Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Арта ај бе не зезај сега, се собрале 100.000 ... Во Тетово вие се собравте за да пречекате актерка која што е позната по тоа што има маж Езерџија и глумела во некои 2-3 филмчиња и и покажувавте џамии од турско ќе ни збориш за кошаркариве 4ти во Европа што сме ги пречекале....
Незнам колку сте упатени во случувањата во Тетово, но после победата над Литванија по моја проценка 70% од македонското население беше излезено на улиците да слави, и со сигурност можам да кажам дека имаше голема желба и од поголема група локални албанци да се придружат, но се откажале заради тоа што не знаеле на какви реакции ќе наидат, секако и знаејќи го фактот дека се скандира "чиста Македонија" и "Тетово е македонски град"... од друга страна пак, после поразот од Шпанија, имало меѓуетнички инцидент по меѓусебно провоцирање(не треба многу тоа сите знаеме), што укажува дека од двете страни има усијани глави кои мора дополнително да ја подгреат ситуацијата. Инциденти кои никому не одат во прилог ама пак се повторуваат...Вие за некој глумец што имал пра пра пра пра дедо од Тетово се собирате во скоро толкава бројка а не па ние за ваков успех.Работен не работен ние се собравме и им оддадовме почит на нашите херои да беше покасно и повеќе ќе дојдеа но што е тука е.
Инаку незнам како ви успева да се појавите на секој тема се котите ко глувци ...
Се зачленив во форумот пошто ме иритираа некои постови..Албанка сум по националснот и сакав од се срце да им ја честитам победата на Македонија и на македонските кошаркари..Иако не сум следедела многу спорт, а уште помалку кошарка, последните натпревари на македонскта репрезентација сум ги гледала со посебни емоции, сум се радувала на секоја нивна победа, а сум била и многу напната и под стрес во оние натпревари кога во последните секунди требаше да се реши кој ќе продолжи понатаму..Не би сакала меѓу македонците да се развие такво мислење дека албанците не се израдувале за ваквата победа, која е победа на сите граѓани на Република Македониа..
Да,и притоа се усраа 5 дена на форумот како била таа горда Албанка,имала истетовирано албанско знаме,а ИМА ЦРНЕЦ МАЖ![]()
Арта ај бе не зезај сега, се собрале 100.000 ... Во Тетово вие се собравте за да пречекате актерка која што е позната по тоа што има маж Езерџија и глумела во некои 2-3 филмчиња и и покажувавте џамии од турско ќе ни збориш за кошаркариве 4ти во Европа што сме ги пречекале....
Никаде во Скопје не видов песни за Албанци додека се славеше успехот на Европското.И тебе ти беа честитани победите, со песната Клетите Ш!птари , со обид за демолирање на џамија , и со други песни и изненадувања.

И тебе ти беа честитани победите, со песната Клетите Ш!птари , со обид за демолирање на џамија , и со други песни и изненадувања.
Имате право на славење, честито нека ви е.
Незнам колку сте упатени во случувањата во Тетово, но после победата над Литванија по моја проценка 70% од македонското население беше излезено на улиците да слави, и со сигурност можам да кажам дека имаше голема желба и од поголема група локални албанци да се придружат, но се откажале заради тоа што не знаеле на какви реакции ќе наидат, секако и знаејќи го фактот дека се скандира "чиста Македонија" и "Тетово е македонски град"... од друга страна пак, после поразот од Шпанија, имало меѓуетнички инцидент по меѓусебно провоцирање(не треба многу тоа сите знаеме), што укажува дека од двете страни има усијани глави кои мора дополнително да ја подгреат ситуацијата. Инциденти кои никому не одат во прилог ама пак се повторуваат...
Исти сме и ние, после победата над Грција сите почнаа кошарка да гледаат и да се собираат по плоштади. А пред тоа некои не ни знаеа дека Македонија игра на ЕП во Литванија. А некои од тие и заминаа за Литванија во живо да ја гледаат Македонија, жалосно, но вистинито.П.С. Јаката работа, се собрале Грција еднаш што ја победиле.

Исти сме и ние, после победата над Грција сите почнаа кошарка да гледаат и да се собираат по плоштади. А пред тоа некои не ни знаеа дека Македонија игра на ЕП во Литванија. А некои од тие и заминаа за Литванија во живо да ја гледаат Македонија, жалосно, но вистинито.![]()

Ќе бидам офф топик, ама да се погодиме со Грција во квалификации за ЕП или СП во фудбал и да ја совладаме, народот нема да се собери пак да прослави? ..ќе прослави, а може некој од самиот врв и тој ден за државен празник да го прогласи.И за тоа пишав некаде по форумов, ама поентата ми беше што изедначуваат победа во квалификации со неколку победи на европско + топ 4.![]()
Ќе бидам офф топик, ама да се погодиме со Грција во квалификации за ЕП или СП во фудбал и да ја совладаме, народот нема да се собери пак да прослави? ..ќе прослави, а може некој од самиот врв и тој ден за државен празник да го прогласи.
Мене најмногу ми значеше победата над домаќинот, и подобро што се паднавме со нив да играме отколку со Србија, да беше совладана Србија немаше да одекне толку низ Европа и Светот дека сме ги совладале, колку што се постигна тоа после победата над Литванија.

Гечевски која ФАЦКА е
ПОЧЕСНИ ДИПЛОМИ ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА
Универзитетот ФОН вчера организираше церемонија во чест на Македонската кошаркарска репрезентација и на сите членови на репрезентацијата и стручниот штаб им врачи почесни дипломи заради нивните заслуги.
![]()
На церемонијата, свој говор одржаа челните лица на Универзитетот, а свое обраќање, во знак на благодарност, имаше и претседателот на Македонската кошаркарска федерација, Даниел Димевски.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()