zee German
mpkfa
- Член од
- 12 август 2009
- Мислења
- 6.511
- Поени од реакции
- 6.327
Кај Родна во кабинет е најлесно. Без разлика дали таа или Тина ке те испрашветКај кој е потешко на усно одговарање Стварно право,кај Тина или Родна?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кај Родна во кабинет е најлесно. Без разлика дали таа или Тина ке те испрашветКај кој е потешко на усно одговарање Стварно право,кај Тина или Родна?
Ако имаш се научено нема да си имаш проблем.
Ако немаш учено од коментарот на Законот за катастар, лани Тина обавезно поставуваше од тоа 1-2 прашања, а Родна или едно или ич.
Најдобро научи си се, и биди си без гајле.
Кај Родна во кабинет е најлесно. Без разлика дали таа или Тина ке те испрашвет![]()
Би требало да имат некој во приемно време, речи и дека ти се поклопвит со друг испит. Јас кога го полагав стварно, ми се поклопвеше со политички и ојдов во кабинет после испитот и не направи никаков проблем, а годинава 2-3ца колеги исто супер поминаа на испрашвењето во кабинет. Сеа можит ке се изначекаш пред кабинет али барем немат да се нервираш затоа шо немат да ти дајт некоја фуснота за прашањеАко има некој да те прати дефинитивно таму е најлесно.![]()
Да, во пензија е она, а сеа професор е само Узунов.Дали некој знае дали проф. по применета Софија Тодорова е отидена во пензија и асистентката ја сменила на местото проф.? Пошто треба да го презапишувам предметот па не знам кај кого дали кај асистентката ако се води како професор или кај проф. Ванчо Узунов? И кај кој сметате дека е подобро? Фала однапред.
Јасно ми е дека не се учи од слајдовите и дека треба да се учи од учебник. Слајдовите сакав да ги користам како потсетник.. Кои теми не требаат? Книгата е ужас..со тумач да ја учиш....Се надевам дека усно е полесно да се положи...Има ли некои специфични прашања што паѓаат. Потпрашувањето е од 3 - те прашања или од други теми?Џабе ти се слајдовите, седни учи го целиот учебник(освен тоа шо ти е исфрлено а малце теми не се за учење) пошо кур ќе положиш со слајдови. Еден од најзаебаните предмети за полагање усно. Ванчо ке си шета, ке си пуши цигаре, додека таа асистентката (сега мислам и доцент дека е) ќе те искине од подпрашања од 3те првични прашања шо ти се паднале. Јас кога полагав 2 ги одговорив супер само на третото се врзав и едвај 6ка извадов. Така да среќно.[DOUBLEPOST=1421260812][/DOUBLEPOST]Иначе кај изчезна тоа е-студент од на страната?![]()
http://www.pf.ukim.edu.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=359Јасно
Јасно ми е дека не се учи од слајдовите и дека треба да се учи од учебник. Слајдовите сакав да ги користам како потсетник.. Кои теми не требаат? Книгата е ужас..со тумач да ја учиш....Се надевам дека усно е полесно да се положи...Има ли некои специфични прашања што паѓаат. Потпрашувањето е од 3 - те прашања или од други теми?
Инаку благодарам за одговорот.
Тешко чесно нема друго..мора да се полага и да се полоѓи во прва сесија..среќа што економијата не ми е тешка..http://www.pf.ukim.edu.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=359
Еве ти го силабусот (кликни на тоа за превземање во печатена верзија). Иначе сите подточки од книгата(од темите шо ти се наведени во силабусот) се прашања.До сега само усно се полагаше(од кога го сменаја системот) така да немат полесно или потешко туку само тешко.
Заблагодарете и на нашата генерација бидејки прва почна нов систем и на првиот ден предавања, Ванчо праша: Како сакате усно или песмено? И сите гледаат учебничево 300 страни боза еј и сите рекоа УСНОГи има ли некој слајдовите од Применета економика од Узунов?
И дали некој полагал усно?
У амфитеатар негде ви беше усниот испит или кај него у канцеларија?Заблагодарете и на нашата генерација бидејки прва почна нов систем и на првиот ден предавања, Ванчо праша: Како сакате усно или песмено? И сите гледаат учебничево 300 страни боза еј и сите рекоа УСНО
Потоа рече: Добро, ваша одлука, ваш самар. Јас никогаш до сега немам обавено устен испит. Но, ке видиме како ке биде би требало да е добро.
И оваа одлука влезе во историјата на правниот факултет и уништи илјадници просеци и студентски живци.
Катедрата везе нема од спроведување усмен испит. Бирај си 3 прашања (ко у времето на татко ми ) или знаеш или не (прашањата се од секоја ебана потточка во учебникот) твоја среќа. Нема потпрашања (ретко) за да те опипа колку знаеш дали разбираш тоа ѓто збориш или да те рашетаат низ материјалот. До мене девојката не знаеше што е дефицит да дефинира , и пиша 6ка, ја не знаев едно ме бутна. Глеај да вадиш високи поени од колоквиум, гледа аиатентката која е многу терсене. СРЕКНО!
во амфиУ амфитеатар негде ви беше усниот испит или кај него у канцеларија?