Premier League - Season 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување

#МукиАут

• Вкупно гласачи
    113
Статус
Затворена за нови мислења.
Само ја мислам дека Мата у топ форма е боље од Давид Силва? :D
Кога ќе ми текне како ги изигра двете сезони во Челзи...
Петнаесетина голови и скоро триесет асистенции имаше во една сезона, на ненормално ниво играше. Какви топки даваше, а и каква контрола имаше. На страна тоа што и надвор од теренот како човек ипол. Којзнае што играчиште ќе беше сега да не му се случеше Мурињо. Секогаш ќе ми остане еден од омилените играчи што заиграле за Челзи.

А и општо тогаш Челзи играше доста атрактивен фудбал во офанзива, со триото МАЗАКАР. Тоа беа времиња, а не сега ББЦ, МСН :D

Premier League clubs to discuss proposed introduction of new summer transfer window - closing before first game of next season.
"Majority" PL clubs currently favour early closure of summer window. Some concerns re. competitive disadvantage with Euro leagues.
Premier League club talks - and possible vote - next month only related to summer window. Transfers in January unaffected.

Абе Мата пак ја има таа магија само што во Јунајтед ја нема таа слобода што ја имаше во Челзи, да оди десно, лево, средина, да се врати назад на своја половина да крене акција...
Со менаџментот на Мурињо, Мата е зацементиран десно, крајно лимитиран во акции плус и има дефанзивни задачи. А квалитет за десно крило нема, ниту има брзина што треба да поседува крило ниту продорност.
Да ја има таа улога што ја има Погба, гарантирам дека ќе има двоцифрено голови и асистенции.

Најдобро би било да менува средина ако сака да направи некоја убава кариера каде што ќе нема епизодна улога.
Да кажеме Дортмунд, Монако па и зошто не Барселона. Екипи кои играат офанзивен фудбал.
Силва е побрз со топка во нозе, меѓутоа таа визија за креирање шанси ја нема.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Ми стигна нотификација од Скај Спортс, челниците на ПЛ ќе ги прашувале клубовите што мислат за измената - трансфер рокот во Англија да завршува дента пред да почне ПЛ. Како што би рекол комшијата мој Пејо, ааАААаАаААаабббБббеееее АаааајјјјДддеееее

Така само за плачковциве со трансфер реквестиве што ги поднесуваат на самиот старт на лигата.

Ја се сложувам со таквата реформа, спреми си го тимот и почни ја сезоната.

Ама што правиме ако еве, конкретно за сезонава, Барселона и Сити ги земат Кутињо и Алексис после прво коло. Како ќе успеат соодветно да се засилат потоа Арсенал и Ливерпул? Мене ми е океј вака како што е, сите лиги во Европа (сем руската) во исто време отвораат и во исто време затвораат. Не верувам повеќето клубови да се согласат на ова.

Ќе бидат поорганизирани малце , со време ќе мислат на ваквите заврзлaми. Еве на пример за Кутињо или Алексис ја рушат хемијата во тимот , премногу долго се готват работиве околу нив , неизвесно е оти си имаат луфта до 31 август и знаат дека уште можат да се тормозат со клубот и се ствара бука. Со правилово со време ќе биде решен секој проблем ваков и кога ќе почне лигата ќе бидат фокусирани само на лигата,ќе немаат други приоритети како задржување на најдобриот играч.

Ама што правиме ако еве, конкретно за сезонава, Барселона и Сити ги земат Кутињо и Алексис после прво коло. Како ќе успеат соодветно да се засилат потоа Арсенал и Ливерпул? Мене ми е океј вака како што е, сите лиги во Европа (сем руската) во исто време отвораат и во исто време затвораат. Не верувам повеќето клубови да се согласат на ова.

Па да, многу подобро е целиот европски трансфер пазар да затвора пред да почнат да се играат натпреварите во сите лиги

Ми стигна нотификација од Скај Спортс, челниците на ПЛ ќе ги прашувале клубовите што мислат за измената - трансфер рокот во Англија да завршува дента пред да почне ПЛ. Како што би рекол комшијата мој Пејо, ааАААаАаААаабббБббеееее АаааајјјјДддеееее
Клоп денес се жалел :)

Нека почне лигата тогаш од септември :icon_mrgr:

Јас на телеграф ја читав статијата и викаше дека мнозинството биле за. Само Вотфорд го спомнаа како тим кој бил против. Можело уште на состанокот во септември да има гласање и верувале дека ќе има доволно за потребните две третини, па би можело уште од наредно лето да се воведе.

Позитивното е што нема да започнува лигата, а тимот уште да не е спремен, ко повеќето што се сега. Уште од стартот на лигата ќе си знаеш кој ти е конечниот тим. Единствено лошо е ако некој топ тим од друга лига ти бара јак играч откако ќе почне ПЛ, ама па така секако уште помалце ќе има шанса да продадат.

За почеток такво правило ќе ги забрза трансферите само и со други зборови ќе ги зголеми и трансфер сумите.

Би било добро да се воведе забрана и за продавање со цел да се заштитат од странскиве клубови.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

За почеток такво правило ќе ги забрза трансферите само и со други зборови ќе ги зголеми и трансфер сумите.

Би било добро да се воведе забрана и за продавање со цел да се заштитат од странскиве клубови.

Не мора забрана, само да им биде дадено до знаење на играчите, ако планираш да си одиш, кажи со време. После стартот на лигата, не се осмелувај ни да помислиш да бараш да те пуштам.

Не мора забрана, само да им биде дадено до знаење на играчите, ако планираш да си одиш, кажи со време. После стартот на лигата, не се осмелувај ни да помислиш да бараш да те пуштам.
И ќе ти се погоди некој како Дембеле кога ќе запни Реал/Барса/ПСЖ во период кога ќе се под притисок за трансфер за пополнување на некоја позиција и ќе ти ја зезни сезоната од почеток.

Помоќниве клубови би биле во подобра позиција, но не би биле имуни на Реал/Барса и милионите на ПСЖ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom