Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе видиме како ќе се адаптира Емери на лигата, сепак ПЛ е друг свет во однос на француското првенство. Он негува офанзивен фудбал што до негде е супер за Арсенал, ама вака од неутрална гледна точка може и да му се одбие од глава тоа, зборам у фазон да изиграат 2-3 слаби утакмици, да им дое Сити и да ги тепа 0-5 на Емирати и да им се деси фијаско, а Емери е познат по такви глупирања.![]()
Плус ако не се лажам многу тежок распоред има Арсенал во првите неколку кола, тука ако поминат добро не би требало да имаат некои драматични порази и падови. Исто и јазикот е проблем, овој коњов пола збор на англиски не знае.
Абе ок е гледано од аспект на пласман, ростер и минатогодишни и постари искуства реално е да не ставаат/те од 4то - 6то место не ми пречи тоа. Нов менаџер, 4,5 нови играчи, ново сѐ уствари и ништо не е сигурно. Ама од моја гледна точка неможе да биде полошо од последните години под Венгер, едноставно таква меланхолија во клубов неможе да има. За квалитетот на составите е дискутабилно особено со Челзи и Тотенхем, па и Јунајтед доколку не донесат никој. Тотњнхем нема клупа, ма нема кој да го замени Кејн ако овај конечно се повреди, потоп има да им се деси, Челзи со Мората е енигма како тој ќе одигра, Жиру не е играч што може да носи тим цела сезона, редовно има пост од месец и пол, два. Тука ја гледам шансата и како што реков имаме напад што може да го надокнади тоа што ќе го заебат(а ќе заебат) Шкодран, Сократис лој не ме бендисува засега и неискуството на Чемберс и Холдинг пред се. Срединава со Тореира, Ремзи, Џака ало одигра како последнава полусезона, а и малиов Гендузи многу позитивно изненади, Мејтланд солидна сезона имаше лани, Елнени па и Ивоби мислам дека сме доволно покриени.Споредбено со Тотенхем, Челзи, Ливерпул, Сити и Јунајтед јас мислам дека имаат објективно најслаб состав/клупа. Плус, додади на тоа што имаат нов менаџер кој не знаеме како ќе се снајде, оправдано се ставени како последни од топ 6. Не велам дека Емери е слаб менаџер, нити дека Арсенал се дно и треба да бидат 12то туку според мене, оправдано им е доделена таа улога на „последно пласирани“ од топ 6. Да, Челзи има нов менаџер исто али Челзи има поквалитетен состав од Арсенал.
@mkgunner не викам дека немаат добар тим и дека нема да завршат во топ 4, ама моментално те има фатено преголем оптимизам кој го осеќаме сите кога ќе дојде нов тренер, возбуда за нешто ново. Ќе се навикнете![]()
Абе ок е гледано од аспект на пласман, ростер и минатогодишни и постари искуства реално е да не ставаат/те од 4то - 6то место не ми пречи тоа. Нов менаџер, 4,5 нови играчи, ново сѐ уствари и ништо не е сигурно. Ама од моја гледна точка неможе да биде полошо од последните години под Венгер, едноставно таква меланхолија во клубов неможе да има. За квалитетот на составите е дискутабилно особено со Челзи и Тотенхем, па и Јунајтед доколку не донесат никој. Тотњнхем нема клупа, ма нема кој да го замени Кејн ако овај конечно се повреди, потоп има да им се деси, Челзи со Мората е енигма како тој ќе одигра, Жиру не е играч што може да носи тим цела сезона, редовно има пост од месец и пол, два. Тука ја гледам шансата и како што реков имаме напад што може да го надокнади тоа што ќе го заебат(а ќе заебат) Шкодран, Сократис лој не ме бендисува засега и неискуството на Чемберс и Холдинг пред се. Срединава со Тореира, Ремзи, Џака ало одигра како последнава полусезона, а и малиов Гендузи многу позитивно изненади, Мејтланд солидна сезона имаше лани, Елнени па и Ивоби мислам дека сме доволно покриени.
Убеден сум дека ќе бидиме многу подобри од лани.
Сити, а сега и Ливерпул реално се над сите и би требало да се борат за титула
Ама глеј што е „проблемот“ да кажам во целиов твој пост, што за да би биле Арсенал над Челзи и Тотнем ја ставаш најлошата можна комбинација за тимовите (повреди) и најдобрата можна комбинација за Арсенал (одлична соработка на средниот ред)![]()
Не збори така, знаеме сите дека е најслабиот напаѓач што заиграл во ПЛ.Не дека га брану Морату, сви што га читав фанклуб знаев дека ми е прва мета сас брата ми Тиемутјухтатара Глупјоко. Ама дека е бија катастрофа е преувеличување рамонерно сас тој дека Лаказет е играчиште.
Мората беше одличан прву полусезону, игра сас главу, игра сас ногу, финиш, линкап, све. Втору полусезону искочи од колосек и почна бледо, па повреда, па депресија, па пубертет и такој. Али имам наду у брата ми Сарита дека ќе га среди зашто лик има некоју ауру и харизму што ми дава наду дека од Морату ќе направи исто што и направи од Игуаина, од просек, до рекордера.
Читај што пишуе, не тебе што ти одговара.Како бе Игуаин бил просек, а Сари играч направил од него.![]()