ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Ја има некој Декларација за независност на САД на Македонски јазик?

Ја има некој Декларација за независност на САД на Македонски јазик?
Ја немаше на крајот од третата книга Историја на право? Или Уставот само го имаше на САД?
Иначе еве на српски, ако ти врши работа. http://www.fpn.co.me/fajlovi/fpn/at...jali/2014/03/pdf/Deklaracija_nezavisnosti.pdf

Дали знае некој од претходните генерации,во врска со сликањето за апсолвенти,дали можам да се сликам иако неам услов сеуште за 5ти семестар,односно трета(планирам сега во јануари да фатам). Пишува генерација 2012-2015 ама сепак не знам :)

Еј здраво на сите, бидејќи сум нов и неможам да вртам по страниците наназад, би ве замолил за неколку информации за факултетот.Бидејќ сега сум матурант и сеуште размислувам на кој факултет да се запишам па ми требаат неколку инфо.Би сакал да знам дали факултетот е тежок? Дали е признаен во странство? и дали доколку го завршиш (магистрираш) има шанси да се најде работа? (сите велат дека има премногу правници и магистри )
Фала однапред :)

Последно уредено:
Дали знае некој од претходните генерации,во врска со сликањето за апсолвенти,дали можам да се сликам иако неам услов сеуште за 5ти семестар,односно трета(планирам сега во јануари да фатам). Пишува генерација 2012-2015 ама сепак не знам :)
Може зашо не би можело...ја така бев у јануари фатив услов за 5ти сем. и после све си иде регуларно[DOUBLEPOST=1418464083][/DOUBLEPOST]Некој да е на мстерот по Меѓународно право и право на ЕУ па да сподели искуство, задоволен незадоволен, вреди ли да се фрснат толку пари, како иде со предавања и сл.

Дали знае некој кои документи се потребни за да се извади уверение дека си магистрирал?

Дечки да знаете ќе има уше една казнена за апсолвенти сега од 10ти Декември да си планирате :) понеделник ќе има соопштение официјално...оваа е 4та казнена у 3 месеци! :))))

Pa da na site ni e jasno deka nekoj posto poto treba da zavrsi pa ne 4 tuku 6 popravni ke stavat.mislam stv e sramota posle ke zborat deka praven sekoj moze da zavrsi i deka e eden od polesnite,pa fala bogu koa go rusime kvalitetot.
Sala na strana ali izgleda ima vistina vo toa deka generacijata 2011-2014 e edna od poslabite vo celiot istorijat na ovoj fax dokaz za toa se i kriteriumite po koi se dobivaa 6,7. Epa toa e!

Pa da na site ni e jasno deka nekoj posto poto treba da zavrsi pa ne 4 tuku 6 popravni ke stavat.mislam stv e sramota posle ke zborat deka praven sekoj moze da zavrsi i deka e eden od polesnite,pa fala bogu koa go rusime kvalitetot.
Sala na strana ali izgleda ima vistina vo toa deka generacijata 2011-2014 e edna od poslabite vo celiot istorijat na ovoj fax dokaz za toa se i kriteriumite po koi se dobivaa 6,7. Epa toa e!

Напротив :)

Дали има овде некој што студира новинарство ?

Ако има некој ново запишан на УГД оти отворија дисперзирани во Скопје најмногу ми е потребен. Како оди, дали е тешко, дали е лесно ама искрено ми треба.

И оти знам дека има некој на УКИМ по новинарство, ме интересира таму како е ? Дали е тешко, оти минатата година бев на правни студии и не дека е тешко ама не ми се тупи глава у државава коа знам дека е за џабе, сакам полесно да поминам. Да не се заебам пак, дали по новинарсто на правен е толку стегнато како на правни студии или не ? Многу ми треба одговор на ова прашање и се поврзано со него, ве молам на разбирање.

Некој нека каже мислење за Стојков по економика на правото ? Каков е на испити, што вообичаено прашува ? Неговиот предмет ми е најтежок, на сите најлесен на мене најтежок не дека материјата е тешка колку што не можам да учам тоа што не ме интересира............

Дали има овде некој што студира новинарство ?

Ако има некој ново запишан на УГД оти отворија дисперзирани во Скопје најмногу ми е потребен. Како оди, дали е тешко, дали е лесно ама искрено ми треба.

И оти знам дека има некој на УКИМ по новинарство, ме интересира таму како е ? Дали е тешко, оти минатата година бев на правни студии и не дека е тешко ама не ми се тупи глава у државава коа знам дека е за џабе, сакам полесно да поминам. Да не се заебам пак, дали по новинарсто на правен е толку стегнато како на правни студии или не ? Многу ми треба одговор на ова прашање и се поврзано со него, ве молам на разбирање.
Другарче, а да не се запишуваш уопште на факултет а ?[DOUBLEPOST=1418934736][/DOUBLEPOST]Некој да ми даде мејл од некој професор по финансово ?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom