Premier League - Season 2020/2021

Кој ќе биде шампион во сезоната 2020/2021?

• Вкупно гласачи
    166
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ова се депресивни бројки, никогаш не сум гледал ваков Арсенал, никогаш, ни сезоните кога јадевме по 5-6 гола од Ливерпул, Челзи или Сити не биле ваква ужасни бројките и играта.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Само Фулам, Барнли, Шефилд Јунајтед и ВБА имаат полоша гол разлика од Арсенал.
Три од овие четири екипи се во зона за отпаѓање, а четвртата е Фулам кои до пред некое време беа таму.

И Арсенал, екипа што е најмногу хејтана за нивната одбрана сепак...

Има примено помалку погодоци од:

Лестер, Ливерпул, Манчестер Јунајтед, Евертон...

O

ob1

Гостин
Од кога памтам за фудбал и Премиер Лига, без разлика колку бил добар или лош тимот, колку имал добра или слаба сезона, Арсенал секогаш буквално секогаш важел за клуб кои играл напаѓачки фудбал и креирал еден тон шанси.
Едноставно тоа беше синоним за Арсенал како клуб.. ова се поразителни бројки човече.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.064
Поени од реакции
19.448
Јас бев од тие кои мислеа дека ќе имаат добра сезона Арсенал, Аубамејанг и Лаказет беа во одлична форма, младите играчи даваа надеж и со потпишувањето на Парти мислев дека ќе имаат висок дострел во ПЛ, тотално разочарување.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.811
Поени од реакции
115.830
Јас на почетокот викав дека Артета свесно игра вака против појаките тимови, пошо нели слаба одбрана бла бла, ама кога тоа го форсираш против тимови ко ВБА ондак братот има некои тактички проблеми, ограничувања, лимити, сеедно. Модерен фудбал со 3ца копачи у средина и дупли бекови не се игра, освен ако не си селска екипа ко Барнли и бркаш опстанок по секоја цена.

Уште па кога збореа дека он му ја правел тактиката на Пеп.... :facepalm:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
11 - Only Alan Shearer and Chris Sutton (13 in 1995/96) & Ryan Fraser and Callum Wilson (12 in 2018/19) have combined for more Premier League goals in a season than Harry Kane and Son Heung-min this season (11).

А само 11 мечеви се одиграни.

:cuc: :cuc: :cuc: :cuc:

Член од
5 март 2018
Мислења
17.064
Поени од реакции
19.448
Аууу колку фалеше ова на трибините, фудбалот без навивачи нема смисла

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Каква небо и земја разлика меѓу Тотенхем и Арсенал човече. Првиве напаѓаат на титулата со атрактивен фудбал и Мурињо, вториве кружат околу зона за испаѓање со игра налик млитав кур. Парадокс пар екселанс.
o_O

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Тоа е иронијата. Играат добар фудбал. Неколку утакмици веќе ќе си направат водство и многу организирано се бранат после тоа. Можеш да играш добар фудбал и дефанзивно во делови од утакмицата, колку и да се дрка тука на гегенпресинг и тој нон стоп напаѓачки фудбал.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom