Не правам разлика туку сум параноична на овие работи! Кога некое парче облека го носам преку ден, останува запечатено за преку ден и толку. Се случувало и да купам нешто за излегување, па од што ми е убаво и не толку свечено, да го облечам преку ден и на тоа останува. Не го облекувам истото за излегување никогаш повторно.
Обожавам на работа или на кафенца да шетам по патики или балетанки со поопуштена облека, но знам често и да се поддотерам. Знам да облечам и некоја штикла и пообична сукња или фустанче или малку повеќе шминка и за преку ден. Тоа се разбира не се работи со кои излегувам, туку само понеспортски варијанти во кои се чувствувам удобно и во моменти кога имам појќе нерви за спремање.
А за вечерните излегувања ... леле ужас. Штом облечам еднаш нешто, шубе ми е да го облечам истото пак, посебно ако се работи за фустанче кое не се комбинира со ништо. Па секое наредно излегување (секако морам да признаам дека ретко шетам) обавезно купувам нешто ново. Макар ситница да е, морам да сменам! Посебно облеката која ја купувам за свадби или за други посвечени моменти ... ах, сите тие парчиња ми се по еднаш облечени и ми скапуваат во плакар. А толку се убави, мамата нивна.
Морам да ја сменам таа одвратна опседнатост, пред да бидам спремна да отворам цел бутик со апсолутно нова облека!:nesum:
Со шминката не правам поголеми промени. Постојано ставам препорачан крем и пудра на лицето. Преку ден тоа го надополнувам само со скоро безбојно карминче и римел, а за вечерните излегувања ставам и сенка, која исто така ретко ми е нападна.