаѓачки состав, туку иде со копачка средина и Бервајн како дупли бек. Сисоко мора да му игра иако не знае топка да води. Денес со Ндобеле таму и Лукас позади Кејн изгледаше многу поопасно.
Како тоа ти знаеш дека Бергвајн е дупли бек? Или колку да ти одговара на муабетот.
Горе доле тој е составот на Тотенхем што игра цела сезона, Сисоко у двоец со Хојбјерг игра речиси 90% од утакмиците, заедно со нив и Ндомбеле. Оваа постава беше прво место после одреден број одиграни утакмици и тука пола форум почна да се надева на титула и слични муабети.
Сон и Кејн ги влечат цело време, Лукас ротира со Бергвајн, Бејл е резерва.

Тоа што паднаа у форма и Мурињо си има некои тактички бубачки у главата се сосема други муабети што немаат врска со тоа кои играчи искочиле у стартни 11.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Како тоа ти знаеш дека Бергвајн е дупли бек? Или колку да ти одговара на муабетот.
Горе доле тој е составот на Тотенхем што игра цела сезона, Сисоко у двоец со Хојбјерг игра речиси 90% од утакмиците, заедно со нив и Ндомбеле. Оваа постава беше прво место после одреден број одиграни утакмици и тука пола форум почна да се надева на титула и слични муабети.
Сон и Кејн ги влечат цело време, Лукас ротира со Бергвајн, Бејл е резерва.

Тоа што паднаа у форма и Мурињо си има некои тактички бубачки у главата се сосема други муабети што немаат врска со тоа кои играчи искочиле у стартни 11.
Па Бергвајн повеќе дреме позади и поради тоа го игра на битни утакмици. Лукас е играч што поретко се враќа и поради тоа он страда кај Мурињо на битни утакмици. Тоа што Лукас за Бергвајн е Меси нема врска, не се враќа назад и поради нема играње. На овој начин страдале многу играчи кај Мурињо.

А за Сисоко нејќам да коментирам. Тоа што играле добро на почетокот не го прави добар играч. Ндобеле и Даер на таа позиција е многу подобоар избор него ли овој со фатените нозе.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.906
Поени од реакции
67.565
Koja e новата дефиниција за пенал кога се работи за игра со рака? Сигурен бев дека она од Худсон Одои ке биде пенал. Со измените што ги направија пред некој месец, сега секој судија може на свое убедување да суди пенал или не.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Koja e новата дефиниција за пенал кога се работи за игра со рака? Сигурен бев дека она од Худсон Одои ке биде пенал. Со измените што ги направија пред некој месец, сега секој судија може на свое убедување да суди пенал или не.
Според новата дефиниција, ако играч од една екипа во својот шестнаесетник ја допре топката со рака тоа е пенал.

Ако играч од другата екипа, во противнички шестнаесетник ја допре топката со рака..не е пенал.

Не ја допре топката Одои.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Гринвуд ја допре таа топка прв. Не се ујдисувајте со хрватските дно од коментатори. Отпосле ја допре и Одои. А одлуката на Атвел била, барем така новинарите на ,,Твитер" пренесуваат ,,Одои не ја движел раката кога ја удрил топката".

Да беше пенал Гринвуд самиот ќе се бунеше кај судијата. И тој и останатите играчи на Јунајтед се чудеа зошто воопшто се гледа ВАР.

Генерално добро отсудено полувреме. Ретко кога судија санкционира исправно мали-Гвардиола фаули на средина на терен. За двете екипи.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.891
Поени од реакции
116.220
Не менува многу и со 6 напаѓачи да искочи ако пристапот е дефанзивен. Не е до изборот на играчи него до пристапот е.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.590
Поени од реакции
13.957
Последниве кола потешко даваат пенали, дали е договор меѓу судиите или нешто друго не знам, ама после глупостите со Дин малце повеќе внимаваат за што ќе дадат пенал.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.906
Поени од реакции
67.565
Гринвуд ја допре таа топка прв. Не се ујдисувајте со хрватските дно од коментатори. Отпосле ја допре и Одои. А одлуката на Атвел била, барем така новинарите на ,,Твитер" пренесуваат ,,Одои не ја движел раката кога ја удрил топката".

Да беше пенал Гринвуд самиот ќе се бунеше кај судијата. И тој и останатите играчи на Јунајтед се чудеа зошто воопшто се гледа ВАР.

Генерално добро отсудено полувреме. Ретко кога судија санкционира исправно мали-Гвардиола фаули на средина на терен. За двете екипи.
Од сите агли што ги дадоа Sky Sports, никаде никој не виде дека Гринвуд играл со рака, дури и се чудеа зошто сите играчи на Челси гестикулираа за игра со рака.

@dragonsky

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Од сите агли што ги дадоа Sky Sports, никаде никој не виде дека Гринвуд играл со рака, дури и се чудеа зошто сите играчи на Челси гестикулираа за игра со рака.

@dragonsky

Не знам, ова треба психички тест да биде можда :D
Еве, ја и РАТМ видовме како Гринвуд да допира, фанови на Јунајтед друго..
Што знам, можеби ќе треба после мечов пак да видам, ама од се што пуштија јас бев убеден дека Гринвуд ја мава, некако дури и чудно ми беше што се повтараше толку пати.

O

ob1

Гостин

Уфф не сум баш сигурен дека Одои не играше со рака.
А ова со не движење на раката не знаев дека игра улога, мислев дека ако рацете му се кренати до рамо и има игра со рака е пенал.

Ете @vidooq постирал слика, али можно е да смениле нешто во меѓувреме.

Член од
3 декември 2014
Мислења
401
Поени од реакции
311
Јас мислам главна причина што не свирнаа пенал е тоа што Гринвуд му ја потурна раката при што имаше подоцна контакт како и да е ќе видиме деновиве што ќе кажат експертиве за оваа ситуација.:)

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.539
Поени од реакции
17.958
Utakmica tamam ko za u nedela, samo trebalo za vreme rucek da ja stavat pu da vi ebam sve

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Пост за тоа колку се досадни дербињата.

Статус
Затворена за нови мислења.