Premier League - Season 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион за 2018/2019 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    264
Статус
Затворена за нови мислења.
@mkgunner не викам дека немаат добар тим и дека нема да завршат во топ 4, ама моментално те има фатено преголем оптимизам кој го осеќаме сите кога ќе дојде нов тренер, возбуда за нешто ново. Ќе се навикнете :D

Toп 4 исто како минатата сезона, а Фулам и Вест Хем пред Челзи. :kafence:

Еден од Тотенхем или Утд годинава ќе се лизни и тоа јако. Тотенхем 3 сезони со исти играчи, дури за куповите ги игра и во лш исто, немаат широк ростер. Освен ако не изнајдат анонимуси во стилот на трипиер, роуз тешко за во топ 4. А утд ради најглупиот тренер во светот, шо користи тактики од светското 98ма, шо нема идеа веќе кај тера. Очекувам пак лагано да си освои Сити, Челзи второ ако му остани тимот како шо му е сеа. Ливерпул, Арсенал да си се колат за 3/4место. А сакам да изненадат Чеканите. искусен тренер имаат, паметни трансфери.

Сити, Ливерпул и Тотенхем гарантирано топ 3. Другиве ќе се тепаат до последно коло за тоа 4. место.

Бреј, Јунајтед аут, од топ 4 испаѓал дефинитивно хаха. Истиот овај Јунајтед со Смолинг Џонс и Јанг во одбрана и Лингард и Мата како полушпиц и крило имаше повеќе бодови од тимовите за кои навивате, а во некои сезони досега дури и освојувал титули. Вистина не се засили летово којзнае колку, но ако гледаме така ни Челзи или Сити не купија којзнае што. Ливерпул би требало сезоната да ја започне најдобро, мотивирани од фактот дека лани до финале на ЛШ стигнаја и со самодоверба дека можат повеќе од лани барем во ПЛ а и Клоп свати дека ова не е Бундеслига и почна и поскапи трансфери да прај и ги пополна дупките во позициите во тимот. Сепак, ќе видиме, останува сезоната да покаже.

Ќе видиме како ќе се адаптира Емери на лигата, сепак ПЛ е друг свет во однос на француското првенство. Он негува офанзивен фудбал што до негде е супер за Арсенал, ама вака од неутрална гледна точка може и да му се одбие од глава тоа, зборам у фазон да изиграат 2-3 слаби утакмици, да им дое Сити и да ги тепа 0-5 на Емирати и да им се деси фијаско, а Емери е познат по такви глупирања. :D

Плус ако не се лажам многу тежок распоред има Арсенал во првите неколку кола, тука ако поминат добро не би требало да имаат некои драматични порази и падови. Исто и јазикот е проблем, овој коњов пола збор на англиски не знае.

Труп е Англиски ама се труди го поштувам, не е ко Покетино 3 години со преведувач одеше. Тоа е прашање како ќе се прилагодат и Емери на ПЛ и играчиве на него ама тоа досега што го гледаме многу добро е прифатен од страна на играчиве. Секој ден објавуваат снимки од тренинзи и шо ти не што беше незамисливо дур беше Венгер, па имаме некаков допир со тимов и на прв поглед изгледа одлично.
Распоредот њ тежок први две утакмици Сити дома и Челзи на гости, не очекувам многу само да не јадеме 5тарда од Сити како што рече ( во ова сум сигурњн дека нема), а против Челзи во ваква ситуација се е можно.
За мене годинава ќе биде успех и ми е најбитно да не бидеме потопени во било кое дерби како досега па да паѓам во депресии коса ми попадна крф ли им е. ем, да победиме некој на ГОСТИ конечно бруката од лани да се заборајт.

Споредбено со Тотенхем, Челзи, Ливерпул, Сити и Јунајтед јас мислам дека имаат објективно најслаб состав/клупа. Плус, додади на тоа што имаат нов менаџер кој не знаеме како ќе се снајде, оправдано се ставени како последни од топ 6. Не велам дека Емери е слаб менаџер, нити дека Арсенал се дно и треба да бидат 12то туку според мене, оправдано им е доделена таа улога на „последно пласирани“ од топ 6. Да, Челзи има нов менаџер исто али Челзи има поквалитетен состав од Арсенал.
Абе ок е гледано од аспект на пласман, ростер и минатогодишни и постари искуства реално е да не ставаат/те од 4то - 6то место не ми пречи тоа. Нов менаџер, 4,5 нови играчи, ново сѐ уствари и ништо не е сигурно. Ама од моја гледна точка неможе да биде полошо од последните години под Венгер, едноставно таква меланхолија во клубов неможе да има. За квалитетот на составите е дискутабилно особено со Челзи и Тотенхем, па и Јунајтед доколку не донесат никој. Тотњнхем нема клупа, ма нема кој да го замени Кејн ако овај конечно се повреди, потоп има да им се деси, Челзи со Мората е енигма како тој ќе одигра, Жиру не е играч што може да носи тим цела сезона, редовно има пост од месец и пол, два. Тука ја гледам шансата и како што реков имаме напад што може да го надокнади тоа што ќе го заебат(а ќе заебат) Шкодран, Сократис лој не ме бендисува засега и неискуството на Чемберс и Холдинг пред се. Срединава со Тореира, Ремзи, Џака ало одигра како последнава полусезона, а и малиов Гендузи многу позитивно изненади, Мејтланд солидна сезона имаше лани, Елнени па и Ивоби мислам дека сме доволно покриени.
Убеден сум дека ќе бидиме многу подобри од лани.
Сити, а сега и Ливерпул реално се над сите и би требало да се борат за титула

@mkgunner не викам дека немаат добар тим и дека нема да завршат во топ 4, ама моментално те има фатено преголем оптимизам кој го осеќаме сите кога ќе дојде нов тренер, возбуда за нешто ново. Ќе се навикнете :D

Ти верувам :D
Образложив погоре да не ја должам појќе, оптимизмот ми се врати после којзнае колку време, а до кога ќе трае ќе видиме :D

Абе ок е гледано од аспект на пласман, ростер и минатогодишни и постари искуства реално е да не ставаат/те од 4то - 6то место не ми пречи тоа. Нов менаџер, 4,5 нови играчи, ново сѐ уствари и ништо не е сигурно. Ама од моја гледна точка неможе да биде полошо од последните години под Венгер, едноставно таква меланхолија во клубов неможе да има. За квалитетот на составите е дискутабилно особено со Челзи и Тотенхем, па и Јунајтед доколку не донесат никој. Тотњнхем нема клупа, ма нема кој да го замени Кејн ако овај конечно се повреди, потоп има да им се деси, Челзи со Мората е енигма како тој ќе одигра, Жиру не е играч што може да носи тим цела сезона, редовно има пост од месец и пол, два. Тука ја гледам шансата и како што реков имаме напад што може да го надокнади тоа што ќе го заебат(а ќе заебат) Шкодран, Сократис лој не ме бендисува засега и неискуството на Чемберс и Холдинг пред се. Срединава со Тореира, Ремзи, Џака ало одигра како последнава полусезона, а и малиов Гендузи многу позитивно изненади, Мејтланд солидна сезона имаше лани, Елнени па и Ивоби мислам дека сме доволно покриени.
Убеден сум дека ќе бидиме многу подобри од лани.
Сити, а сега и Ливерпул реално се над сите и би требало да се борат за титула

Ама глеј што е „проблемот“ да кажам во целиов твој пост, што за да би биле Арсенал над Челзи и Тотнем ја ставаш најлошата можна комбинација за тимовите (повреди) и најдобрата можна комбинација за Арсенал (одлична соработка на средниот ред) :)

Ама глеј што е „проблемот“ да кажам во целиов твој пост, што за да би биле Арсенал над Челзи и Тотнем ја ставаш најлошата можна комбинација за тимовите (повреди) и најдобрата можна комбинација за Арсенал (одлична соработка на средниот ред) :)

Реално е брат да се десат повреди, нас не утепаа повреди сезони наназад, а Тотенхем игра 3 сезони со иста 11ка, нема асална замена за во напад, а о без тоа не се поквалитетни па да немаме шанса. Челзи сите надежи им се на Мората кој лани беше утоп, не викам дека така ќе биде и годинава ама од кај да знаеме.
Кај нас таква е ситуацијата, реков атмосферата е неспоредливо подобра од било кога и подолу од минативе фијаска тешко дека може да се деси.
Пристрасност во дозволена мера :) постои од моја страна, ама имаме основа за тоа, а како ќе биде крајниов резултат ќе видиме

Не дека га брану Морату, сви што га читав фанклуб знаев дека ми е прва мета сас брата ми Тиемутјухтатара Глупјоко. Ама дека е бија катастрофа е преувеличување рамонерно сас тој дека Лаказет е играчиште.:pos:
Мората беше одличан прву полусезону, игра сас главу, игра сас ногу, финиш, линкап, све. Втору полусезону искочи од колосек и почна бледо, па повреда, па депресија, па пубертет и такој. Али имам наду у брата ми Сарита дека ќе га среди зашто лик има некоју ауру и харизму што ми дава наду дека од Морату ќе направи исто што и направи од Игуаина, од просек, до рекордера.

Не дека га брану Морату, сви што га читав фанклуб знаев дека ми е прва мета сас брата ми Тиемутјухтатара Глупјоко. Ама дека е бија катастрофа е преувеличување рамонерно сас тој дека Лаказет е играчиште.:pos:
Мората беше одличан прву полусезону, игра сас главу, игра сас ногу, финиш, линкап, све. Втору полусезону искочи од колосек и почна бледо, па повреда, па депресија, па пубертет и такој. Али имам наду у брата ми Сарита дека ќе га среди зашто лик има некоју ауру и харизму што ми дава наду дека од Морату ќе направи исто што и направи од Игуаина, од просек, до рекордера.
Не збори така, знаеме сите дека е најслабиот напаѓач што заиграл во ПЛ.

Како бе Игуаин бил просек, а Сари играч направил од него.:pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom