Предигра

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Немора да значи.
Зошто да се глуми предигра?
Првпат слушам дека воопшто постои такво нешто.
Инаку,сакам дооолга предигра...убаво е така,некако тогаш се создаваат поубави услови,се отварате повеке...значи отпосле се оди полесно.
едит:толку долга,што некогаш и останува само на тоа.Сексот е излишен.:pos2:

ona sto go pravi iscekuvanjeto poslatko e predigrata
gruba ili nezna, vo zavisnost od raspolozenieto
nekogas vo predigrata moze da doznaes nekoi raboti za koi vo sexot nikogas nema da ti tekne

Абе предигра ти е закон работа.Кој ја измислил алал му вера. Допири , бакнежи, лижење..............оставам на вашата фантазија

Затоа сексот трае саат време..........предигра доктори-50 минути чекање во чекална и 10 минути дупење

мене најискрено поише ме пали секс на брзина без некаква си предигра! онакво лапање гризење соблакање на брзина... ммммммммм...значи ако се работи за страст и има хемија мегу двајцата тогаш нема никаква потреба од долги предигри.страста сама по себе е најголемиот афродизијак!!

Важна ми е, многу, и сакам долга предигра... Не секогаш ако предиграта е добра значи дека и сексот ќе биде таков, ама најчесто :)

Предигра да,но да не е подолга од 2/3 минути оти многу лесно губам желба ако трае подолго :toe:

Предигра да,но да не е подолга од 2/3 минути оти многу лесно губам желба ако трае подолго :toe:
2/3? Само со вратот нема да завршам за толку време а не нешто друго да чепнам. И после, нечинел дечкото, не бил добар сексот и не била задовол(е)на госпоѓата. Е па...
Инаку за темава: зависи во какво расположение сум, може и по неколку часа да трае! И не дека без неа неможе, и не дека секогаш ја практикувам.....:toe:

Значи предигра практикуваш за да не испаднеш простак?
Мислам дека поубаво ќе беше да напишеш за тоа што уживаш во неа, вака излегува дека го правиш затоа што мораш, а тоа во љубовта не е баш добар пристап. Не треба да постојат работи
кои ги правиме, а не ни се пријатни. Доволно е работното место за тоа, нема потреба и во кревет да биде така.

Дали сте сите согласни дека за машкото нема потреба од предигра, туку истата ја прави од куртоазија, или да не испадне простак, како што елоквентно го срочи тоа водкамикс. Или има некој кој ужива во тоа?:)
П.с. јас кажав што правам и што ми прави кеиф, очигледно и на девојките им е кеиф кога се со мене, но не велам дека останатите ако им е убаво, да не прават подготвителни муабети, лижење на катерички (како што драгите соседи би кажале) и слично.
п.пс..за завршната игра..После секс гледам како е можно побрзо да ја избркам од дома и да се наспијам или барем да отидам во друга соба. Во подолгите врски, девојки кои ме познаваат, знаат дека после секс треба да си заминат. Знаат дека не можам да поднесам некоја да ми дише и превртува, недај боже хрка до мене.

оф-топик: Очигледно тебе воопшто не ти е битно за тоа како ќе и биде на девојката во текот на самиот чин, пред и после истиот. Важно ти е само ТИ да се напалиш и да свршиш, а тоа како се чувствува девојката не... А за тоа што е во болд неам коментар :tapp:

он-топик: сакам предигра и мислам дека без неа не е тоа-тоа сексот. обавезно ја практикувам пред секој секс, некогаш подолго трае некогаш пократко, во просек 20 - 40 мин.

Од многу предигра, ке се изгуби осетот за главната игра , нека е рамномерно, некогаш да се обрати внимание на предиграта, некогаш може и да се скокне, и да се алудира на брз и див секс

Сакам комплетна предигра, сосе петинзи, мазење, галење, оралка и се останато. Сакам долга предигра, кога се повеќе се напалувам и едвај чекам да се прејде на главната игра, што повеќе се одолговлекува, тоа послатко ќе биде. :) Добро сеа, да не трае 8 саата мислам, времето сепак е пари. :icon_lol: Умерено долга.

Секако, има и случаи кога сакам набрзинка, без многу трте-мрте, ама се според пригодата. :)

Што е тоа што ке ве запали, ќе ве возбуди?

предиграта е доста важна,па што е тоа што треба партнерот да направи за да ве возбуди?за потоа да имате одличен секс!

Sakam predigra za da devojkata da me krene i da i vozvratam da ja opustam da napravam da se cuvstvuva na sedmo nebo :angel1: ne mi e vazno kolku ke trae vazno e da uzivame i da si dokazuvame deka se sakame

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom