ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Ние лани немавме таков избор. Јас сум правосудна, и директно после прв семестар се бираше или граѓанско или казнено.

Чекај бе малце, има време до септември :). Двете години ти се магистратура, а и ако сакаш да полагаш правосуден испит ќе мораш да ги имаш, зашто со 3 год. си мивка.

Pa bas zatoa si prasuvam, zasto znam deka so 3 god sum nikoj i nisto. Fala na odgovorot :)

ај кој знае нека ми каже кои предмети се у 2 семестар..зашо некој ми кажуе дека наместо стварно има англиски ај плс некој кј знае нека ме извести...благодариме :smir: :)

ај кој знае нека ми каже кои предмети се у 2 семестар..зашо некој ми кажуе дека наместо стварно има англиски ај плс некој кј знае нека ме извести...благодариме :smir: :)

Не сум на правни науки, ама како што сум јас информирана од другарки, во втор семестар имаш римско право, уставно право, стварно право, англиски јазик и информатика.:smir:

Нека ме поправи некој ако грешам, ама 99,99% сум сигурна дека сум во право. :)

предмет од втор сем. уставно, англиски, римско ,општ дел граѓанско,информатика...стварно е во трет сем.

Луѓе мене ми треба помош па ако знаете кажете ... каде може да се најде прирачник за полагање на правосуден испит зошто разбрав дека имало нови по некои предмети и оние правилници?

Луѓе мене ми треба помош па ако знаете кажете ... каде може да се најде прирачник за полагање на правосуден испит зошто разбрав дека имало нови по некои предмети и оние правилници?
Ја имаш книгата во КУЛТУРА на плоштад.

дали темите за есеј по општ дел на граѓанско се цело време истите? што ги имаше истакнато и поодамна ?

дали темите за есеј по општ дел на граѓанско се цело време истите? што ги имаше истакнато и поодамна ?

ти си редовен или вонреден студент?пошо еден колега ја праша тина таа му рече есеите за редовните студенти се завршени т.е. немаат веќе право да полагаат есеј туку само вонредните...

јас сум вонреден студент па затоа прасувам...инаку немам полагано до сега ниту сум прашала на фак. кои се темите па затоа ве прашувам некој да не ги знае :)

јас сум вонреден студент па затоа прасувам...инаку немам полагано до сега ниту сум прашала на фак. кои се темите па затоа ве прашувам некој да не ги знае :)

незнам да ти кажам..не ми текнува лани што теми ни беа само знам дека мене на првиот есеј ми падна споредба меѓу деловна и деликтна способност,а на вториот беше пример и требаше да се откриваат институти,атрибути такви работи....

Дали има некој информација следните уписи дали ќе има можност да се запишиш 4+1?

Znae li nekoj vo novata kniga po Kazneno procesno na Kalajdziev,do koja strana(tema) e kolokviumot?!? vo starata znam deka beshe do 138 t.e. do subjekti.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom