Premier League - 2024/25

Шампион?

• Манчестер Сити

• Арсенал

• Ливерпул

• Челзи

• Манчестер Јунајтед

• Тотенхем

• битно е да се учествува

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
753
Поени од реакции
1.911
Stef i site drugi, united se gomna ama da ne odzemame od kade sto ne treba.
Fergi bese pred svoeto vreme, prv ja vide opcijata za tackle free ball playing centre back so Ferdinand, pamtam edna legendarna izjava , koga besw kaznet za pusenjw treva Ferdinand , Feegi vikase if he is in a situation where he needs to make a tackle, he's already failed hia defensive duty. Od toj aspekt samo anceloti so napravi so Nesta moze da sa kaze dwka besw podobro.
Posle toa koga cela liga igrase 4-4-2 , united vleze so 4-3-3 i mislam deka go igraa najubaviot fudbal vo svojata istorija
Screenshot_2024-09-14-12-53-14-76_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Poglesni ja ovaa formavija i kazi deka ova ne e denesniot Liverpool???
Ako se odi pozicija na pozicija , napadot e 100% toj, edino so Fergie vlecese wingeri so iskustvo vo sredina , a sredina so iskustvo nazad ( primer Karik go vrkase kako ballplaying defender, a Giggs kako playmaker midfield), Liverpool vodi od defence kon midfield poso TAA ima neverojatna pass tehnika.
Mozam i ponazad da se vratam, primer.
99ta you cant win anything with kids , ja obnovi idealogijata na busby babes, gi odgleda decata i skolata ja spoi vo prviot tim , the class of 92 sam gi biral, gigs go zemal od familijata , kaj tatko mu na bekam so meseci bil vo kukata za da se osigyra deka kw go pazi deteto.....
Pep e sega najdobar , i da ili toj ili Fergi e GOAT, poveke odi kon Pep poradi uspesote niz site ligi, nesto so Fergi go nema, ama ovde se nijansite, kako Lebron i MJ....

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.653
Да се согласиме дека не согласуваме.
Може. Само, да знаеш дека не си во право. Ливерпул тера амерички модел на функционирање, делумно секако, зашо и такви газди имаат. Сити има Арапи газди кои ги имаат сите пари на светот и трошат колку што сакаат. Затоа сеа имаат 115 прекршувања на правилата и ќе одат на суд. Манчестер имаше друг принцип на работа додека беше стариот на чело, некогаш и многу чудни и непознати играчи купуваше кои од нигде никаде стануваа битни и функционираа во Јунајтед.

Му ја сфаќам поентата на Џонтра, не го омаловажува стариот него сака да каже дека он немаше некој револуционерен систем на игра што некој подоцна го ископирал и кажал еј еве мојата екипа игра како онаа на Ферги. Се знаеше кај него, 4-4-2, јаки крила, расен голгетер и Сколс во средина и тоа е тоа. Бркање како кучиња напред, војничка дисциплина и се знаеше кој е босот у тимот. Во живот се кладам дека играчи ко Ошеј, Флечер и такви некои во други врвни тимови ни на клупа не би фатиле место, ама ете во Јунајтед играа и вршеа огромна работа. Тоа беше и најголемата особина на Фергусон, дисциплината во тимот и од просечни играчи да направи да изгледаат добро и да помагаат на тимот. Пеп, Кројф и остали такви тренери се друг муабет зашо Пеп на пример создаде систем ( го усоврши надгради тој на Кројф) и начин на игра кој е уникат и се знае дека кај него се игра тоа, посед, кратки пасови и постепено освојување на теренот.

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Нешто за пеналот да кажете? Црнец голман? Сотон отпаѓаат догодина? Ова она?

Браво за Јунајтед, овие утакмици, особено гостувања кај вакви екипи ќе решаваат разлика помеѓу ЛЕ и КЛ за овие екипи, баш вечер ќе видиме и Челзи дали ќе се снајде на едно слично зезнато гостување

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.288
Поени од реакции
9.396
Нешто за пеналот да кажете? Црнец голман? Сотон отпаѓаат догодина? Ова она?

Браво за Јунајтед, овие утакмици, особено гостувања кај вакви екипи ќе решаваат разлика помеѓу ЛЕ и КЛ за овие екипи, баш вечер ќе видиме и Челзи дали ќе се снајде на едно слично зезнато гостување
1003107731.jpg

Ќе ја почне ли Флопчо. :D

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.441
Поени од реакции
58.813
Ги гледам Саутемптон, колку подпросечна екипа. Црно им се пишува со овој состав.
Мартин ми се допаѓа како тренер, уште во Свонси кога беше. Превзема одговорност од типот играјте како јас ви кажувам, за се останато кривицата е моја. Сака посед, да контролира игра, ама со кои играчи бе? Отпадот Даунс и оној сеоски Џонџо Шелви?

А од секогаш ми билее симпатичен тим, интересни за гледање. Претпоследното враќање во ПЛ со Ламберт и Родригез напред, па после тоа тројката Мане, Тадиќ, Пеле ненормално добра сезона изиграа (6то место), позади Фонте и Ван Дајк докторска одбрана.
Вард-Праус стандар одличен креатор, еден од најдбри изведувачи на прекини. Во поново време Дени Ингс доста ги влечеше. Пројдоа и други интересни играчи низ Сотон.

Сезонава, ама баш ништо не гледам во нив.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.288
Поени од реакции
9.396
Ги гледам Саутемптон, колку подпросечна екипа. Црно им се пишува со овој состав.
Мартин ми се допаѓа како тренер, уште во Свонси кога беше. Превзема одговорност од типот играјте како јас ви кажувам, за се останато кривицата е моја. Сака посед, да контролира игра, ама со кои играчи бе? Отпадот Даунс и оној сеоски Џонџо Шелви?

А од секогаш ми билее симпатичен тим, интересни за гледање. Претпоследното враќање во ПЛ со Ламберт и Родригез напред, па после тоа тројката Мане, Тадиќ, Пеле ненормално добра сезона изиграа (6то место), позади Фонте и Ван Дајк докторска одбрана.
Вард-Праус стандар одличен креатор, еден од најдбри изведувачи на прекини. Во поново време Дени Ингс доста ги влечеше. Пројдоа и други интересни играчи низ Сотон.

Лани Компани водеше инает така и си фураше игра па заврши во Баерн.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346

Следна недела Сотон-Ипсвич тамам да видиме кој уште од септември може да се спрема за Чемпионшип

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.441
Поени од реакции
58.813
Следна недела Сотон-Ипсвич тамам да видиме кој уште од септември може да се спрема за Чемпионшип
Искрено ми се допаѓа пазарот што го направи Ипсвич и кај нив оставам мал простор за изненадување.
Собраа тоа што беше поквалитетно во Чемпионшип.
Шмодикс најдобар стрелец.
Грејвс одличен стопер (беше и дел од тимот на сезоната), баш го гледав првата мислам доста опасен и во противнички 16ник беше.
О'Шеи исто солиден, стандарден ирски репрезентативец. Веројатно ќе биде стандардното стоперско дуо со Грејвс.
Џек Кларк 2 добри сезони зад него, лидер беше во Сандерленд.
Калвин Филипс кај него оставам простор за подобрување. Имаше епитет Јоркширски Пирло во Лидс, пак има нешто во играчов. Погрешен потег направи во кариерата со Сити.
Огбене, најбрз играч во лигата.

Дејвис левиот бек нивни беше прв асистент лани во Чемпионшип. Се на се има индивидуални квалитети во тимов.
МекКена (иначе исто најдобар тренер лани во втора лига) е на потег тука да извади максимум од играчиве.

Попрво би типувал на Евертон и Лестер дека би правеше друштво на Сотон.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.361
Поени од реакции
12.774
Stef i site drugi, united se gomna ama da ne odzemame od kade sto ne treba.
Fergi bese pred svoeto vreme, prv ja vide opcijata za tackle free ball playing centre back so Ferdinand, pamtam edna legendarna izjava , koga besw kaznet za pusenjw treva Ferdinand , Feegi vikase if he is in a situation where he needs to make a tackle, he's already failed hia defensive duty. Od toj aspekt samo anceloti so napravi so Nesta moze da sa kaze dwka besw podobro.
Posle toa koga cela liga igrase 4-4-2 , united vleze so 4-3-3 i mislam deka go igraa najubaviot fudbal vo svojata istorija
Прегледај го приврзокот 429208
Poglesni ja ovaa formavija i kazi deka ova ne e denesniot Liverpool???
Ako se odi pozicija na pozicija , napadot e 100% toj, edino so Fergie vlecese wingeri so iskustvo vo sredina , a sredina so iskustvo nazad ( primer Karik go vrkase kako ballplaying defender, a Giggs kako playmaker midfield), Liverpool vodi od defence kon midfield poso TAA ima neverojatna pass tehnika.
Mozam i ponazad da se vratam, primer.
99ta you cant win anything with kids , ja obnovi idealogijata na busby babes, gi odgleda decata i skolata ja spoi vo prviot tim , the class of 92 sam gi biral, gigs go zemal od familijata , kaj tatko mu na bekam so meseci bil vo kukata za da se osigyra deka kw go pazi deteto.....
Pep e sega najdobar , i da ili toj ili Fergi e GOAT, poveke odi kon Pep poradi uspesote niz site ligi, nesto so Fergi go nema, ama ovde se nijansite, kako Lebron i MJ....
За ова си грешка, Мурињо кога дојде во ПЛ го почна трендот со 4-3-3 додека сите играа 4-4-2 и издоминира две/три сезони со Челзи, па Ферги мораше да земе нов помошник за да ја имплементира 4-3-3 формацијата.
Да не беше егото на Абрамович што му ги донесе Шевченко и Балак и да го примора пак да се врати на 4-4-2, Мурињо со тој тим уште некоја ПЛ ќе земеше.
Автоматски споено мислење:

Кога ги имаа Јунајтед во напад Роналдо-Тевез-Руни, тоа беше најдобриот напад шо го имам гледано во лигава.
и Нани,Бербатов и Саха ги имаа во состав ако не се лажам.

Последно уредено:

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.288
Поени од реакции
9.396
За ова си грешка, Мурињо кога дојде во ПЛ го почна трендот со 4-3-3 додека сите играа 4-4-2 и издоминира две/три сезони со Челзи, па Ферги мораше да земе нов помошник за да ја имплементира 4-3-3 формацијата.
Да не беше егото на Абрамович што му ги донесе Шевченко и Балак и да го примора пак да се врати на 4-4-2, Мурињо со тој тим уште некоја ПЛ ќе земеше.
Автоматски споено мислење:

Кога ги имаа Јунајтед во напад Роналдо-Тевез-Руни, тоа беше најдобриот напад шо го имам гледано во лигава.
и Нани,Бербатов и Саха ги имаа во состав ако не се лажам.
Саха си отиде втората сезона кога дојде Руни.

Kajgana Shop

На врв Bottom