Premier League - 2024/25

Шампион?

• Манчестер Сити

• Арсенал

• Ливерпул

• Челзи

• Манчестер Јунајтед

• Тотенхем

• битно е да се учествува

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Затоа смешно е Клоп да се става во оваа категорија на најдобри
Зошто е смешно? Па и по Клоп многу тренери почнаа да го фураат тој агресивен пресинг, тој брз директен фудбал и полуконтрите.

Ај еве што се смеете, кажи па Фергусон каков печат има остаено у фудбалот, еве најди ми 3 тренери чиј рол модел е Ферги и кои учеле од него и кои се водат по неговиот стил на фудбал, и кој е тој стил воопшто?

Милион играчи има водено стариот, ниеден тренер не искочи од сите тие.
За Солскер се збореше дека со тетратка идел на тренинг и утакмици за да запишува. Блам спои. :D

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.288
Поени од реакции
9.396
Зошто е смешно? Па и по Клоп многу тренери почнаа да го фураат тој агресивен пресинг, тој брз директен фудбал и полуконтрите.

Ај еве што се смеете, кажи па Фергусон каков печат има остаено у фудбалот, еве најди ми 3 тренери чиј рол модел е Ферги и кои учеле од него и кои се водат по неговиот стил на фудбал, и кој е тој стил воопшто?

За Солскер се збореше дека со тетратка идел на тренинг и утакмици за да запишува. Блам спои. :D
Гледам и на Пеп цутат од титули неговите ученици. Цел ФА куп имаат освоено. :D

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.288
Поени од реакции
9.396
Koga moze vie da si proglasite sezona za uspesna posto ste osvoile FA Cup zosto da ne i oni?
Кој луд би прогласил успешна сезона со завршено 8мо место, 3000 шута над својот гол и 500 примени гола, катастрофа е сезоната лани. Али мило ми е што играте европска селска лига баш ради нас. :D

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.342

Малку се освоените титули и тоа Јунајтед што од нула го има кренато ама затоа сеа по ново добар тренер да ти било уствари ако некој друг му ископира тактика :masa:

E

enzo8

Гостин
Кој луд би прогласил успешна сезона со завршено 8мо место, 3000 шута над својот гол и 500 примени гола, катастрофа е сезоната лани. Али мило ми е што играте европска селска лига баш ради нас. :D
Pola vasa fan baza i vas menadzer. Gajle mi e sto igrame, vasa uspesna sezona zavrsivme pred vas. :unsure:

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.288
Поени од реакции
9.396
Pola vasa fan baza i vas menadzer. Gajle mi e sto igrame, vasa uspesna sezona zavrsivme pred vas. :unsure:
Како што реков далеку од успешна сезона, пола од фан базата не би ја рачунала како успех, всушност има мал дел поединци, али вие секако генерирате мислења на поединци на цел фан клуб.
Иначе вие ги мењате мислењата од сезона у сезона, лани лупавте зелени дека не било битно кој каде ќе се заврши сега зборите друго. Одлучете се земо. :D

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.650
Поени од реакции
11.769
Отсекогаш сум велел дека кумановци имаат големи усти и се бетер и од жени за зборување, ама ти Дантињо си некоја посебна категорија. Во секоја манџа мора да те има. Твоето ако не е последно нема сон да те фати :facepalm:
Дај барем нека те наштелува Ацид да те користиме како chatGPT ако ништо друго

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.288
Поени од реакции
9.396
Отсекогаш сум велел дека кумановци имаат големи усти и се бетер и од жени за зборување, ама ти Дантињо си некоја посебна категорија. Во секоја манџа мора да те има. Твоето ако не е последно нема сон да те фати :facepalm:
Дај барем нека те наштелува Ацид да те користиме како chatGPT ако ништо друго
Слободно можеш да ме игнорираш скаусер, имаш и дугме за тоа. За кометарот за Кумановци кој те рецка. ;)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.717
Поени од реакции
43.745

Океј, Клоп со една титула во ПЛ има поголем успех во натпреварувањето од Фергусон бидејќи некои анонимни тренери од Германија му го "фурале" стилот. Тоа што Фергусон ја освоил ПЛ 13 пати во кариерата е тотално небитно. (y)

А најјако од се е што ниту Клоп го измислил гегенпресингот, ниту Гвардиола тики таката (иако последните години ја прилагоди малку на модерниот фудбал).

Фергусон играше стандардна 4-4-2, цела Англија ја играше таа формација во тоа време, па и уште голем дел од британските тренери го играат истото. Сигурно ни тој не го измислил тој стил на игра па некој да го копира од него демек, едноставно така се играло.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.529
Поени од реакции
66.065
Фергусон е најдобар менаџер, ама како тренер Гвардиола е многу подобар од стариот на кого асистентите му ги праеле тренинзите у главно.
Ова е делумно точно, ако добро помнам, до 2002-ра, се има надгледувано тој, па потоа им има делегирано се на помошници, зашто бил контрол фрик, и не сакал да делегира ништо.

Она што почна да ме импресионира кај Пеп последниве година-две е што ликот стана универзално прилагодлив на играчите што ги има во составот, па тимот успешно се носи и со купени флопови, како Нунес, Филипс итн и повреди на главни играчи како Де Брујне. Хипотетички е, ама баш би сакал да знам како би се снашол Пеп со играчи како Клеверли, Невил, Браун и други технички лимитирани играчи, со кои Ферги освојуваше титули.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.165
Поени од реакции
18.187
Хипотетички е, ама баш би сакал да знам како би се снашол Пеп со играчи како Клеверли, Невил, Браун и други технички лимитирани играчи, со кои Ферги освојуваше титули.
Покрај тие во Јунајтед играа Бекам, Гигс, Роналдо, Вам Нистерлој, Руни, Сколс, Ван Перси и сл. кои беа далеку од лимитирани, ниту технички, ниту фудбалски.

Да не се разбереме погрешно, Фергусон беше мајстор, но умешноста му беше да ги комбинира успешно квалитетните фудбалери со оние помалку квалитетни, кај кои го вадеше максимумот на мотивација и јако поставена игра, со строго определени задачи.

Член од
6 ноември 2017
Мислења
115
Поени од реакции
222
Не е негов тој пресинг. Тој агресивен пресинг е на Ралф Рангник, кој најверојатно го има превземено од Лобановски. Клоп само го популаризира, не го осмисли.

Немора тренери да ти најдеме ама тимови/клубови. Манчестер Сити и Ливерпул немаше да го прават ова денес шо го прават да не беа Јунајтед на Ферги. Моделот по кој Сити се водат денес е превземен токму од Јунајтед на Фергусон. Неговите тимови почнаа да доминираат во ера каде фудбалот почнуваше да се комерцијализира па затоа ПЛ и општо англискиот фудбал ги направија славни неговите тимови/играчи.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.653
Немора тренери да ти најдеме ама тимови/клубови. Манчестер Сити и Ливерпул немаше да го прават ова денес шо го прават да не беа Јунајтед на Ферги. Моделот по кој Сити се водат денес е превземен токму од Јунајтед на Фергусон. Неговите тимови почнаа да доминираат во ера каде фудбалот почнуваше да се комерцијализира па затоа ПЛ и општо англискиот фудбал ги направија славни неговите тимови/играчи
Точно 0 сличности имаат Ливерпул и Сити со Јунајтед на Фергусон.

Kajgana Shop

На врв Bottom