ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Н1! Полагам Семејно и наследно на 19ти, и молам за кратки насоки за потребна литература и каде да ја набавам истата! И било кои други информации би биле и повеќе од корисни! :salut:

материјали кај братот коа излагаш од факултет на главна порта десно во А4... лесно е боза

Може ли некој да ми каже кои предмети треба да се полагаат интерно на државна матура за да можам од гимназија да се запишам на правен ??
Едниот е знам Историја а други предмети ??

Може ли некој да ми каже кои предмети треба да се полагаат интерно на државна матура за да можам од гимназија да се запишам на правен ??
Едниот е знам Историја а други предмети ??

социологија и филозофија

Колеги колешки е се остало :icon_razz дали има некој книга по Вонпарнично право кај што има дел за начелата ... па ако има некој ако може да скенира и на маил да ми ке биде супер :helou:

Колеги колешки е се остало :icon_razz дали има некој книга по Вонпарнично право кај што има дел за начелата ... па ако има некој ако може да скенира и на маил да ми ке биде супер :helou:
Оди кај Попе (десно од капијата кога искачаш од факултет), и ќе му го побараш материјалот од "Вонпарнично право" од Стефан Ѓоргиевски (60 стр. е), ги имаш таму сите работи, тоа се паѓа по вонпарнично и извршно право. :smir:

има ли некакви прашања по пенологија,економско казнено право,судско право и казнено право-применета програма или некои што ги полагал овие испити ако може нека каже нешто за нив.ви благодарам

има ли некакви прашања по пенологија,економско казнено право,судско право и казнено право-применета програма или некои што ги полагал овие испити ако може нека каже нешто за нив.ви благодарам
Ќе ти пратам прашања во ПП, што мене ми се паднаа лани од пенологија и применета, бидејќи не ги даваат така, како што беше во првите 3 год. :smir:

Абе луѓе свечената сала за состаноци и научно наставниот совет иста просторија ли се? :jaj:

Има гласини дека од септември на Правен факултет се воведува усно испрашување ? Нешто имате информации повеќе ? :)))

Има гласини дека од септември на Правен факултет се воведува усно испрашување ? Нешто имате информации повеќе ? :)))

нема да се воведе пак усното исшрашување, само ќе се направат некои измени, така збореше тасковска денес баш и не ја разбрав све:wink:

Ај една споредба помеѓу Гоце Наумоски и Владо Бучковски ! Кој е подобар?

Владо Бучковски дефинитивно постар професор е и повееќе искуство има тие секогаш најдобро предаваат... кога студирав јас овој другиот беше асистент...

а ако прашуваш за оценки пак Бучковски бидејќи е коретен и реален, а другиот кога бешее асистент сите се жалеа дека ги тресел оценките од ракав... незнам сега!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom