Premier League - Season 2017/2018

#МукиАут

• Вкупно гласачи
    113
Статус
Затворена за нови мислења.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.411
Поени од реакции
26.409
Break between matchweeks 20 and 21:

Liverpool - 2 days
Man City - 2 days
Man United - 2 days
Spurs - 2 days
Arsenal - 3 days
Chelsea - 4 days

Според Мурињо, Romelu Lukaku won’t be back on the pitch in the near future. Ибра исто еден месец аут.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
сеа можеш да дупиш со право
ама тогаш ко дете се истрча па колку сакаш убедувај ме у спротивно

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ете сам прочитај ти што пиша и не е тешко да си се убедиш. Како дете сум се радувал што е Челзи второ место, знаејќи дека Јунајтед ќе се врати после некој саат :ROFLMAO:
И сега бар да беше за радување. Што ќе ми е второ место кога двоглед треба да земеш за да ги видиш Сити горе :toe:
Иако, интересна е ситуацијата. Криво ми е што отиде Матич. Да не го дадевме на директен ривал, сега може пред истиот тој ривал ќе бевме :unsure:

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.677
Поени од реакции
11.771
Ете сам прочитај ти што пиша и не е тешко да си се убедиш. Како дете сум се радувал што е Челзи второ место, знаејќи дека Јунајтед ќе се врати после некој саат :ROFLMAO:
И сега бар да беше за радување. Што ќе ми е второ место кога двоглед треба да земеш за да ги видиш Сити горе :toe:
Иако, интересна е ситуацијата. Криво ми е што отиде Матич. Да не го дадевме на директен ривал, сега може пред истиот тој ривал ќе бевме :unsure:
не бе цреп тогаш не бегаше толку сити и со Матич уше несфаќаш дека јунајтед може ке беше 5 место
ама ете конечно ти се напуни срцето и пиша за Матич шо ако го продале коа пак јунајтед не е пред челзи

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
не бе цреп тогаш не бегаше толку сити и со Матич уше несфаќаш дека јунајтед може ке беше 5 место
ама ете конечно ти се напуни срцето и пиша за Матич шо ако го продале коа пак јунајтед не е пред челзи

Јунајтед кое сака нека е, ако не е пред Челзи никако не му наштетил тој трансфер директно на Челзи.

upload_2017-12-30_21-20-24.png

Вери биг, до сега најбитен играч им беше.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.677
Поени од реакции
11.771
Јунајтед кое сака нека е, ако не е пред Челзи никако не му наштетил тој трансфер директно на Челзи.

Прегледај го приврзокот 182782

Вери биг, до сега најбитен играч им беше.
им наштети, ке беше далеку напред челзи, кога не му иде на Бакојако овој ке играше
за у ЛШ ке ротираше незнам као несфаќаш
ама битно 40м многу му ниле битни на челзи за послем да викаш не е проблем клуб ко чњлзи да опнат и 150м за Кејн да речеме

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
им наштети, ке беше далеку напред челзи, кога не му иде на Бакојако овој ке играше
за у ЛШ ке ротираше незнам као несфаќаш
ама битно 40м многу му ниле битни на челзи за послем да викаш не е проблем клуб ко чњлзи да опнат и 150м за Кејн да речеме

Не им наштети.

:kafence:

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.775
Поени од реакции
9.579
Точно така. Челзи лани се прошета до титула и со јака дистанца пред Јунајтед. А еве 21во коло Челзи е скоро со ист скор годинава со Јунајтед. Значи Јунајтед прогресирал со купувањето на Матич, а Челзи не :icon_lol::icon_lol:

Ако вака се мереше логиката дали една трансфер продажба е исправна или не на еден клучен играч не знам што да речам.

Ќе се сложев дека трансферот на Матич кај нас не е грешка на Челзи, ако Матич досегаш одиграше просечно и со таа логика немаше да биде стартер на секој меч туку ќе почнеше да дреми клупа. Нас ни се пополна една дупка во средината по подолг период каде не можевме да најдиме адекватен играч. Тоа што Јунајтед не е константен не е кривица на Матич на теренот...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ибра го боли цеф, мислам дека он профитира повеќе од Јунајтед со маркетингот него Јунајтед што го донесоа него во клуб како ѕвезда. На инста само си шерува видеа и слики од брендирани производи со негово име и не се оптеретува, на терен чмае напред и чека да заврши текма ко јас коа чекав у средно да заврши 7ми час Хигиена.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Точно така. Челзи лани се прошета до титула и со јака дистанца пред Јунајтед. А еве 21во коло Челзи е скоро со ист скор годинава со Јунајтед. Значи Јунајтед прогресирал со купувањето на Матич, а Челзи не :icon_lol::icon_lol:

Ако вака се мереше логиката дали една трансфер продажба е исправна или не на еден клучен играч не знам што да речам.

Ќе се сложев дека трансферот на Матич кај нас не е грешка на Челзи, ако Матич досегаш одиграше просечно и со таа логика немаше да биде стартер на секој меч туку ќе почнеше да дреми клупа. Нас ни се пополна една дупка во средината по подолг период каде не можевме да најдиме адекватен играч. Тоа што Јунајтед не е константен не е кривица на Матич на теренот...
Оф бре, ајде пак.
Матич секако ќе си одеше, значи секако не треба да гледаме дали на Челзи му фалел он сезонава (а не му фалеше во натпреварите кои не ги победи), затоа што секако ќе играше без него. Треба да видиме само дали е грешка што го пуштија баш во Јунајтед. А како би го направиле тоа, ако не со гледање на табелата и директните дуели.

Табела: Челзи пред Јунајтед
Директен дуел: Челзи 1-0 Јунајтед

И, како директно му наштетува на Челзи до сега тоа што Матич игра баш за Јунајтед, а не за Јувантус на пример? Значи пак да повторам, гледајќи само од перспектива на Челзи и дали е грешка што баш таму го пуштиле. Гледајќи од перспектива на Јунајтед нормално дека си е добар трансфер и колку толку го дигна нивото на игра и им се најде до сега сезонава (иако според мене не е баш трансферот кој го очекувавте, како што кажав. Ама тоа е друга тема).

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.684
Поени од реакции
88.642
Погба :sramezliv:

Ај барем имавме ќар од него кога го дадовме...

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.775
Поени од реакции
9.579
Оф бре, ајде пак.
Матич секако ќе си одеше, значи секако не треба да гледаме дали на Челзи му фалел он сезонава (а не му фалеше во натпреварите кои не ги победи), затоа што секако ќе играше без него. Треба да видиме само дали е грешка што го пуштија баш во Јунајтед. А како би го направиле тоа, ако не со гледање на табелата и директните дуели.

Табела: Челзи пред Јунајтед
Директен дуел: Челзи 1-0 Јунајтед

И, како директно му наштетува на Челзи до сега тоа што Матич игра баш за Јунајтед, а не за Јувантус на пример? Значи пак да повторам, гледајќи само од перспектива на Челзи и дали е грешка што баш таму го пуштиле. Гледајќи од перспектива на Јунајтед нормално дека си е добар трансфер и колку толку го дигна нивото на игра и им се најде до сега сезонава (иако според мене не е баш трансферот кој го очекувавте, како што кажав. Ама тоа е друга тема).
Прво да си расчистите дали заминувањето на Матич му беше неопходно на Челзи. Тоа дека секако ќе си одеше е резултат на тоа што не беше во план на Конте. Но дали беше неопходно, јас искрено не сметам. Лани Матич во најголем дел од натпреварите беше партнерот на Канте во кој Челзи почна да ја билда сезоната. Можеби некогаш не се покажал, но факт е дека како дуо функционираа топ.

Второ, смешна е малку констатацијава твоја затоа што Јунјтед лани се мачеше и заврши 6ти, а Челзи беше шампион. До ова коло Челзи беше зад Јунајтед, сега прв пат сезонава е пред Јунајтед со толкава разлика што наредно коло можат да се променат местата. И што сега јас да те цитирам еј Јунајтед е пред Челзи и сега Матич под дифолт треба да е исправен трансфер. Што ако Челзи ги тепа и двата меча по 5-0 ако Јунајтед со Матич си направи баланс во средниот ред и има напредок во однос на претходната сезона. Маката и неконстантноста кај Јунајтед пак ќе ти кажам не е кај Матич, туку во друг дел и поради тоа Јунајтед нема изразена бодовна предност пред Челзи, а не дека Матич не го засилил доволно Јунајтед за да биде пред Челзи. Тимот е еден вид на мозаик од кој Матич е едно парче. Ние тоа парче го баравме подолг период во Шнајдерлин, Фелаини, Швајни...вие како наш ривал ни го дадовте. И тоа не се мери само во една сезона, туку и во наредна и после таа...

Член од
24 октомври 2014
Мислења
2.803
Поени од реакции
2.446
Прво да си расчистите дали заминувањето на Матич му беше неопходно на Челзи. Тоа дека секако ќе си одеше е резултат на тоа што не беше во план на Конте. Но дали беше неопходно, јас искрено не сметам. Лани Матич во најголем дел од натпреварите беше партнерот на Канте во кој Челзи почна да ја билда сезоната. Можеби некогаш не се покажал, но факт е дека како дуо функционираа топ.

Второ, смешна е малку констатацијава твоја затоа што Јунјтед лани се мачеше и заврши 6ти, а Челзи беше шампион. До ова коло Челзи беше зад Јунајтед, сега прв пат сезонава е пред Јунајтед со толкава разлика што наредно коло можат да се променат местата. И што сега јас да те цитирам еј Јунајтед е пред Челзи и сега Матич под дифолт треба да е исправен трансфер. Што ако Челзи ги тепа и двата меча по 5-0 ако Јунајтед со Матич си направи баланс во средниот ред и има напредок во однос на претходната сезона. Маката и неконстантноста кај Јунајтед пак ќе ти кажам не е кај Матич, туку во друг дел и поради тоа Јунајтед нема изразена бодовна предност пред Челзи, а не дека Матич не го засилил доволно Јунајтед за да биде пред Челзи. Тимот е еден вид на мозаик од кој Матич е едно парче. Ние тоа парче го баравме подолг период во Шнајдерлин, Фелаини, Швајни...вие како наш ривал ни го дадовте. И тоа не се мери само во една сезона, туку и во наредна и после таа...
Убаво кажано, само џабе е цел муабет се додека Мурињо е на клупа. Спомна уште еден член погоре, Жозе заглави у 2010та со неговиот антифудбал, не му поминува веќе тој стил, прочитана книга е и Јунајтед НИКАКО неможат да се вратат на стариот пат (Ферги ера), се додека ги води Специјалниот. Смешен е во последно време со неговите изјави, исприки и остали ствари.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740

Матич ќе беше продаден во секој случај затоа што клубот нема шанси да задржи играч кој две лета по ред бара да си оди, посебно ако има шанса да извади убав профит. Тоа се покажа како факт затоа што ете го пуштија, иако бил во плановите на Конте (Конте самиот кажа дека он преферирал да го задржи и него, ама управата одлучила да го продаде). За лани неколку пати пишавме и еве ќе повторам и стварно сум ептен озбилен, без намера да го деградирам. Матич лани беше најлошиот поединец во победничката 11ка на Челзи.

И јас пак ќе ти кажам. Ич не ми е гајле како игра општо во Јунајтед и колку му помогнал на тимот во овој муабет. Гледам само како директно му наштетил на Челзи со трансферот во Јунајтед. Ни во директниот дуел не ви помогна да дојдете до бодови, ни на табела да сте пред Челзи. Ако отидеше во Јуве и сега Јунајтед беше на 6то место, а Челзи исто на второ, која е разликата која прави да е грешка тоа што го пуштиле баш во Јунајтед?

Ако продолжуваш да ми пишуваш на оваа тема, разбери само за што точно зборам прво. Значи што му мења на Челзи до сега тоа што е во Јунајтед, а не во Јувентус. А не дали он им помогнал на Јунајтед да се трети наместо шести, нормално дека не негирам за тоа дека им го крена нивото на игра, не сум до толку :D

Член од
14 април 2012
Мислења
32.963
Поени од реакции
67.740
Која радост што е Челси конечно по 19 кола пред најголемото разочарување во историјата на спортот. :D

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.502
Поени од реакции
10.257
Леле @Донев, не си возможен со глупостите.
Кога форсираш глупости еве зошто вака не гледаш на работите,дека Челзи изгуби многу со трансферот на Матич,а тоа се гледа токму во тоа што Челзи е второ место,а лани беа прво и заостануваат зад првиот цели 13 бода со утакмица повеќе од првопласираниот? Глупости нели?Да видиш како игледа од страна еден исфорсиран,глуп и очаен донев пост. :)
Чиста бламажа ти е тоа со меѓусебен дуел,бодовно заостанување и слични компарации Челзи vs Јунајтед да оцениш дали еден играч е полн погодок или не,божем ова некој математички процес е,па 2+2=4.Не можеш да аргументираш дека Матич е полн погодок или промашок според тоа дали Јунајтед или Челзи бил подобар во меѓусебниот дуел нити пак според местото на табела.
За 90% од работите што ги пишуваш си ваков ограничен (со сета почит) и си гледаш од своја перспектива и тоа како најмногу ти одговара тебе и твојот Челзи,а пак кога некој ќе ти врати сосема на место,аргументирано,се губиш со твоите стандардни омилени изреки како не ме разбирате,објаснив веќе и ова е само твит не е мое мислење.
И само кога ќе ми текне што пишуваше за Мурињо се додека не отиде да биде тренер во Јунајтед. :ROFLMAO:

ПС:Очекувам уште еден од твоите омилени реплики:многу се напали,само се зезав. :icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom