Предигра

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Никола напиша:
Почекај..да ја разгледаме ситуацијата..мене ми се дига само да ја видам..зошто предигра?
Не се согласуваш дека предиграта е измислена од жените и тотално е непотребна за машкото?

Добро, не негирам дека може да ти се дигне и само што ќе ја видиш, но да не општиме дали е тоа секогаш така, ќе ти дадам друг пример. После првата партија која била прилично кратка, девојката сака уште, сакаш и ти. Пак ќе ти се дигне одма на поглед?

п.с. Одговори ми на тоа, а не нешто као не правиш две партии и се задоволуваш со една и бла бла ...

Дивајн напиша:
Добро, не негирам дека може да ти се дигне и само што ќе ја видиш, но да не општиме дали е тоа секогаш така, ќе ти дадам друг пример. После првата партија која била прилично кратка, девојката сака уште, сакаш и ти. Пак ќе ти се дигне одма на поглед?

п.с. Одговори ми на тоа, а не нешто као не правиш две партии и се задоволуваш со една и бла бла ...

Кога ти се ебе ти се ебе, нема размислувања што како, а најмалку што да направам и таа да биде среќна. Девојката треба сопствената среќа и сопствениот оргазам да си го најде во времето предвидено од мене за сексуална активност. Ако имам желба да, ќе има и втор и н-ти пат, но никакви гаранции и тоа кое што би ме предизвикало да ми се дигне по 2 пат сигурно нема да се вика предигра, бидејќи играта е одамна почната..:)

Никола напиша:
Почекај..да ја разгледаме ситуацијата..мене ми се дига само да ја видам..зошто предигра?
Не се согласуваш дека предиграта е измислена од жените и тотално е непотребна за машкото?
Еве ти одговор од машко: Предиграта е многу битна за машкото за да добие на време. Тоа можда не си го согледал, а и немој да противречиш демек прва партија дека ти трае као да ти е петта.Со предигра добиваш 15-25 минути врели моменти во кои што ја спремаш госпоѓицата за нешто што после ќе и се види многу подобро и појако отколку без предигра.Зашто? Затоа што ако знаеш да ја возиш предиграта, тогаш малата сигурно ќе сврши барем еднаш.А тебе ако ти се дига само што ќе ја видиш, не ти препорачувам предигра затоа што нема ни да стигнеш да влезеш во неа. А тип што на својата девојка не и дава предигра, дава многу едноставен и непрофесионален секс(без навреда, не се однесува на тебе туку на сите што практикуваат така), сексот бара еволуција, за да бидеш добар во тоа треба да се усовршуваш...а ова ми изгледа премногу конзервативно.

TpH_Bo_OkO напиша:
Еве ти одговор од машко: Предиграта е многу битна за машкото за да добие на време. Тоа можда не си го согледал, а и немој да противречиш демек прва партија дека ти трае као да ти е петта.Со предигра добиваш 15-25 минути врели моменти во кои што ја спремаш госпоѓицата за нешто што после ќе и се види многу подобро и појако отколку без предигра.Зашто? Затоа што ако знаеш да ја возиш предиграта, тогаш малата сигурно ќе сврши барем еднаш.А тебе ако ти се дига само што ќе ја видиш, не ти препорачувам предигра затоа што нема ни да стигнеш да влезеш во неа. А тип што на својата девојка не и дава предигра, дава многу едноставен и непрофесионален секс(без навреда, не се однесува на тебе туку на сите што практикуваат така), сексот бара еволуција, за да бидеш добар во тоа треба да се усовршуваш...а ова ми изгледа премногу конзервативно.

Ок секој со своето. Се сложувам со твоето мнение и став дека и на девојката при сексот треба да и се обрнува внимание, но исто и ти треба да прифатиш дека некои луѓе почитуваат и други принципи, малку поразлични од твоите. Тие принципи можат да не вклучуваат предигра, можат да не вклучуваат обѕир кон женското, но во исто време можат да бидат далеку попожелни за девојката од она кое твојот систем го нуди. Значи се останува на експерименти, на она што на кого му се допаѓа што кој го пали,како различни девојки реагираат на различни стимуланси и однос.
Искрено, предигра ми е она кое погоре што напишав, може да ми го испуши за да се припреми, али тоа горе долу е целата предигра.
Не знам дали го примети моментот со чорапите? тој е многу битен момент..

Никола напиша:
предигра е кога си соблекувам чорапи, девојката пере садови, ме гледа и се попалува.
Или ако ми мие нога, па фрла онаков предизвикувачки поглед додека се труди да ми ги истрие останките меѓу прстите.
Не ми е јасно зошто на жените машката нога им е толку секси. Да штом палец и табан ќе ми видат , малку им треба па да свршат.

Ke da imas ubavi stapala. Ete ja predigrata sto mene mi pasuva:)

Никола напиша:
Ок секој со своето. Се сложувам со твоето мнение и став дека и на девојката при сексот треба да и се обрнува внимание, но исто и ти треба да прифатиш дека некои луѓе почитуваат и други принципи, малку поразлични од твоите. Тие принципи можат да не вклучуваат предигра, можат да не вклучуваат обѕир кон женското, но во исто време можат да бидат далеку попожелни за девојката од она кое твојот систем го нуди. Значи се останува на експерименти, на она што на кого му се допаѓа што кој го пали,како различни девојки реагираат на различни стимуланси и однос.
Искрено, предигра ми е она кое погоре што напишав, може да ми го испуши за да се припреми, али тоа горе долу е целата предигра.
Не знам дали го примети моментот со чорапите? тој е многу битен момент..
Незнам каква е таа типка што ја пали само некој да не ја ферма туку да и се качи и да и грофта на уво, воопшто неможам да го сватам тој принцип али свака и част на таквата...тие таквите принципи ми се „начукај се, дигни скуталето и тинкај“ не иде тоа така бре чоече...ќе земеш ќе запалиш 2-3 свеќи, пушти плејлиста мешавина Шаде, нет кинг кол, и чат пат Стинг или Синатра, па до кревет стаи некои чоколатца па некое меко ликерче(многу фаќа од нив)..просто да се чувствува како Клеопатра. Е сега види ти како би сакала било која девојка да и се пружа тоа задоволство. Еее моја младино...кај ти отиде смислата.....

У секој случај секој со својот став.

TpH_Bo_OkO напиша:
Незнам каква е таа типка што ја пали само некој да не ја ферма туку да и се качи и да и грофта на уво, воопшто неможам да го сватам тој принцип али свака и част на таквата...тие таквите принципи ми се „начукај се, дигни скуталето и тинкај” не иде тоа така бре чоече...ќе земеш ќе запалиш 2-3 свеќи, пушти плејлиста мешавина Шаде, нет кинг кол, и чат пат Стинг или Синатра, па до кревет стаи некои чоколатца па некое меко ликерче(многу фаќа од нив)..просто да се чувствува како Клеопатра. Е сега види ти како би сакала било која девојка да и се пружа тоа задоволство. Еее моја младино...кај ти отиде смислата.....

У секој случај секој со својот став.

Бате се погоре твое напишано, нема ништо општо со моето. Најверојатно тоа е престава твоја како не треба да биде предиграта, но не me мешај мене, свеќи, шаде и сл.никаде немам споменато..:) ниту пак дигни го суќничето..
девојка треба да сака да ти угоди, мислам дека до сега немам некој напоро вложено и ок ми е и на мене и на нив.

Никола напиша:
Бате се погоре твое напишано, нема ништо општо со моето. Најверојатно тоа е престава твоја како не треба да биде предиграта, но не me мешај мене, свеќи, шаде и сл.никаде немам споменато..:)
Си се збунил, јас пишувам според мене како треба да бидат работите(шаде, свеќи...) а не дека ти си го напишал тоа...нема везе батали, и така не ми се свиѓа каде муабетов води

Никола напиша:

Епа ти треба да се лечиш тогаш!:lud:
Се шетате низ град ти она и твојот шатор!?
ц ц ц ц :nesvest:

Предиграта и завршната игра се главните елементи во сексуалниот однос. Овие 2 работи ако не ги напраиш, ондак девојка ти ќе мисли дека си простак.... :)

vodkamixx напиша:
Предиграта и завршната игра се главните елементи во сексуалниот однос. Овие 2 работи ако не ги напраиш, ондак девојка ти ќе мисли дека си простак.... :)
Конечно!! Некој кој знае што да и пружа на својата женка! риспекат!

vodkamixx напиша:

Значи предигра практикуваш за да не испаднеш простак?
Мислам дека поубаво ќе беше да напишеш за тоа што уживаш во неа, вака излегува дека го правиш затоа што мораш, а тоа во љубовта не е баш добар пристап. Не треба да постојат работи
кои ги правиме, а не ни се пријатни. Доволно е работното место за тоа, нема потреба и во кревет да биде така.

Дали сте сите согласни дека за машкото нема потреба од предигра, туку истата ја прави од куртоазија, или да не испадне простак, како што елоквентно го срочи тоа водкамикс. Или има некој кој ужива во тоа?:)
П.с. јас кажав што правам и што ми прави кеиф, очигледно и на девојките им е кеиф кога се со мене, но не велам дека останатите ако им е убаво, да не прават подготвителни муабети, лижење на катерички (како што драгите соседи би кажале) и слично.
п.пс..за завршната игра..После секс гледам како е можно побрзо да ја избркам од дома и да се наспијам или барем да отидам во друга соба. Во подолгите врски, девојки кои ме познаваат, знаат дека после секс треба да си заминат. Знаат дека не можам да поднесам некоја да ми дише и превртува, недај боже хрка до мене.

Никола, машките глумат предигра со цел да ја „потпалат„ женската, факт.:) Е сега кој колку сака да се лигави, индивидуално.:toe:

Долга предигра почитував, но со тек на време сватиф дека тоа е само „прпелкање на маЖкиште како риба на суво„:pos2: тогаш кога не се способни да ја доведат типката до потребниот степен на влажност за она што следи.
Кога некој ќе предизвика кај мене атомска реакција со самата помисла на него , не ми треба лигавење во бесвест.:zlo:

sagaqua напиша:
Никола, машките глумат предигра со цел да ја „потпалат„ женската, факт.:) Е сега кој колку сака да се лигави, индивидуално.:toe:

Долга предигра почитував, но со тек на време сватиф дека тоа е само „прпелкање на маЖкиште како риба на суво„:pos2: тогаш кога не се способни да ја доведат типката до потребниот степен на влажност за она што следи.
Кога некој ќе предизвика кај мене атомска реакција со самата помисла на него , не ми треба лигавење во бесвест.:zlo:

Баш на тоа алудирав и ЈАСМИН убаво си кажа, мора да постои огромна хемија за добар секс. А него најчесто го има без посебна предигра.
Сега ако си со некој/а кој/а не ти е до толку привлечна, најверојатно ќе треба да подложиш, да се потрудиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom