ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Ако аплицираш за прва група, каде како критериум се и примањата на твоите родители, брат/сестра, дури и пензија од баба/дедо, не ме фаќај за збор, тука имаше многу ствари, обично е групава за тие што имаат помали примања во семејството, мислам дека се бараше 8.00 или 8.50 просек за факултетите за општествениве науки.
Втора група, за нашиов факултет конкретно, е над 9.00, со тоа што мислам дека конкретно сите што аплицирале со над 9.10 добиле.

Да не тупам повеќе, еве ти линк. http://stipendii.mon.gov.mk/rsslink/-/asset_publisher/9y5J/blog/id/4446245
Фала ти на линкот, не знам ни јас за што ми трубат моите, ќе ги седнам на едуцирање моиве малку :D

А за овие другиве прашања, ти или некој друг да не знае:
Што и какви прашања дава Тасковска по Вовед во право?
Што и какви прашања даваат Астеруд и Пандева по Вовед во наука за политика?
И што и какви прашања даваат Ненад и Иван по Политички теории?

Ќе може некои информации за како Гоце Наумовски го спроведува испитот по римско право? Имам само 5 дена да го спремам.... :(

Ќе може некои информации за како Гоце Наумовски го спроведува испитот по римско право? Имам само 5 дена да го спремам.... :(

Писмено и мислам беа 4-5 прашања подолги на раскажување.По едно прашање од секоја тема имаше.

3 прашања мислам дека имав. Ја го спремав негде десетина дена, до 2 недели пошто ми беше малце комплициран, многу поделби, латински поими итн.

Битно да пишуваш нешто, ќе вреднуваат. Ако ти е за 6/7 не се труди многу со латински поими, битно е да знаеш како конкретната работа била уредена во римското право. Ако општо објасниш и си точен, си за 6, што повеќе детали, одиш погоре (така по прашање). И пример рецимо, 2 си одговорил ок отприлика, ама без многу детали, едно си одоговорил екстра, со све можно, си негде меѓу 7 и 8. Мислам дека вака некако му е критериумот, али можно е и да грешам.

3 прашања мислам дека имав. Ја го спремав негде десетина дена, до 2 недели пошто ми беше малце комплициран, многу поделби, латински поими итн.

Битно да пишуваш нешто, ќе вреднуваат. Ако ти е за 6/7 не се труди многу со латински поими, битно е да знаеш како конкретната работа била уредена во римското право. Ако општо објасниш и си точен, си за 6, што повеќе детали, одиш погоре (така по прашање). И пример рецимо, 2 си одговорил ок отприлика, ама без многу детали, едно си одоговорил екстра, со све можно, си негде меѓу 7 и 8. Мислам дека вака некако му е критериумот, али можно е и да грешам.
Писмено и мислам беа 4-5 прашања подолги на раскажување.По едно прашање од секоја тема имаше.
Фала колеги, ќе морам да загреам столчето хаха :)

Колеги, полагав денес испит кај Пандева со 15 прашања, колку треба да ми се точни за да поминам испит? Или кои се критериумите воопшто ако има поим некој(а)?

Некoј дa кaже кaкo е дoиспрaшувaњетo пo финaнсoвo ?
Некoј сoвет ?

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Сакам да прашам, бидејќи не го положив испитот вчера што го имав, сакам да прашам кога пак ќе има шанса да се положи и да се помине? Кога има некои казнени или поправни сесии?

Сакам да прашам, бидејќи не го положив испитот вчера што го имав, сакам да прашам кога пак ќе има шанса да се положи и да се помине? Кога има некои казнени или поправни сесии?
Освен во редовните сесии што се јануари, јуни и август/септември можеш да полагаш и во казнените што се обично во март и октомври/ноември. За казнените се плаќа 1000 денари од предмет.

Ахххх кај е сега златно финансово:icon_lol:кај Алекандра си така? Не ми изгледа дека на допрашување за 6ка ќе одиш:giggle:Јас не бев да ме допрашува (10ка имам, ова колку да се пофалам не дека е ти е битна информацијава:pos:) ама од други што кажуваа било прилично лесно. Ги прашувала истите прашања што биле во тестот и скоро сите убо поминале. @Bojan Van Buuren немај ич мака лабава е.

Ахххх кај е сега златно финансово:icon_lol:кај Алекандра си така? Не ми изгледа дека на допрашување за 6ка ќе одиш:giggle:Јас не бев да ме допрашува (10ка имам, ова колку да се пофалам не дека е ти е битна информацијава:pos:) ама од други што кажуваа било прилично лесно. Ги прашувала истите прашања што биле во тестот и скоро сите убо поминале. @Bojan Van Buuren немај ич мака лабава е.
Ја уствари ова за колега го прашувам зошто он треба да оди на доодговарање за 6ка. Ја си го остаив предметов за јуни/август :icon_mrgr:
У секој случај фала на информациите :)

Ја уствари ова за колега го прашувам зошто он треба да оди на доодговарање за 6ка. Ја си го остаив предметов за јуни/август :icon_mrgr:
У секој случај фала на информациите :)
.
Епа ќе го земе тестот негов и прашањата што му биле грешни или ги нема одговорено истите ги прашувала. Вака барем лани било. Сепак за 6ка ги пуштила сите (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom