Божино
4815162342
Дали некој знае и има информација на правниот факултет во Кичево дали ќе биди 3+2 или 4+1?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Има настава на тој факултет? Мислам дека таму само се запишуваат а после се префрлаат во Скопје, за да влезат во државна квота.Дали некој знае и има информација на правниот факултет во Кичево дали ќе биди 3+2 или 4+1?
Има настава на тој факултет? Мислам дека таму само се запишуваат а после се префрлаат во Скопје, за да влезат во државна квота.
ај пополека како доаѓаат колоквиумите, да ве прашам, да дадете по некоја информација?
најмногу ме интересира за казнено - многумина викаат дека е доволно само по прашања да се учи и ќе нема проблем за полагање...денес Камбовски праша дали ни дале прашања, затоа шо давале секоја година, ама после не ни дадоа...дали се цело време истите прашања и дали вистина се паѓаат баш тие? Дали тие се исти со овие од копирнициве, и дали можеме да се наслониме само на нив за полагање?:salut:
ај пополека како доаѓаат колоквиумите, да ве прашам, да дадете по некоја информација?
најмногу ме интересира за казнено - многумина викаат дека е доволно само по прашања да се учи и ќе нема проблем за полагање...денес Камбовски праша дали ни дале прашања, затоа шо давале секоја година, ама после не ни дадоа...дали се цело време истите прашања и дали вистина се паѓаат баш тие? Дали тие се исти со овие од копирнициве, и дали можеме да се наслониме само на нив за полагање?:salut:
иначе дисперзирани во Бт и Струга има универзитетот Климент Охридски од Битола што е ... а не Јустинијан Први во Скопје ...![]()
Лани вака беше. Се вртеа и кај нас тие такви прашања и воглавно и тие се паднаа на колоквиумите иако кај некого повеќе кај некого помалку. Нормално имаше и прашања што не биле во тие од по фотокопирници.
Е сега според мене ваква е работаваАко сакаш само да го поминеш колоквиумот пролазно не ти требаат многу поени- потпри се на нив, ако ти требаат читај книга.
А во секој случај треба да ја читаш, пошто и прашањата да ги имаш треба да знаеш горе доле за што се не врска да си немаш и се напамет
Ја на прашања само во живот не сум се потпрела![]()
Ми брат, и ја гледам да си стигнам до 61 па не ги ни читам прашањата. Неамбициозност, шо да праам...Благодарам! :helou:
Ниту јас не сум се потпрел до сега исклучиво на прашања, а ниту имам таква намера...уствари, до сега, само така сум ги разгледувал прашањата, колку да знам од прилика како може да изгледа тестот. А ова го прашав, затоа што сите трубат дека тоа било доволно, дека со тоа немало гајле...па викам, да не е ептен така...ама изгледа, тие што го кажуваат тоа, гледаат исклучиво до 61 поен да стигнат и толку.
Фала уште еднаш, и со лесно учењето на сите во следнава недела:smir:
А на правен сите испити се со заокружување или има и усни испити сега по новата програма?
:salut::helou:
Додипломски студии се сите со заокружување, за постипломски незнам![]()