Premier League - 2023/2024

Шампион за 23/24 ќе биде?

• Вкупно гласачи
    232

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Родри им е пола екипа на Сити, ако случајно го изгубат на подолг период гарантирам дека не зимаат титула.

За судиите немам зборови, како Ковачиќ остана на терен не знае ни самиот. Ај првото ако не го дадоа како црвен (што требаше во најмала рака да го викнат Оливер сам да процени), за второто како не доби жут не разбирам.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.376
Поени од реакции
113.782
Родри им е пола екипа на Сити
This. и КДБ им е голема загуба ама Родри ја држи цела екипа моментално, он е коректорот во дефанзива, он е тригерот за акциите на Сити, буквално најбитен играч во тимот.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.545
Поени од реакции
66.135
Родри им е пола екипа на Сити, ако случајно го изгубат на подолг период гарантирам дека не зимаат титула.

За судиите немам зборови, како Ковачиќ остана на терен не знае ни самиот. Ај првото ако не го дадоа како црвен (што требаше во најмала рака да го викнат Оливер сам да процени), за второто како не доби жут не разбирам.
Па пола судии од ПЛ судат во UAE. Овие што ја посраа со Тотенхем биле 48 часа претходно да судат во Дубаи.

Да не знаев колку се неспособни, ке кажев дека се пристрасни.

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Еден драгонски го снема, ама сета среќа еве друг дојде.
И ти мене ми фалиш и цело време те мислам, ветувам ќе пробам почесто да пишувам на форумов :love:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Не се веќе во ПЛ, ама вреди да се сподели ова.
Јако клипче на Норвич со моќна порака

Пораката е дека и најпозитивниот човек ќе се самоубие ако цела сезона ги гледа Норвич како играат

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.096
Поени од реакции
25.107
@vidooq

Што кур им е сеа на овие Глејзери, нели сакаа да продаваат?
Дупло им понудиле од пазарната вредност, башка да ги исчистат сите долгови и дегениве одбиле.
Што е работата, се предомислија или има нешто друго што не можат да договорат?

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.327
Поени од реакции
9.453
@vidooq

Дупло им понудиле од пазарната вредност, башка да ги исчистат сите долгови и дегениве одбиле.

Они сакаат да останат и да го цицаат од дивидендите од клубот. Само сакаа да се ослободат од останатите членови на бордот.

Член од
3 декември 2014
Мислења
382
Поени од реакции
294
Што е финтава што на секоја понуда кажуваат колку ќе инвестирале? Што ме мене интересира колку некој ќе вложел ако нештото веќе го продадам?
Ова како пр јас продавам куќа и барам 50к а купецов ми вели јас ќе ти дадам 30к и ке вложам уште 30к а мене баш ме заболи што ќе прави од кога ќе му ја продадам.Вакви понуди палат само ако не го купуваат целиот пакет на акции пр 4 милјарди за 60% и да вложат 1,5 така да има логика а вака како што бараат 100% и да се спомнува олку ќе вложувале нема логика.Затоа и на Глејзерс повеќе им се допаѓа понудава од Британецов да купи околу 60% да подвложи нешто така и тие ќе имаат чар на подолг рок.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.692
Што е финтава што на секоја понуда кажуваат колку ќе инвестирале? Што ме мене интересира колку некој ќе вложел ако нештото веќе го продадам?
Ова како пр јас продавам куќа и барам 50к а купецов ми вели јас ќе ти дадам 30к и ке вложам уште 30к а мене баш ме заболи што ќе прави од кога ќе му ја продадам.Вакви понуди палат само ако не го купуваат целиот пакет на акции пр 4 милјарди за 60% и да вложат 1,5 така да има логика а вака како што бараат 100% и да се спомнува олку ќе вложувале нема логика.Затоа и на Глејзерс повеќе им се допаѓа понудава од Британецов да купи околу 60% да подвложи нешто така и тие ќе имаат чар на подолг рок.
Точно така. Арапов дупи работа и остана со таквото у раце.
Најдобра опција за Јунајтед си е Глејзери да си останат. :kuracc:

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.327
Поени од реакции
9.453
Британецот и со помалку проценти ќе оди, тоа му е последната понуда ќе вложи 2 милијарди а ќе добие мал дел, ГЕЈзери пак остануваат да го контролираат клубот.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.545
Поени од реакции
66.135
@vidooq

6 браќа и сестри се сопственици. 2-ца од нив, Аврам и Џоел не сакаат да се откажат од клубот, бар не сеуште. Нажалост, ова е најлошиот дил за Јунајтед. Ке продадат само 25% и ке останат да го контролираат клубот уште некоја година. Се шушка дека Ратклиф понудил повеќе, но се превземање на клубот дел по дел, во етапи. Ратклиф ја има Ница, и таму не цветаат рози. Ниту пак било каде спомна што ке инвестира во Јунајтед, ниту пак дали ке го поправи стадиот, тренинг комплексот. Лошо.

Арапов условуваше со понуди за 100% сопственост, затоа што не сакаше да направи било каков компромис околу структурата на понудите, како што направи Ратклиф, давајки им различни понуди на Глејзери, кои ја прифатија оваа за 25% продажба.

Практично, им понудил помалку пари сега, на куп, за 100% сопственост. Што според мене е грешка. Ако сакаш да ги натераш Глејзери да ти продадат, мора да понудиш најмалку иста сума како Ратклиф. Тогаш би имале обврска и таа понуда да ја стават пред луѓето со акции, кои веројатно би ги зеле парите од Шеикот. Што знам, ова делува ептен аматерски изиграно од Арапиве. И не е чудно што Ратклиф по втор пат ги заебува, претходно со Мерцедес во F1.

Арапов очекувам да ги превземе Тотенхем, со новиот стадион, за скоро 6 пати помала сума, и Сити, Њукасл и Тотенхем да бидат постојан дел од новиот Топ 4.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1

Kajgana Shop

На врв Bottom