ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Имам еден куп прашања:
1. Абе за здравство од лоповите треба секој семестар да земам потврда (која се наплаќа)?
2. Ако го паднам на пример сега поправниот колоквиум, што понатаму?
3. Оти прв пат ми е на факс, како иде тоа со испитот? Што и како се полага?
4. Што мислење имате за Астеруд?
5. Што мислење имате за Тасковска?
6. Колку минимум кредити се потребни за да запишеш втор семестар?
1. Секогаш кога зимаш потврда плаќаш 100 денари(еднаш годишно)
2. Ако паднеш сега имаш казнена сесија во март се плаќа 1000 ден. Од колоквиум/испит. Колоквиумот ти е влезна карта за испит.
3. Се полага усно/ писмено,зависно од професорот. Потребни ти се 61 поен ( од колоквиум,испит и активност) за 6ка.
4,5. Не знам за Астеруд, Тасковска е прича сама за себе..тешка професорка тешко се поминува кај неа ако еднаш заглавиш, барем според колегиве од моја група што уште го влечат тој предмет.
6. Потребни ти се 14 кредити за да може да запишеш втор семестар

Ако има некој меил од Неда Здравева голема работа ќе ми заврши...:pipi:
neda.zdraveva@gmail.com

Имам еден куп прашања:
1. Абе за здравство од лоповите треба секој семестар да земам потврда (која се наплаќа)?
2. Ако го паднам на пример сега поправниот колоквиум, што понатаму?
3. Оти прв пат ми е на факс, како иде тоа со испитот? Што и како се полага?
4. Што мислење имате за Астеруд?
5. Што мислење имате за Тасковска?
6. Колку минимум кредити се потребни за да запишеш втор семестар?
1. Не знам дали треба секој семестар или секоја година, мислам дека беше ова второво.
2. Ако паднеш на поправниот нема да можеш да го полагаш испитот и во наредна сесија прво ќе треба колоквиумот да го положиш па после да можеш на испит да идеш. Се додека не положиш колоквиуми, испитот ќе чека.
3. Се полага усно или писмено, зависи се од тоа како си планира професорот.
6. 2 предмети треба да ти бидат положени или 14 кредити.

Дали може да се презапише предмет во казнена сесија? На пример да го презапишам во Март во казнена место сега во Јануари во редовната? :)

Дали може да се презапише предмет во казнена сесија? На пример да го презапишам во Март во казнена место сега во Јануари во редовната? :)
Мислам дека можеш, така мислам дека правеа мои колеги, ама најдобро прашај си на студентски за да случајно немало некоја промена.

Ај уште едно прашање од мене:
Дали овој линк се однесува на полагање на тие што имаат паднато или сите треба да дојдат: www.pf.ukim.edu.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=4299&mid=621&tabId=1&tabindex=0 ?
Бидејќи предметот што го има овде го имам положено на колоквиумот :)
Фала

Ај уште едно прашање од мене:
Дали овој линк се однесува на полагање на тие што имаат паднато или сите треба да дојдат: www.pf.ukim.edu.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=4299&mid=621&tabId=1&tabindex=0 ?
Бидејќи предметот што го има овде го имам положено на колоквиумот :)
Фала
Ако си по постарата програма со два колоквиуми, тогаш знаеш дека е ова список за вторите колоквиуми.
Ако си по новата програма со еден колоквиум, мислам дека ова ќе му дојде како термини за поправен колоквиум, ама ти зошто си го положил колоквиумот значи нема шо да одиш пак.
Ја сум со 2 колоквиуми и не знам 100% дали е точно ова шо го пишав за новата програма, нека потврди или нека ме поправи некој што студира по таа програма со 1 колоквиум.

Ако си по постарата програма со два колоквиуми, тогаш знаеш дека е ова список за вторите колоквиуми.
Ако си по новата програма со еден колоквиум, мислам дека ова ќе му дојде како термини за поправен колоквиум, ама ти зошто си го положил колоквиумот значи нема шо да одиш пак.
Ја сум со 2 колоквиуми и не знам 100% дали е точно ова шо го пишав за новата програма, нека потврди или нека ме поправи некој што студира по таа програма со 1 колоквиум.
Па поим немам баш, прва година сум, сега тргнав :/
Мислам дека некои збореа дека ова е поправно :) Значи ако е поправно, не треба да идам :)

ps: извинете, не го сфаќам системов, скоро ич, затоа морам да замарам :(

Па поим немам баш, прва година сум, сега тргнав :/
Мислам дека некои збореа дека ова е поправно :) Значи ако е поправно, не треба да идам :)

ps: извинете, не го сфаќам системов, скоро ич, затоа морам да замарам :(
Епа штом си сега прва година значи имаш само еден колоквиум.
Мислам дека ова во јануари е поправен за вас и дека штом си го положил предметот во ноември нема сеа што да одиш пак да полагаш колоквиуми, туку спремај се за испит. Ако го немаше положено колоквиумот во ноември ќе требаше сега на поправен да одиш, аа во твојов случај не е така.
Пак ќе кажам, не сум 100% сигурен во ова ама 90% мислам дека е вака.

Мислам дека на 2ри февруари. Нешто така ко да разбрав, бидејќи на апсолвентите лани многу им се оддолжила јунската па полагале до 10ти јули или така нешто.

Уште нови прашања, бидејќи за ова нема на сајтот на правен.
Нешто да пријавување на испити, како оди тоа? До кога треба да уплатиме и да ги однесеме пријавите во студетски прашања, бидејќи некои викаат дека требало до 12ти.
Ќе има ли информации околу тие пријави? Колку треба да се плати за испитот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom