ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Ај еден совет ако може... Да идам на правен или тешко е? Ако идам, политички науки или правни?

она филозофија беше... уби боже.... аххх само 18 да имам па после ќе му ја мислам

Редовните студенти кои ќе полагаат поправни колоквиуми ќе можат да пријават од 27.01.2010 до30.01.2010
Студентите ќе можат да пријават поправни колоквиуми од 03.02.2010 до 06.02.2010

И сега кога ќе треба да пријавам?:smir:

Ај еден совет ако може... Да идам на правен или тешко е? Ако идам, политички науки или правни?
Правен. Логично, заради поголемите опции кога ќе треба да се вработиш, а и секако можеш да си бидеш сам свој газда.

Дали има воопшто годинава казнена сесија :music5: ???
:pipi:

Тешко е ама проаѓаме некако има за учење многуу ептен али ако го сакаш тоа ке ти биде полесно ( на некој начин ) Инаце најдобри ти се правните студии ако си добар ученик одличен т.е. ке немаш проблем. И со новиот ЕКТС систем пак треба да имаш некој редовен стил на учење. Тоа поздрав :)

ако може нешто во кратки црти да ми каже за мјп со е најбитно дали се треба да се научи од книгата и сл. :smir:

Дали има воопшто годинава казнена сесија :music5: ???
:pipi:

Годинава организацијата им е на доста ниско ниво. Лани ова време веќе се знаеше распоредот за летниот семестар, се знаеше распоредот за полагање во казнената сесија итн...оваа година ништо не кажуваат. Да не знае некој кога би се почнало со предавања?

Годинава организацијата им е на доста ниско ниво. Лани ова време веќе се знаеше распоредот за летниот семестар, се знаеше распоредот за полагање во казнената сесија итн...оваа година ништо не кажуваат. Да не знае некој кога би се почнало со предавања?

15ти фебруари би требало.

ееј фала, го немав видено ова :) сум го испуштил, добро е значи до 15 јуни, здравје, ако биде се како што треба би завршиле. таман за светското да го фатиме како што треба :smir:

15ти фебруари би требало.

епа по тој распоред за полагање, така и излегува 7 недели назад од 6 април е 15-ти февруари:toe: уште распоред да дадат деновиве, да видиме шо ќе измислат...:salut:

Луѓе дај кажете ми партиципацијата за државна квота на Правен-политички студии кога треба да се уплати и на колку рати и кога се плаќаат ратите???
Барав на страната на факултетот ама не пишуваше или барем јас неможев да се снајдам.

Луѓе дај кажете ми партиципацијата за државна квота на Правен-политички студии кога треба да се уплати и на колку рати и кога се плаќаат ратите???
Барав на страната на факултетот ама не пишуваше или барем јас неможев да се снајдам.

200 евра е државна а 800 е приватна. Како и на цел факултет. Се плаќа половина прв семестар и другата половина следниот семестар. Иначе супер одлука за политички. :smir:

200 евра е државна а 800 е приватна. Како и на цел факултет. Се плаќа половина прв семестар и другата половина следниот семестар. Иначе супер одлука за политички. :smir:
Аха, а колку пари се плаќа индексот и дали има некои пропратни трошоци при упис?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom