Premier League - Season 2018/2019

Шампион за 2018/2019 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    264
Статус
Затворена за нови мислења.

S.L

Желба по титула :D
Член од
1 јули 2013
Мислења
1.899
Поени од реакции
1.342
Zal mi e za fulham :( ne morase u 93ta da primat gol.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.057
Поени од реакции
45.803
golman-linijas, najlosoto nesto

Член од
11 април 2012
Мислења
4.652
Поени од реакции
5.361
Iskreno se nadevam deka uvide deka mojot komentar e za negovoto "angliskite eksperti" koi se drva nedelkani i treba dezuren kajgandzija da ide i da im gi otvori ocite.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Иако победија, им претстои тежок период. Не знам со кого играат ама голем удар им е што ќе се без Али, Кејн и Сон.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Најголема енигма ми е за кој тим навиваш, порано цело време мислев дека си за Реал Мадрид заради јузернејмот, имаш слика од ПСЖ и сега со ова ваљда Арсенал или Јунајтед ги поддржуваш. Може некој те прашал, ама јас не сум видел. Не знам дали е криза на идентитетот или не` тролаш сите тука. Чисто онака ме интересира, без навреда. :D
Бев за среал точно. Сега сум за ПСЖ, ама во англиско сум за Ман.Ј.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.855
Поени од реакции
10.227
Во првичниот пост не ти беше нагласено дома. Повторно не мислам дека и дома имаме кујзнае каква доминација, последниот лигашки натпревар дома со Челси беше кога со Бељерин извадивме 2:2 во 92 минута, тој беше натпреварот кога Мората промаши све живо и диво. Пред тоа ги победивме 3:0, ама па сезона пред таа исто не победија дома 1:0, кога Коста правеше педерски работи. Ама добро ако ти оставиле впечаток дека со лондонски екипи ете и дома само, играат добар фудбал, мене не ми оставиле таков посебен впечаток, затоа пишав.
https://twitter.com/AFTVMedia/status/1087020931250356230?s=19

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Може некој спомнал, на Netflix има документарец од неколку епизоди за Сандерленд, нивниот пад кон Чемпионшип и моментална ситуација, се вика Sunderland till I die.

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Де Геа е таков
Зборот ми го зеде, де Хеја е линијаш па е еден од најдобрите голмани во светот.
Нема врска тоа линијаш не линијаш, главно е сенс за поставување и читање на играта(опасноста по гол). Таканаречените линијаши ги решаваат проблемите поблиску во петерецот, додека другите ги користат своите физички предности да ги решат задачите во поширок простор.
Општо на линијашите им е потешко, бидејќи им е скратено полето на дејствување, плус им е потребен поразвиен рефлекс и работа со нозе. Затоа пак се поатрактивни за гледачите, но во последно време се реткост.
Денешниов фудбал преферира голмани од типот на Ноер, Куртоа .....
Сепак освен Беара и евентуално Ван дер Сар, ниеден друг линијаш не памтам да бил во потесен избор за најдобар голман на сите времиња, затоа еден куп на позиционери се тука Јашин,Ѕоф, Буфон,Маер, Тафарел, Шмајхел, Кан, Зубизарета.....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom