ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
ако има некој што полагал економско казнено право на мастер студии на правен нека каже како беше ,што се паѓа на испит,дали даваат да се користи кривичниот закон.фала

Со оглед на тоа дека темава е за Правен претпоставувам дека ќе има некој што ќе го прочита ова а завршил средно во „Арсени Јовков“ (Моша). Ако има молам нека пише!

Замолувам некој од колегите кои веќе си имале работа со Трудово кај Каламатиев и Лазо, и Казнено кај Каневчев, да кажат какви се тестовите, и како оде работа со есеите (по можност за есејот и по Семејно и Наследно кај Мицковиќ да дадете некоја информација. Највеќе ме интересира за тестовите, многу се тешки (оти такви сознанија имам). Фала.

Здраво Правници-форумџии ме интересира дали тука има некој кој има полагано Арбитражно право кај Арсен Јаневски, ако има да ми каже дали имаше прашања и од деловите што се на српски или имаше само од деловите на македонски и законот.
Поздрав

хај !!
Да ве прашам дали има некој кој што полагал Римско Право кај проф Бучковски и да ми каже отприлика какви ги дава тестовите?? ...:ija:
многу Благодарам однапред !!:pipi:

Замолувам некој од колегите кои веќе си имале работа со Трудово кај Каламатиев и Лазо, и Казнено кај Каневчев, да кажат какви се тестовите, и како оде работа со есеите (по можност за есејот и по Семејно и Наследно кај Мицковиќ да дадете некоја информација. Највеќе ме интересира за тестовите, многу се тешки (оти такви сознанија имам). Фала.
лани беше многу лесно семејно и наследно со усб од лаптоп беа ископирани сите прашања ,трудово гледај само на крај да не ти фали бод или два за оцена зашто не дава.Казнено незнам како е кај каневчев ја бев кај тупанчевски

А за правен факултет кои предмети се потребни за матура и според новата програма како е студирањето 4+1 или 3+2 ?

А за правен факултет кои предмети се потребни за матура и според новата програма како е студирањето 4+1 или 3+2 ?

Македонски и англиски, и од изборните - филозофија, историја, социологија и уште нешто не знам дали имаше :)
а програмата е 3+2.:helou:

А без овие нема да можеш да се запишеш или...

На прв уписен - не можеш. Али на втор уписен е отворено за сите али ке има доста намалување на бодови зашто поените од несоодветен предмет се множат со 1. Сепак помалце шанси имаш и тоа тоа драстично да се запишеш со оглед на конкуренцијата.

има ли одмор бе од овие испитиве колоквиумите... ? мислам дали јули воопшто ќе ни биде слободен??:cry:

има ли одмор бе од овие испитиве колоквиумите... ? мислам дали јули воопшто ќе ни биде слободен??:cry:
Зависи кога сте почнале со настава. Ние лани последниот испит го полагавме на 16 јули и тоа во редовна сесија.

јас сум нов на форумов,продолзувам со студии по пауза од 8 год.имам полозено римско,вовед,социологија,историја и уставно.сакам да ве прасам за англиски од што учите и ако има прасанја каде да ги набавам бидејки сум дупка по англиски.дали има прасанја и по информатика.однапред фала(абе имасе ли нј на тастатурава:toe:)

јас сум нов на форумов,продолзувам со студии по пауза од 8 год.имам полозено римско,вовед,социологија,историја и уставно.сакам да ве прасам за англиски од што учите и ако има прасанја каде да ги набавам бидејки сум дупка по англиски.дали има прасанја и по информатика.однапред фала(абе имасе ли нј на тастатурава:toe:)
Прашања има по копирниците у Мавровка, и од факултетот десно кај брадата. А „њ“ е на местото на w :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom