ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Ај уште неколку (глупави) прашања:
1. Како се полага испит кај Тасковска, усно или писмено?
2. Како се полага испит кај Астеруд, усно или писмено?
3. Ај писмено, имам некоја замисла, а како се полага усниот, извлекуваш неколку прашања и раскажуваш или? И да, пред колегите и колешките си раскажуваш?
4. Како се пријавува испит? Знам некои документи треба, кај може да се купат, ги има во книжара?
1. Писмено е, барем до лани беше
2. Не знам за Астеруд ама мислам писмено..некој поупатен нека ти каже
3. Зависно од професорот, кај некои полагаш во кабинет сам или со уште еден колега а кај некои во полн амфитеатар по неколку луѓе...или професорот ти кашува прашање одговараш или влечеш па одговараш 2-3-5 прашања зависно колку си спремен и колку сака професорт и за која оцена.
4. Купуваш уплатница уплаќаш 50 ден административна такса и купуваш пријавен лист ќе кажеш за испит, го има во книжарата на правен
Види на огласна табла сигурно има соопштенија кога и како се полага

1. Писмено е, барем до лани беше
2. Не знам за Астеруд ама мислам писмено..некој поупатен нека ти каже
3. Зависно од професорот, кај некои полагаш во кабинет сам или со уште еден колега а кај некои во полн амфитеатар по неколку луѓе...или професорот ти кашува прашање одговараш или влечеш па одговараш 2-3-5 прашања зависно колку си спремен и колку сака професорт и за која оцена.
4. Купуваш уплатница уплаќаш 50 ден административна такса и купуваш пријавен лист ќе кажеш за испит, го има во книжарата на правен
Види на огласна табла сигурно има соопштенија кога и како се полага
Фала ти многу на помошта.

Иначе уште едно прашање:
доколку не се положи испит, што понатаму? Дали има поправен испит, како оди процедурата?

Фала ти многу на помошта.

Иначе уште едно прашање:
доколку не се положи испит, што понатаму? Дали има поправен испит, како оди процедурата?
Обично има казнена сесија во март само што за таа сесија се плаќа по 1000 денари од испит. Значи ако платиш можеш тогаш да полагаш.
Ако не можеш да полагаш во редовните сесии, а тоа се јануари, јуни и август/септември.
Ако испитот не го положиш во 3 редовни сесии, го презапишуваш. Ако го презапишуваш предметот ќе треба од ново да полагаш колоквиум.

Pismeno se polaga kaj Asterud so toa shto imase nekoi 7-8 prasanja ali ne premnogu dolgi. Ako si za 6 ili 7 ne idesh na usno, a ako si megju 5 i 6 ili 8 pa nagore, ides usno kaj nea u kabinet. Mislam deka na soopstenieto imate koga kje vi bide usnoto. Usnoto e na princip ili nesto sto si utnal na pismenoto ili nekoi blic prasanja. Ama znae da iscedi ona so 10 prasanja...ja ne sum bil na usno ali od kazuvanja taka bilo...

@Bojan Van Buuren и @true blue фала ви на одговорите.
Иначе на испит се учи цел материјал (од сите 12 недели) или само тие последните 6 недели (после колоквиумот)?

Cel ama sigurno imate skrateno nesto prasaj kaj tebe u grupa na Fejsbuk (sigurno imate vakva grupa).
Абе има кратено, но мислев дека само за вторите недели, бидејќи на некој начин првите 6 недели ги полагавме на колоквиум. Мислам дека нема потреба, но добро :)
Фала ти уште еднаш на одговорот.

1. Може ли некој да ми каже за колку време отприлика има резултати од испитиве ?
2. Дали има некоја скриптичка по економика или нешто слично? :(
3. Ако положиме еден испит сега и еден во казнена ке фатиме услов за да си полагаме нормално колоквиуми ?

1. Може ли некој да ми каже за колку време отприлика има резултати од испитиве ?
2. Дали има некоја скриптичка по економика или нешто слично? :(
3. Ако положиме еден испит сега и еден во казнена ке фатиме услов за да си полагаме нормално колоквиуми ?

1.Зависи од предмет до предмет али 1-2 недели сигурно.
2.Ако си кај Гроздановски не те вади скриптичка,ако си кај Стојков мислам ќе ти заврши работи.За Кандикјан не знам али мислам и тој бара.
3.Да.

1.Зависи од предмет до предмет али 1-2 недели сигурно.
2.Ако си кај Гроздановски не те вади скриптичка,ако си кај Стојков мислам ќе ти заврши работи.За Кандикјан не знам али мислам и тој бара.
3.Да.

Планирам да го презапишам економика кај Стојков, па ме интересира ако може да ме упатите како се одвиваат полагањата кај него усно или писмено , пошто незнам како е паметно да го презапишам? Дали по стар систем со 80 прашања и есеј или можеби е подобро по новиов што незнам баш како иде(бидејќи до сега само така полагав)... 20 прашања на испит и после има усно или писмено нешто као завршен испит и дали е доволно да се учи од скриптата што ја спомнувате? Која е таа скриптичка кај Стојков?

Е фала ти :) Кај Гроздановски богами ништо не ме вади... Кај Стојков може да се бира усно или писмено, 2-4 прашања и одма се вадат високи оцени

Планирам да го презапишам економика кај Стојков, па ме интересира ако може да ме упатите како се одвиваат полагањата кај него усно или писмено , пошто незнам како е паметно да го презапишам? Дали по стар систем со 80 прашања и есеј или можеби е подобро по новиов што незнам баш како иде(бидејќи до сега само така полагав)... 20 прашања на испит и после има усно или писмено нешто као завршен испит и дали е доволно да се учи од скриптата што ја спомнувате? Која е таа скриптичка кај Стојков?

Не ја знам таа скртена скрипта јас али презапишуваш најлесна варијанта ти е Стојков.Не знам како полагаа сите али знам дека скоро сите положија со високи оцени кај него.Гроздановски доста строг критериум има за оценување.

Имам само уште едно прашање... како се полага испит на 15 или 20 прашања по новиов систем? Всушност како иде таа цела процедура, со колку се положува минимум, и нели ако го положиш испитот тогаш идеш на завршен испит? Не знам дали добро го сфаќам :D:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom