ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Имам само уште едно прашање... како се полага испит на 15 или 20 прашања по новиов систем? Всушност како иде таа цела процедура, со колку се положува минимум, и нели ако го положиш испитот тогаш идеш на завршен испит? Не знам дали добро го сфаќам :D:D

Дали мислиш на влезен колоквиум кој ти е услов за да идеш на завршен испит ?

Имам само уште едно прашање... како се полага испит на 15 или 20 прашања по новиов систем? Всушност како иде таа цела процедура, со колку се положува минимум, и нели ако го положиш испитот тогаш идеш на завршен испит? Не знам дали добро го сфаќам :D:D

Тоа е влезен колоквиум кој ти е услов за да полагаш испит.Се полага после првите 6 недели и е составен од 20 прашање.Минимумот за положување е 11 поени.Без положен колоквиум не можеш да полагаш испит.Ако паднеш првиот пат имаш поправни колоквиуми пред испитите.

Тоа е влезен колоквиум кој ти е услов за да полагаш испит.Се полага после првите 6 недели и е составен од 20 прашање.Минимумот за положување е 11 поени.Без положен колоквиум не можеш да полагаш испит.Ако паднеш првиот пат имаш поправни колоквиуми пред испитите.

Не се изразив може убаво, мислев вонредно да го презапишам предметот така што кога е дента на полагање има да си одбереш со колку прашања ќе полагаш 15,20 или 80. Затоа прашав,еве на пример ако не ги положиш тие два колоквиуми идеш на испит и на тој испит колку вкупно прашања има? Значи само во испитна сесија да си полагам испит и нели после тоа завршен испит. Се надевам ме разбра :D

Не се изразив може убаво, мислев вонредно да го презапишам предметот така што кога е дента на полагање има да си одбереш со колку прашања ќе полагаш 15,20 или 80. Затоа прашав,еве на пример ако не ги положиш тие два колоквиуми идеш на испит и на тој испит колку вкупно прашања има? Значи само во испитна сесија да си полагам испит и нели после тоа завршен испит. Се надевам ме разбра :D

Лани го укинаа системот на два колоквиуми и се полага само еден.Не сум точно запознаен со тој али и таму мислам дека мораше да се положат двата колоквиуми за да идеш на испит.Вонредно ако го презапишеш мислам дека не полагаш колоквиуми туку идеш директно на испит.
Е сеа испитот кај Стојков мислам е усен али нека каже некој подобро што кај него полагал.Кај Грозданов испитот барем лани беше писмен,4 еднакви прашања на раскажување.3 ти требаат за 6ка и мислам дека фул одговорени да ти се пак ќе имаш 6ка.Четвртото прашање ја праи разликата од 7ца до 10ка,релативно лош критериум според мене.Ако го презапишуваш презапиши го кај Стојков..Со многу помало знаење добиваа високи оцени.

Лани го укинаа системот на два колоквиуми и се полага само еден.Не сум точно запознаен со тој али и таму мислам дека мораше да се положат двата колоквиуми за да идеш на испит.Вонредно ако го презапишеш мислам дека не полагаш колоквиуми туку идеш директно на испит.
Е сеа испитот кај Стојков мислам е усен али нека каже некој подобро што кај него полагал.Кај Грозданов испитот барем лани беше писмен,4 еднакви прашања на раскажување.3 ти требаат за 6ка и мислам дека фул одговорени да ти се пак ќе имаш 6ка.Четвртото прашање ја праи разликата од 7ца до 10ка,релативно лош критериум според мене.Ако го презапишуваш презапиши го кај Стојков..Со многу помало знаење добиваа високи оцени.

Фала на исцрпите одговори!! (y):)

Pretpostavuvam deka si masko pa ne bi trebalo da imas problem so Tatjanceto posebno ako si lepushkast.Mada ako sakas fer isprasuvanje zasluzeno da si zakacis 9,10 ja bi go preporacal Saso.
Иам 7ца за сега (со бодовиве од писменото и колоквиумот) сакам бар 8ца, пошто реално не знам дали воопшто можам до повеќе (значи тоа не зависи од тоа за колку ќе знам, туку дали имам можност).
Иначе, каков му е принципот на Сашо на испрашување, а каков на Тања? Малце повеќе детали. Фала. :)

Иначе, машко да, лепушкаст - не. :D

За Арбитражно право дан имат некој да споделит искуство? Вака не е тежок предметов, ама по искуството граѓанско процесно што го имав ко глушец стресена ќе одам на испитов:vrtioci:

Дечки од големо значење ќе ми биде да ми кажете како е усното испрашување по применета? Полагав испит на 80 прашања и го положив и сега треба да полагам уместо писмено есеј како што требаше да биде, ќе полагам усно на едно прашање и кога го слушнав тоа се извадив од памет, ептен имам некој страв како ќе се одвива цел процес. Официјално предметот го презапишав кај Узунов, ама не знам дали он ќе ги води испрашувањата или Билјана, а како што читам искуства многу била наопачки...Help :confused:[DOUBLEPOST=1421771261][/DOUBLEPOST]Уште едно прашање за другарка, дали знае некој кога е завршен испит по вовед во право кај Тасковска? Нигде нема соопштение ни ништо, девојчево никој од катедрата не може да најде на факултет...

Последно уредено:
Има ли некој/а од овде што е на политички студии 2-3 година? Ај ако има нека ми пише во порака

Колеги нешто за писмениот испит ЕУ кај Георгиевски, како оценува,колку прашања има и дали повеќе дава од неговата книга или и од таа на Петрушевска?

Може ли некој да ме просветли каков тип на прашања дава Тасковска по Вовед ? И колку отприлика ... :confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom