ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Колеги, ја сум си еден изгубен бруцош кој сега си падна еден испит. Врзана сум со време па морам испитов да го исчистам што е можно порано.
1. Следна казенена сесија е март?
2. Во кој период на месецот се спроведува (пред или по колоквиумите од 2 семестар)?
3. И колку најрано може да се закаже?

Колеги, ја сум си еден изгубен бруцош кој сега си падна еден испит. Врзана сум со време па морам испитов да го исчистам што е можно порано.
1. Следна казенена сесија е март?
2. Во кој период на месецот се спроведува (пред или по колоквиумите од 2 семестар)?
3. И колку најрано може да се закаже?

Зa кaзненa се oдлучувa нa ННС, a пo предлoг нa СПУКИМ. Знaчи не е 100% сигурнo декa ќе имa кaзненa, aмa дo сегa секoјa гoдинa имaлo, знaчи би требaлo и oвaa дa имa.
Пред кoлoквиуми е, зa дa мoжеш дa фaтиш услoв (aкo немaш) и пoсле зa дa мoжеш дa гo пoлaгaш кoлoквиумoт.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Најрано може да биде крај на февруари и да трае негде до средина март, или да почне почеток на март да трае до крај на март. 1000 денари се плаќа иначе без разлика дали ќе полагаш колоквиум па испит или само испит. (во казнена има и колоквиуми мислам)

Ако може помош:
како се пријавува бе испит?
знам се потполнува пријава, ама таа каде се пронаоѓа? Како, каде и колку се уплатува за ова чудо?

Ако може помош:
како се пријавува бе испит?
знам се потполнува пријава, ама таа каде се пронаоѓа? Како, каде и колку се уплатува за ова чудо?
Ќе oдиш вo книжaрaтa кaј нaс и ќе им речеш ми требa пријaвa зa,испит и ќе ти дaдaт :D
Инaче пoкрaј пријaвaтa ти требa и тaксенa мaркa или aдминистрaтивнa тaксa, нaречи гo кaкo сaкaш. И зa тoa имaш гoтoви уплaтници вo книжaрaтa, aмa мoжеш нели и сo пoрaкa преку телефoн дa си плaтиш.

Колку прашања отприлика има на испитот Вовед у право на ЕУ кај Сашо Георгиевски?

Ќе oдиш вo книжaрaтa кaј нaс и ќе им речеш ми требa пријaвa зa,испит и ќе ти дaдaт :D
Инaче пoкрaј пријaвaтa ти требa и тaксенa мaркa или aдминистрaтивнa тaксa, нaречи гo кaкo сaкaш. И зa тoa имaш гoтoви уплaтници вo книжaрaтa, aмa мoжеш нели и сo пoрaкa преку телефoн дa си плaтиш.

Смеј се смеј :D Кога поим немам така ми е, ќе си прашувам секаде :D
Иначе фала ти многу. И да, лоповска работа, абе за се` и сешто пари ми земаат :mad:

Смеј се смеј :D Кога поим немам така ми е, ќе си прашувам секаде :D
Иначе фала ти многу. И да, лоповска работа, абе за се` и сешто пари ми земаат :mad:
Тaкoв ни е фaкултетoв...
Пример нa ФИНКИ уверение зa пoлoжени предмети им е 100 денaри, кaј нaс 500...

Дечки, ме примија на мастер и понеделник ќе се запишувам т.е ќе носам документи за упис. Дали ќе можам истиот ден да вадам административни ствари како потврда за редовен, да ми удрат печат на некои документи што ми требаат и слично?

Дечки, ме примија на мастер и понеделник ќе се запишувам т.е ќе носам документи за упис. Дали ќе можам истиот ден да вадам административни ствари како потврда за редовен, да ми удрат печат на некои документи што ми требаат и слично?
Па ваљда да, со оглед дека ќе имаш запишано семестар. Освен ако нема други процедури за мастер.

Иначе да прашам нешто околу испитиве, оти прв пат ми е :D

Што и какви прашања дава Тасковска по Вовед во право?
Што и какви прашања даваат Астеруд и Пандева по Вовед во наука за политика?
И што и какви прашања даваат Ненад и Иван по Политички теории?[DOUBLEPOST=1422113037][/DOUBLEPOST]И уште нешто, како оди тоа со стипендии? Нешто имам слушнато, ама не дослушнато, колкав треба да биде просекот за да се добие некаква стипендија? Кои се критериумите и слично?

Последно уредено:
Иначе да прашам нешто околу испитиве, оти прв пат ми е :D

Што и какви прашања дава Тасковска по Вовед во право?
Што и какви прашања даваат Астеруд и Пандева по Вовед во наука за политика?
И што и какви прашања даваат Ненад и Иван по Политички теории?[DOUBLEPOST=1422113037][/DOUBLEPOST]И уште нешто, како оди тоа со стипендии? Нешто имам слушнато, ама не дослушнато, колкав треба да биде просекот за да се добие некаква стипендија? Кои се критериумите и слично?
Ако аплицираш за прва група, каде како критериум се и примањата на твоите родители, брат/сестра, дури и пензија од баба/дедо, не ме фаќај за збор, тука имаше многу ствари, обично е групава за тие што имаат помали примања во семејството, мислам дека се бараше 8.00 или 8.50 просек за факултетите за општествениве науки.
Втора група, за нашиов факултет конкретно, е над 9.00, со тоа што мислам дека конкретно сите што аплицирале со над 9.10 добиле.

Да не тупам повеќе, еве ти линк. http://stipendii.mon.gov.mk/rsslink/-/asset_publisher/9y5J/blog/id/4446245

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom