ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Него, ај некој од постарите да каже нешто за:
1. Административно право, Ана Павловска - Данева
2. Трудово право, Тодор Каламатиев
3. Семејно и наследно право, Дејан Мицковиќ
4. Казнено право, Методија Каневчев.
:helou:

Каламатиев многу слабо поени од есеј и активност дава:nenene:Давитковски не знам, а другиве двајца даваат:smir:

Абе каламатиев мене у 1 семестар сеа ми бесе асистент социологија така да беше онака фер према сите ја добив 6 поени од активност а отидов само на последниот час и му кажав да ми стави ми рече ок ке одговараш за некоја си проектна нешто и ко почна да ме испрашуе али сам си прашуваше сам си одговараше ја само да да и 6 поени ми стаи така да беше фин

Каламатиев бил асистент на социологија? Колега, грешка да не си бе?

а, шо заборавив да прашам за истиве од 4 семестар шо се наброени погоре...прави некој проблем за копирани книги? Мора оригинали или нема гајле?

а, шо заборавив да прашам за истиве од 4 семестар шо се наброени погоре...прави некој проблем за копирани книги? Мора оригинали или нема гајле?

:) може и грешка сум али мислам дека он беше а може и у збрка сум и јас :))) ако е едно такво дебело чоече он ке да е :) да да баш сеа видов на фејсбук он ке да е :)

:) може и грешка сум али мислам дека он беше а може и у збрка сум и јас :))) ако е едно такво дебело чоече он ке да е :) да да баш сеа видов на фејсбук он ке да е :)
Тодор Каламатиев е продекан за настава, и професор по Трудово право :)

За копирани книги никој не прави проблем освен Родна, така мислам дека беше:smir:

Некој што е на правосудна насока од минатата година на мастер ако може да каже какви беа прашањата по предметот Казнено право- Посебен дел?

Гледам добри резултати на сајтот, ако може некој да даде пример како изгледаа прашањата.

Фала однапред

Некој што е на правосудна насока од минатата година на мастер ако може да каже какви беа прашањата по предметот Казнено право- Посебен дел?

Гледам добри резултати на сајтот, ако може некој да даде пример како изгледаа прашањата.

Фала однапред
Да раскажеш кривични дела.

Ако има некој кој слуша предавања во понеделник трудово право, било која група нека пише кој ги држи предавањата

Ај по некоја информација од тие што веќе го поминале 4 семестар, за што како оди во семестаров, лесно е, тешко ли е, ваму-таму??? Исто и за професорите по збор-два ако може (Давитковски, Каламатиев, Камбовски, Мицковиќ)? Како оди за поени за активност, даваат ли поени од есеј и слично?

Однапред Благодарам:smir:
давитковски е невидена циција за поени.. на есеј ако имаш појке од 7-8 среќен си, превање 0.5 поени + нешто ако однесеш 1поен,
каламатиев со оној глупион му демонтратор александар треба да се секираш да не те испљука, треба да се секираш да го разбереш што збори , треба да се секираш колку поени ќе ти украде и да одиш на увид за да се испокараш за есејот
мицковиќ е лесна работа, таа по семејно малку испрашува за поени, а после наследно сами можете да си се доставате на список и тоа ти се два поена а не 0.5, 0.25, 0.0004343

кај камбовски не одев на предавања, од есеј дава поени, једино нерви можеш да кинеш со умишљената демонстраторка охриѓанка

Колеги, ај ве молам кажете ми кои се предмети во мастер студии по финансово право, сите до еден или барем кај можам да ги најдам? На страната на правен баш ги нема набројано. И ако е некој од вас запишан на ови мастер студии, искуства какви имате? Како полагате, писмено, усно, тешко???:smir:

:toe: дали можеш да полагаш есеј на казнена иако си полагал предходно два пати???? се работи за предмет историја на право со мишо ...ааа неможам нигде да го најдам ни него ни Бојан4о демонстраторот??? некој да ми кажи некоја информација ке му бидам благодарна :vozbud: :vozbud:

Н1! Полагам Семејно и наследно на 19ти, и молам за кратки насоки за потребна литература и каде да ја набавам истата! И било кои други информации би биле и повеќе од корисни! :salut:

:toe: дали можеш да полагаш есеј на казнена иако си полагал предходно два пати???? се работи за предмет историја на право со мишо ...ааа неможам нигде да го најдам ни него ни Бојан4о демонстраторот??? некој да ми кажи некоја информација ке му бидам благодарна :vozbud: :vozbud:

нема врска колку пати си полагала пред тоа, казнена си е казнена и можеш да полагаш све што ќе посакаш за 1000 денари по предмет:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom