ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Ако не положиш во јануари усно и во јуни ке е усно ? Или се менува во писмено :( Кај Билјана Поповска

А некој од Гавриловиќ по Облигации да не го знае мејлот ?

Еј здраво на сите, бидејќи сум нов и неможам да вртам по страниците наназад, би ве замолил за неколку информации за факултетот.Бидејќ сега сум матурант и сеуште размислувам на кој факултет да се запишам па ми требаат неколку инфо.Би сакал да знам дали факултетот е тежок? Дали е признаен во странство? и дали доколку го завршиш (магистрираш) има шанси да се најде работа? (сите велат дека има премногу правници и магистри )
Фала однапред :)

Секој има различна граница и толеранција на „тешко“
Така да, не сум во можност да ти одговорам прашањево, а инаку секои 2 3 години се менува системот на полагање затоа што се испробува на нас студенитите кој е најдобар се дур не се дојде до некој оптимален систем. Јас кога бев прва година, до пред нас сите генерации полагаа на прашања само електронски и со семинарски, од нашата генерација тоа се укина, се воведоа елиминаторски колоквиуми и усни/писмени испити, после 2 3 години пак сменија нешто олоку колоквиумите и бодувањето.

Упиши го ако навистина имаш некој дома правник за да ти помага и понатаму да те насочи и помогне околу работа. Иначе крут речник и материја.

Нашите факултете колку што знам не се нешто многу признаени појма неам мислам не.
ОД се има премногу , но добри правници се секаде барани.

ПС ке најдеш работа понатаму ако имаш врски.

Секој има различна граница и толеранција на „тешко“
Така да, не сум во можност да ти одговорам прашањево, а инаку секои 2 3 години се менува системот на полагање затоа што се испробува на нас студенитите кој е најдобар се дур не се дојде до некој оптимален систем. Јас кога бев прва година, до пред нас сите генерации полагаа на прашања само електронски и со семинарски, од нашата генерација тоа се укина, се воведоа елиминаторски колоквиуми и усни/писмени испити, после 2 3 години пак сменија нешто олоку колоквиумите и бодувањето.

Упиши го ако навистина имаш некој дома правник за да ти помага и понатаму да те насочи и помогне околу работа. Иначе крут речник и материја.

Нашите факултете колку што знам не се нешто многу признаени појма неам мислам не.
ОД се има премногу , но добри правници се секаде барани.

ПС ке најдеш работа понатаму ако имаш врски.
Фала ти многу за информацииве ќе ми требаат за понатака :D
Инаку, за помош немам од моите дома,бидејќи немаат завршено факс.Па се мислам дали и без врски може нешто да се постигне? Не сакам да глумам поштен но секогаш сум против врски.
Како и да е желба ми е да се запишам таму и покрај тоа што многу луѓе ме предомислуваат.
А за учењ веројатно може да се научи а?
Фала ти уште еднаш :)

Инаку, за помош немам од моите дома,бидејќи немаат завршено факс.Па се мислам дали и без врски може нешто да се постигне? Не сакам да глумам поштен но секогаш сум против врски.
Како и да е желба ми е да се запишам таму и покрај тоа што многу луѓе ме предомислуваат.
Факултетот ќе го завршиш секако доколку си упорен, низ сите 5 години не ти треба никој со стручно знаење да те упатува, пошо нема пракса и се учи 70% непотребна теорија, освен во еден семестар у мастер каде што ја има, шо е срамно уствари.
Има поента у тоа што те предомислуваат луѓето, статусот на правниците т.е највеќе на адвокатите, од страна на оваа држава е сведен на смешно ниво. Без врски и без бекграунд е речиси невозможно да почнеш успешно да работиш.[DOUBLEPOST=1419250365][/DOUBLEPOST]
А некој од Гавриловиќ по Облигации да не го знае мејлот ?
neno.gavrilovic@gmail.com

Знаеш што е работата? Не е битно дали твоите се со средно или со факс, има луѓе со факс па цел зивот не мрднале од позицијана стручен соработник или заглавиле кај некој адвокат у канцеларија.
Има и луѓе со средно кои направиле милионерски компании ако имале визија, или работат во таква.
Правниот факултет од секогаш бил потежок за разлика пример на еве Бизнис логистика на Гоце Делчев Штип, бидејќи матеирјата треба да се совлада за да се проба воопшто да се полага. Не е возможно да идеш и да поминуваш без некакво знаење.
Распрашај се колку има заглавени на Гоце Делчев, или Дизајн на земјоделски, а колку има на Правен и другиве технички и фармација пример.
Многу луѓе се откажаа откако се запишаа откако видоа дека не можат да постигнат (им заостануваа предмети , а потоа тоа повлекува и нивно презапишување и тоа севкупно одзима многу пари и време) , изгубија години се презапишаа на друг факс и тако даље, но има и такви што видоа како треба и загреаа столица.
Има многу матеирја за читање и тоа одзема многу време. Инаку материјата самата по себе не е science fiction.[DOUBLEPOST=1419341982][/DOUBLEPOST]
Некој нека каже мислење за Стојков по економика на правото ? Каков е на испити, што вообичаено прашува ? Неговиот предмет ми е најтежок, на сите најлесен на мене најтежок не дека материјата е тешка колку што не можам да учам тоа што не ме интересира............

хахахаахаха спремај се допрва да учиш нешта што не те интересираат економика, применета економика, филозофија на право, трудово итн
Иначе многу кул човече, може да кажам еден од најдобрите на правен. Го бива чоекот, попушта, а после и ке те праша дали си задоволен со оцената :))))

Последно уредено:
хахахаахаха спремај се допрва да учиш нешта што не те интересираат економика, применета економика, филозофија на право, трудово итн
Иначе многу кул човече, може да кажам еден од најдобрите на правен. Го бива чоекот, попушта, а после и ке те праша дали си задоволен со оцената :))))
И мене ми остави ваков впечаток Стојков, дефинитивно еден од подобрите ако не и најдобар асистент (коа јас слушав беше асистент пред 2/3 години) со најмногу знаење и меѓу најстручните на правен, и ни малку не е вообразен у споредба со тие од катедрите на казнено, социологија, трудово и слично.
Комуникацијата на студенти со асистенти генерално е сведена на НУЛА пошо овие си бустаат его цело време, само на правен е овака, никаде на друго место.

Еј не заебавај сеа и ти, трудово и филозофија се многу корисни предмети (особено филозофија сега во периодов на протести против власта)

Еј не заебавај сеа и ти, трудово и филозофија се многу корисни предмети (особено филозофија сега во периодов на протести против власта)

hahahahaha
Добро бе Бојан не ме сфаќај буквално, зборувам за нашиот предмет на правен не за науката философија
Философијата за два месеци нема шанса да ја совладаш затоа нема поента да ни е предмет, затоа што ништо нема да научиш, треба да се читаат дела да се совладуваат философите, дискусии итн

hahahahaha
Добро бе Бојан не ме сфаќај буквално, зборувам за нашиот предмет на правен не за науката философија
Философијата за два месеци нема шанса да ја совладаш затоа нема поента да ни е предмет, затоа што ништо нема да научиш, треба да се читаат дела да се совладуваат философите, дискусии итн
Точно е дека ни дел од тоа што е филозофија на право нема да научиш за тие 12 недели, ама и тоа шо го учев доста помага за да бидеш ок теоретски поткован :D

Здраво на сите,имам дилема па да прашам.
Јас четвартиот семестар ги презапишав предметите во учебнава 2013/14год поради тоа што
претходно паузирав една година,сега во септември оваа учебна година 2014/2015год
го запишав петтиот семестар,трета година.Сега ме интересира дали треба да ги презапишувам предметите од петтиот семестар?
Фала однапред :);)

Дека прв пат го запишвиш семестарот немат никаква логика да морат да ги презапишвиш оделно предметите.

Ако има некој меил од Неда Здравева голема работа ќе ми заврши...:pipi:

Имам еден куп прашања:
1. Абе за здравство од лоповите треба секој семестар да земам потврда (која се наплаќа)?
2. Ако го паднам на пример сега поправниот колоквиум, што понатаму?
3. Оти прв пат ми е на факс, како иде тоа со испитот? Што и како се полага?
4. Што мислење имате за Астеруд?
5. Што мислење имате за Тасковска?
6. Колку минимум кредити се потребни за да запишеш втор семестар?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom