Пречекот на кошаркарите - впечатоци

• Креатор на темата Креатор на темата _Тони_
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе присуствувате на пречекот на Македонските кошаркари?

• Вкупно гласачи
    246
  • Гласањето е завршено на .
Арта ај бе не зезај сега, се собрале 100.000 ... Во Тетово вие се собравте за да пречекате актерка која што е позната по тоа што има маж Езерџија и глумела во некои 2-3 филмчиња и и покажувавте џамии од турско ќе ни збориш за кошаркариве 4ти во Европа што сме ги пречекале....
Вие за некој глумец што имал пра пра пра пра дедо од Тетово се собирате во скоро толкава бројка а не па ние за ваков успех.Работен не работен ние се собравме и им оддадовме почит на нашите херои да беше покасно и повеќе ќе дојдеа но што е тука е.
Инаку незнам како ви успева да се појавите на секој тема се котите ко глувци ...
Незнам колку сте упатени во случувањата во Тетово, но после победата над Литванија по моја проценка 70% од македонското население беше излезено на улиците да слави, и со сигурност можам да кажам дека имаше голема желба и од поголема група локални албанци да се придружат, но се откажале заради тоа што не знаеле на какви реакции ќе наидат, секако и знаејќи го фактот дека се скандира "чиста Македонија" и "Тетово е македонски град"... од друга страна пак, после поразот од Шпанија, имало меѓуетнички инцидент по меѓусебно провоцирање(не треба многу тоа сите знаеме), што укажува дека од двете страни има усијани глави кои мора дополнително да ја подгреат ситуацијата. Инциденти кои никому не одат во прилог ама пак се повторуваат...

Се зачленив во форумот пошто ме иритираа некои постови..Албанка сум по националснот и сакав од се срце да им ја честитам победата на Македонија и на македонските кошаркари..Иако не сум следедела многу спорт, а уште помалку кошарка, последните натпревари на македонскта репрезентација сум ги гледала со посебни емоции, сум се радувала на секоја нивна победа, а сум била и многу напната и под стрес во оние натпревари кога во последните секунди требаше да се реши кој ќе продолжи понатаму..Не би сакала меѓу македонците да се развие такво мислење дека албанците не се израдувале за ваквата победа, која е победа на сите граѓани на Република Македониа..

И тебе ти беа честитани победите, со песната Клетите Ш!птари , со обид за демолирање на џамија , и со други песни и изненадувања.
--- надополнето: Sep 21, 2011 8:55 AM ---
Да,и притоа се усраа 5 дена на форумот како била таа горда Албанка,имала истетовирано албанско знаме,а ИМА ЦРНЕЦ МАЖ:pos:

Што имаш против црнците? Јас знам еден македонец поцрн од мажот на Елиза, да не беше црнецот ти денеска немаше да пишуваш на оваа тема. Имаш обавеза да ги поштуваш црнците.
--- надополнето: Sep 21, 2011 9:02 AM ---
Арта ај бе не зезај сега, се собрале 100.000 ... Во Тетово вие се собравте за да пречекате актерка која што е позната по тоа што има маж Езерџија и глумела во некои 2-3 филмчиња и и покажувавте џамии од турско ќе ни збориш за кошаркариве 4ти во Европа што сме ги пречекале....

И Албанија пред неколку години кога ја победи Грција во фудбал имаше прослава секаде каде имаше албанци , сите излегоа на улица. Освен што беше Грција во прашање , тогаш беше во прашање и моменталниот Европски првак во фудбал , Албанија успеа да ја победи , при прославата во Грција , беше убиен еден албанец од налутен грк.

Имате право на славење, честито нека ви е.

И тебе ти беа честитани победите, со песната Клетите Ш!птари , со обид за демолирање на џамија , и со други песни и изненадувања.
Никаде во Скопје не видов песни за Албанци додека се славеше успехот на Европското.
Колку што знам, песната ‘Клетите Ш!п...‘ е песна на Комити, не македонска навивачка песна.

Не сме ние како Балисти кога ја пцуеја државата, Тоше и остало додека играа против српски клуб. :pos:

Незнам колку сте упатени во случувањата во Тетово, но после победата над Литванија по моја проценка 70% од македонското население беше излезено на улиците да слави, и со сигурност можам да кажам дека имаше голема желба и од поголема група локални албанци да се придружат, но се откажале заради тоа што не знаеле на какви реакции ќе наидат, секако и знаејќи го фактот дека се скандира "чиста Македонија" и "Тетово е македонски град"... од друга страна пак, после поразот од Шпанија, имало меѓуетнички инцидент по меѓусебно провоцирање(не треба многу тоа сите знаеме), што укажува дека од двете страни има усијани глави кои мора дополнително да ја подгреат ситуацијата. Инциденти кои никому не одат во прилог ама пак се повторуваат...

Знам за тоа и никој не рече ништо, само сакав да и потенцирам на г-цата што велеше дека е глупо што 100.000 се собрале за такво нешто.
--- надополнето: Sep 21, 2011 10:05 AM ---
П.С. Јаката работа, се собрале Грција еднаш што ја победиле.

П.С. Јаката работа, се собрале Грција еднаш што ја победиле.
Исти сме и ние, после победата над Грција сите почнаа кошарка да гледаат и да се собираат по плоштади. А пред тоа некои не ни знаеа дека Македонија игра на ЕП во Литванија. А некои од тие и заминаа за Литванија во живо да ја гледаат Македонија, жалосно, но вистинито.:confused:

Исти сме и ние, после победата над Грција сите почнаа кошарка да гледаат и да се собираат по плоштади. А пред тоа некои не ни знаеа дека Македонија игра на ЕП во Литванија. А некои од тие и заминаа за Литванија во живо да ја гледаат Македонија, жалосно, но вистинито.:confused:

И за тоа пишав некаде по форумов, ама поентата ми беше што изедначуваат победа во квалификации со неколку победи на европско + топ 4. :)

И за тоа пишав некаде по форумов, ама поентата ми беше што изедначуваат победа во квалификации со неколку победи на европско + топ 4. :)
Ќе бидам офф топик, ама да се погодиме со Грција во квалификации за ЕП или СП во фудбал и да ја совладаме, народот нема да се собери пак да прослави? ..ќе прослави, а може некој од самиот врв и тој ден за државен празник да го прогласи.
Мене најмногу ми значеше победата над домаќинот, и подобро што се паднавме со нив да играме отколку со Србија, да беше совладана Србија немаше да одекне толку низ Европа и Светот дека сме ги совладале, колку што се постигна тоа после победата над Литванија.

Ќе бидам офф топик, ама да се погодиме со Грција во квалификации за ЕП или СП во фудбал и да ја совладаме, народот нема да се собери пак да прослави? ..ќе прослави, а може некој од самиот врв и тој ден за државен празник да го прогласи.
Мене најмногу ми значеше победата над домаќинот, и подобро што се паднавме со нив да играме отколку со Србија, да беше совладана Србија немаше да одекне толку низ Европа и Светот дека сме ги совладале, колку што се постигна тоа после победата над Литванија.

Епа токму тоа, се собираат и тие а нас ни префрлаат зошто сме се собирале. Мислам секоја чест за членката што се регистрираше вчера, браво.

ПОЧЕСНИ ДИПЛОМИ ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА

Универзитетот ФОН вчера организираше церемонија во чест на Македонската кошаркарска репрезентација и на сите членови на репрезентацијата и стручниот штаб им врачи почесни дипломи заради нивните заслуги.

F39AE3D9DCC32747A0FCC5A79A3BF58D.JPG

На церемонијата, свој говор одржаа челните лица на Универзитетот, а свое обраќање, во знак на благодарност, имаше и претседателот на Македонската кошаркарска федерација, Даниел Димевски.

5F1726C2E4D67348AB7B7339202EEBC9.JPG

86E658BB8A3FF84F81AC5214B4BB653F.JPG

B731454BBD155C4EB5E60458A73C0CBA.JPG

7B78085ABE6B04428F83CD34285684BB.JPG

5D8E914782C55C47890A1524A6C2BD64.JPG

A4249BF2C90EF94C8350233D4AECBF6A.JPG

:pos::DГечевски која ФАЦКА е:vozbud:
ПОЧЕСНИ ДИПЛОМИ ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА

Универзитетот ФОН вчера организираше церемонија во чест на Македонската кошаркарска репрезентација и на сите членови на репрезентацијата и стручниот штаб им врачи почесни дипломи заради нивните заслуги.

F39AE3D9DCC32747A0FCC5A79A3BF58D.JPG

На церемонијата, свој говор одржаа челните лица на Универзитетот, а свое обраќање, во знак на благодарност, имаше и претседателот на Македонската кошаркарска федерација, Даниел Димевски.

5F1726C2E4D67348AB7B7339202EEBC9.JPG

86E658BB8A3FF84F81AC5214B4BB653F.JPG

B731454BBD155C4EB5E60458A73C0CBA.JPG

7B78085ABE6B04428F83CD34285684BB.JPG

5D8E914782C55C47890A1524A6C2BD64.JPG

A4249BF2C90EF94C8350233D4AECBF6A.JPG

:pos:

впечатоци од дочекот на кошаркарите.. ајде и ја да се изјаснам може ке бидам малце подолг ама морам едноставно.

мерак ми беше да ги дочекам и да им направам чест како сите други луѓе кои дојдоа на плоштад.. и патешествието почнува... - тргам од дома со кола и знаев деа во центар нема да најдам никаде место па си викам ај ке ја паркирам колава малце подалеку. и каде каде мислев во парк прво ама не ми се оставаше таму колата ( незнам зашо ) па си викам ај ке ја оставам кај судска палата пошто секад има по некое слободно место па преку битпазар си појдов и ете ме кај судска палалта.. кога има што да видам - се има слободно паркинг место НИКАКО! па фино лепо си свртев 2 круга видов едно место ама не баш ми се свиѓаше пошто беше скоро како на улица да сум ја остаил и си викам ај ке одам пдоле да видам ваљда некој оставил место.. појдов према МТВ по тоа паркингот колишта испонаредени милион па кај се испопаркирале пола и блокирани ( од јаки возачи шо паркирале позади нив ) и оп како порачано ми се смее едно место си викам „ ТАМАН СИ Е “ и си се паркирав... ете ме накај центар со девојката одам
и од секоја страна слушам труби викање пеење „искочи момче право на тераса“ и тн и тн.. покрај кафичиве на кеј стигнав до плоштад и пусти мерак за да ги видам од поблиску кошаркариве се б утнав у тоа гужвата скоро до бината ( на 5 6 метра од неа ) и чекаамм.. и чекам и чекам чекам уз спат нели оние македонскине песнички ги слушам ( пола и више од нив не ги ни знаев да бидам искрен ). меѓувремено добивам по некој лакт и бокс од гужвата нели пошто сите сакат да одат поблиску, почнав да се потам како никогаш до сега и почнав да се гушам од што дефинитивно немаше воздух во таа толпа на луѓе и кога ете ти галама од еднаш доагаат кошаркариве.. во тој момент мислам дека изедов едно 10 лакта у бу брези али не е битно па кога се забутаа така сите колективно према кошаркариве тоа беше чуда - чуда невидени па обезбедувањето назад ги бутка абе баш ко на филм едниве напред другите назад буткаат ХАОС!. се качија нели на бината и дојде ред калиопи да пее химна.. е тука веќе почнав да излагам од контрола кога наместо химната калиопо почна да виака урла се дере вришти пишти и така натака.. прва помисла ми беше ОМФГ пееш државна химна СО КАПАТА НА ТЕБЕ - ајде и тоа поминка некако па после нели ги прозиваа и кој како доаѓаше горе на бина аплауз добиваше... леле луѓе како што ми беше лошо кога кренаа тоа мишките аплауз додека даваа немате претстава каква смрдеа ме облеа. кај без воздух кај топло тоа беше ВРВ НА СЕ. мислев во секој момент ке паднам и ке се онесвестам.. се препотив до максимум - од блузата што беше на мене цедев вода ( во буквална смисла на зборот ). па ајде после се смирија нели после антич последен кога дојде доби најголем аплауз ( мене ме акна тогаш најголемата смрдеа на мишки ) си викам ај уште 2 3 минути и ке искочам.. и ете ти го антич го вика мики да се качи на бина а да ни ија испеат искочи момче... почнува мики да им диригира и како почна цела тајва да скока и да вика тука веќе дефинитивно неможев ја грабнав девојката под рака и си викам ИДЕМЕ ОД ТУКА ПОД ХИТНО ке стоиме некае на страна само да не бидеме во гужвата. и почнавме да се пробиваме мегу луѓево да стигнеме до кафичов кај т мобајл шо е па да му ебам матер никој несака да те пушти да искочиш абе со сила те бутка назад ај барем да беа некои покрупни набилдани абе тоа све деца преку сила да беа 1ва година средно те буткаат мислиш сака да те прегази на лице место! па една цура ( така округлеста да кажам (читај дебела ) ) коа ме забута и се раздрав дека сакам да искочам и дека ке и направам место она да седи па се смилува на крај и ми отстапи место.. кога искочив од тоа тајфата мислам дека се препородив !!! и си реков од тој момент па навака кога ке има некое славење концерт или слично со волку гужва не се пикам внатре па макар и последно да ми е !!!

Еј точно ти е ова аллександар со калиопи се разочарав она ли ке пее химна бе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom