ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Ај да си прашам, тоа за пријавување испит сега електронски што треба, треба или не?
Оти едни викаат не треба, други викаат треба?
Како оди процедурата електронски да се пријави чудото?

Ај да си прашам, тоа за пријавување испит сега електронски што треба, треба или не?
Оти едни викаат не треба, други викаат треба?
Како оди процедурата електронски да се пријави чудото?
За колоквиуми ништо не се пријавува, ден пред колоквиум ќе има списоци и идеш коа ќе ти пишува да полагаш.

За колоквиуми ништо не се пријавува, ден пред колоквиум ќе има списоци и идеш коа ќе ти пишува да полагаш.
Абе има списоци, ама нешто не ми беше јасно, јас и оти не бев на факс (од здравствени причини) не знам што како. Едни од групата викаат дека треба електронски да се пријавиме, едни викаат дека не треба.
А викаш, да појдам во понеделник на студентски да си прашам, најубаво ќе биде или?

И да, како се регулира овде отсуството, бев во болница 10на дена, па треба да однесам оправдување некакво некаде или?

Абе има списоци, ама нешто не ми беше јасно, јас и оти не бев на факс (од здравствени причини) не знам што како. Едни од групата викаат дека треба електронски да се пријавиме, едни викаат дека не треба.
А викаш, да појдам во понеделник на студентски да си прашам, најубаво ќе биде или?

И да, како се регулира овде отсуството, бев во болница 10на дена, па треба да однесам оправдување некакво некаде или?
Каде тоа има списоци ?
Ако мислиш на списоцине кој предмет кога се полага, не мислам ја на тоа туку на списоци кои студенти во колку саат и каде полагаат. Овие списоци ќе ги има на ден пред полагање. Не знам како им кажале на твоите колеги, ама до сега (освен ако има некои измени од годинава) немало пријавување на колоквиуми. Ако сакаш да си посигурен оди и прашај си на студентски.
Иначе за тоа присуството тешко да работи, зошто еве пример кај мене по филозофија ниту еднаш не е отворен часот, на други предавања место по 4 пати ни викаат по еднаш да се куцаме само, така да ваљда како и до сеа тоа соопштението беше само како заплашување.

Se prijavuvaat samo popravni kolokviumi ama poslednive sesii ni tie ne se prijavuvaa elektronski tuku Dragi racno te prijavuvase.

Каде тоа има списоци ?
Ако мислиш на списоцине кој предмет кога се полага, не мислам ја на тоа туку на списоци кои студенти во колку саат и каде полагаат. Овие списоци ќе ги има на ден пред полагање. Не знам како им кажале на твоите колеги, ама до сега (освен ако има некои измени од годинава) немало пријавување на колоквиуми. Ако сакаш да си посигурен оди и прашај си на студентски.
Иначе за тоа присуството тешко да работи, зошто еве пример кај мене по филозофија ниту еднаш не е отворен часот, на други предавања место по 4 пати ни викаат по еднаш да се куцаме само, така да ваљда како и до сеа тоа соопштението беше само како заплашување.
Фала, сепак ќе појдам во понеделник.

Ај да прашам овде: како оди тоа полагање електронски?

Еден вика дека полагањето колоквиум ќе траело 20 минути, односно една минута за едно прашање. По секое одговорено прашање мора да потврдите дека се согласувате со одговорот и нема враќање ако згрешите или се предомислите.
И на крајот, треба да почекате 2-3 минути за да го видите резултатот од полагањето.

Исто така, дали треба некаква електронска пријава или треба само да се иде во тој компјутерскиот центар и седнуваш заокружуваш? Нешто да не се плаќа, бидејќи во факсов се` живо-диво се наплатува?

Понатаму, што ако не положам, како оди процедурата понатаму?

20 prasanja ti se po noviot sistem ti trebet 11 tocni, ko ke go stikliras prasanjeto ako ne stegnis potvrdi mozes posle poinaku da go stikliras. I nemat cekanje stegas najdolu kraj na ispit i ti izlegvit rezultatot. Pretezno prasanjata se odgovorvet za 20tina sekundi ako ne i pobrzo taka da dovolno ti se 20 min.I nikakva prijava ne ti trebit na redovnive kolokviumi, ako gi padnis imas popraven vo januari(za nego mozno e da trebit elektronski da go prijavis).Nosi go indeksot i sifrata sto ti ja dadoja za elektronskoto dosie.

20 prasanja ti se po noviot sistem ti trebet 11 tocni, ko ke go stikliras prasanjeto ako ne stegnis potvrdi mozes posle poinaku da go stikliras. I nemat cekanje stegas najdolu kraj na ispit i ti izlegvit rezultatot. Pretezno prasanjata se odgovorvet za 20tina sekundi ako ne i pobrzo taka da dovolno ti se 20 min.I nikakva prijava ne ti trebit na redovnive kolokviumi, ako gi padnis imas popraven vo januari(za nego mozno e da trebit elektronski da go prijavis).Nosi go indeksot i sifrata sto ti ja dadoja za elektronskoto dosie.
Фала

Не е нормална работава, од наша генерација вовед во право на еу као демек не може да полагаат скоро 50% од душите поради тоа што немаат доволно присуство, а јас знам минимум пола од нив дека идат на предавања. А тоа што некои професори не регистрираат час, или се регистрираат 1 наместо 2 (пошто често се дешава да се спојат 2 предавања), не е вина на студентите. Во прва година преку 300 студенти немаат право да полагаат Вовед во Право. :pos::tapp::tapp: Некој рандом си играл, си ставал.

http://www.pf.ukim.edu.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=4116&mid=621&tabId=1&tabindex=0

Сакаат да воведат нешто што мислам дека и нема потреба да го има а притоа направија доста проблеми со тоа.И самите профеосри рекоа на почеток дека присуството не е задолжилетно и нема никакво значење во врска со колоквиумите и оцените.

Најголема неправда со присувствава се дешава на Правен факултет , никаква правда !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom