Богами јас на стари години почнав да се замислувам над темата, најверојатно ништо нема да се смени во моето гледање на светот, ама лиглевците како Стерлинг ќе ги мразам уште повеќе!Ваквите потези како ова со дресовите black lives matters ме тера да станам расист![]()
А Пеп?Богами јас на стари години почнав да се замислувам над темата, најверојатно ништо нема да се смени во моето гледање на светот, ама лиглевците како Стерлинг ќе ги мразам уште повеќе!
Вхат абаут Пеп?А Пеп?
Вчера имаше изјава дека се срами од белата раса за тоа што и го прави на црната расаВхат абаут Пеп?
Има прокењато нешто на оваа тема или општо?
Општо он ти е човек, играч, тренер кој за мене ќе пројде низ фудбалот без да го рецнам! Незнам зошто, нит ме нервира нит ме радува. За разлика од Клоп за кој имам мешани видувања, но во основа позитивни! Уствари единствен минус му е што отиде во Ливерпул![]()
Оти, мене покрај глупата реакција за голот на Шефилд, ова највеќе ме нервираше! Баш погледнеш да видиш кој играч бил во акцијата, а таму БЛМ ко да ВЛ и остали да не се бројат! Општо ме разгневуваат овие модерни глупи движења, со изгубен фокус!На што трошите енергија...
Тоо царе, го ставам у листата на педери! Па и на Шити е менаџер, се вклопија коцките! Макар што, го разбирам дека одработува, а не мора пеерот.Вчера имаше изјава дека се срами од белата раса за тоа што и го прави на црната раса
Автоматски споено мислење:
парафразирам
Во право си , не вреди да се троши енергија....ама ова е толку превидна,апсурдна и трагикомична пропаганда што не постои мерка единица на лицемерност што можи да ја отслика ситуацијата....ненормална работа,лудост.....ова ти е како разгалени збеснати деца од што немаат друга мака па ајде не дискриминирале(за црнците во УСА)...па Англичаните малце проблеми имаат во нивната држава па за други ќе се секираат...комедииНа што трошите енергија...
Нивна држава е, нивна лига, мене фудбалот ме занима, што праеле испред, после утакмици, не знам, ако сакаат оро нека вртат :ДВо право си , не вреди да се троши енергија....ама ова е толку превидна,апсурдна и трагикомична пропаганда што не постои мерка единица на лицемерност што можи да ја отслика ситуацијата....ненормална работа,лудост.....ова ти е како разгалени збеснати деца од што немаат друга мака па ајде не дискриминирале(за црнците во УСА)...па Англичаните малце проблеми имаат во нивната држава па за други ќе се секираат...комедии
Па кој ги знае играчи на Вила освен Грилиш и Ел-Мухамедани или како беше, фино лепо ќе си видиш презиме на дрес и ок. Коментарите по навика не ги слушам пошто лупаат само глупости, вака се квари и доживљај, еј лично име ги натерале сменат со некоја килава парола.Нивна држава е, нивна лига, мене фудбалот ме занима, што праеле испред, после утакмици, не знам, ако сакаат оро нека вртат :Д
Со погорниот пост сакав да кажам дека се замарате беспотребно за проблеми кои не ни се во двор, глејте си фудбал и ајт.![]()
Нели Клоп се бунеше порано кога го прашуваа за ствари надвор од фудбалот, колку да каже нешто, логика во минус, ако се срами треба да се срами и од она што белата раса го прави на белата раса (најмногу убиства на белци во светот се од други белци и остали срања), да се идентификува некој со "своја" раса е малку необично, но доаѓајќи од Германија...Вчера имаше изјава дека се срами од белата раса за тоа што и го прави на црната раса
парафразирам
Брат, се слагам.Нели Клоп се бунеше порано кога го прашуваа за ствари надвор од фудбалот, колку да каже нешто, логика во минус, ако се срами треба да се срами и од она што белата раса го прави на белата раса (најмногу убиства на белци во светот се од други белци и остали срања), да се идентификува некој со "своја" раса е малку необично, но доаѓајќи од Германија...
Пример, белец го измисли world wide web односно интернетот каков што го имаме сите денес, енглез, и сеа да почнам јас боооооо па па па каков филинг шо напраивме ние белците а јас сум допринел нула, ништо, за тоа да бидне.
Што и го правеЛА, околу 400 години уназад.Вчера имаше изјава дека се срами од белата раса за тоа што и го прави на црната раса
парафразирам
Го земаа за репрезентација вицој да кажва кога ќе играа Шпанија Европско/СветскоПепе Реина од кај ми е познат?