W
wicked_1
Гостин
Александра Максимовска-ВелјановскаДругарче, а да не се запишуваш уопште на факултет а ?[DOUBLEPOST=1418934736][/DOUBLEPOST]Некој да ми даде мејл од некој професор по финансово ?
sanimax@pf.ukim.edu.mk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Александра Максимовска-ВелјановскаДругарче, а да не се запишуваш уопште на факултет а ?[DOUBLEPOST=1418934736][/DOUBLEPOST]Некој да ми даде мејл од некој професор по финансово ?
Еј здраво на сите, бидејќи сум нов и неможам да вртам по страниците наназад, би ве замолил за неколку информации за факултетот.Бидејќ сега сум матурант и сеуште размислувам на кој факултет да се запишам па ми требаат неколку инфо.Би сакал да знам дали факултетот е тежок? Дали е признаен во странство? и дали доколку го завршиш (магистрираш) има шанси да се најде работа? (сите велат дека има премногу правници и магистри )
Фала однапред![]()
Фала ти многу за информацииве ќе ми требаат за понатакаСекој има различна граница и толеранција на „тешко“
Така да, не сум во можност да ти одговорам прашањево, а инаку секои 2 3 години се менува системот на полагање затоа што се испробува на нас студенитите кој е најдобар се дур не се дојде до некој оптимален систем. Јас кога бев прва година, до пред нас сите генерации полагаа на прашања само електронски и со семинарски, од нашата генерација тоа се укина, се воведоа елиминаторски колоквиуми и усни/писмени испити, после 2 3 години пак сменија нешто олоку колоквиумите и бодувањето.
Упиши го ако навистина имаш некој дома правник за да ти помага и понатаму да те насочи и помогне околу работа. Иначе крут речник и материја.
Нашите факултете колку што знам не се нешто многу признаени појма неам мислам не.
ОД се има премногу , но добри правници се секаде барани.
ПС ке најдеш работа понатаму ако имаш врски.
Факултетот ќе го завршиш секако доколку си упорен, низ сите 5 години не ти треба никој со стручно знаење да те упатува, пошо нема пракса и се учи 70% непотребна теорија, освен во еден семестар у мастер каде што ја има, шо е срамно уствари.Фала ти многу за информацииве ќе ми требаат за понатака
Инаку, за помош немам од моите дома,бидејќи немаат завршено факс.Па се мислам дали и без врски може нешто да се постигне? Не сакам да глумам поштен но секогаш сум против врски.
Како и да е желба ми е да се запишам таму и покрај тоа што многу луѓе ме предомислуваат.
А за учењ веројатно може да се научи а?
Фала ти уште еднаш![]()
neno.gavrilovic@gmail.comА некој од Гавриловиќ по Облигации да не го знае мејлот ?
Фала ти многу за информацииве ќе ми требаат за понатака
Инаку, за помош немам од моите дома,бидејќи немаат завршено факс.Па се мислам дали и без врски може нешто да се постигне? Не сакам да глумам поштен но секогаш сум против врски.
Како и да е желба ми е да се запишам таму и покрај тоа што многу луѓе ме предомислуваат.
А за учењ веројатно може да се научи а?
Фала ти уште еднаш![]()
Некој нека каже мислење за Стојков по економика на правото ? Каков е на испити, што вообичаено прашува ? Неговиот предмет ми е најтежок, на сите најлесен на мене најтежок не дека материјата е тешка колку што не можам да учам тоа што не ме интересира............
И мене ми остави ваков впечаток Стојков, дефинитивно еден од подобрите ако не и најдобар асистент (коа јас слушав беше асистент пред 2/3 години) со најмногу знаење и меѓу најстручните на правен, и ни малку не е вообразен у споредба со тие од катедрите на казнено, социологија, трудово и слично.хахахаахаха спремај се допрва да учиш нешта што не те интересираат економика, применета економика, филозофија на право, трудово итн
Иначе многу кул човече, може да кажам еден од најдобрите на правен. Го бива чоекот, попушта, а после и ке те праша дали си задоволен со оцената)))
Еј не заебавај сеа и ти, трудово и филозофија се многу корисни предмети (особено филозофија сега во периодов на протести против власта)хахахаахаха спремај се допрва да учиш нешта што не те интересираат економика, применета економика, филозофија на право, трудово итн
Иначе многу кул човече, може да кажам еден од најдобрите на правен. Го бива чоекот, попушта, а после и ке те праша дали си задоволен со оцената)))
Еј не заебавај сеа и ти, трудово и филозофија се многу корисни предмети (особено филозофија сега во периодов на протести против власта)
Точно е дека ни дел од тоа што е филозофија на право нема да научиш за тие 12 недели, ама и тоа шо го учев доста помага за да бидеш ок теоретски поткованhahahahaha
Добро бе Бојан не ме сфаќај буквално, зборувам за нашиот предмет на правен не за науката философија
Философијата за два месеци нема шанса да ја совладаш затоа нема поента да ни е предмет, затоа што ништо нема да научиш, треба да се читаат дела да се совладуваат философите, дискусии итн