Прашања за Христијанството II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Потполно точно

Што е тука „точното„ и од кај си сигурен дека е токму тоа и токму така „точно„?
--- надополнето: Aug 23, 2011 9:07 AM ---
За атеистот тоа е неразумно.

Не ме чуди дека е неразумно...:icon_lol:
--- надополнето: Aug 23, 2011 9:09 AM ---
Атеист нема потреба од оправдување за своето неверие. Ослободен е од верувањата.
Оправдување секогаш бараат верниците за своето верување

Хе-хе. Воа болтуваното ми звуче ка протестанска прелест, во стилот „....јас сум веќе спасен...„
Просто е неверојатно какви све сличности има меѓу атеизмот и протсетантизмот.
--- надополнето: Aug 23, 2011 9:11 AM ---
Едно е неверие во постоење на можност на вонземска надмоќна интилигенција, во необјаснета енергија која влијае на настаните на нашава планета, во сеуште необјаснети појави од науката итн. Но ова не е случај со луѓето тука на форумов.
.

Да де, ја уопште не се „сумљам„ дека неверните од форумов, ѓоамити „знаат све„.

Хе-хе. Воа болтуваното ми звуче ка протестанска прелест, во стилот „....јас сум веќе спасен...„

Можеби нишката која ги спојува а ти ошигледно си ја согледал се нарекува РАЗУМНОСТ, РАЦИОНАЛНОСТ.

Ти како би ја нарекол истата таа нишка?

Друго е Неверие во претставата пласирана од твоја страна, секако здобиена преку толкувањата на Светите ОЦи кои исто се луѓе како и нас (јас би рекол со многу пониска интилигенција од половина форум ама ај). .

Ух, доколу сметаш дека Светите Оци се неинтелигентни, почни од себе и ќе видиш што е тоа „неинтелигентост„ преку самиот себе, „у живо„,. без посредници, без „рекла-кажала„.
--- надополнето: Aug 23, 2011 9:15 AM ---
Таквата претстава со многу антропоморфни особини на Создателот и со потчинувачки елементи кон некого или нешто кое не е воопшто спознаено, е предмет на Неверие.

Погрешно: Бог не Е човечко битие па да Му придаваме „антропоморфизми„, а погрешно е и тоа дека Бог не Е „...воопшто осознаен...„- ние, кои сме во Црквата, знаеме за Бога само онолку колку Он ни се открива преку Светото Писмо и преку Црквата своја. Тоа за нас е повеќе од доволно, а Бога ќе можеме да Го гледаме и слушаме, само ако заработиме свое место во Негова близина.
--- надополнето: Aug 23, 2011 9:17 AM ---
Можеби нишката која ги спојува а ти ошигледно си ја согледал се нарекува РАЗУМНОСТ, РАЦИОНАЛНОСТ.

Ти како би ја нарекол истата таа нишка?

„Разумност“ не е исто што и „рационалност„.
А таа „нишка„ би ја нарекол „неверие„-колку неверуваат атеистите, толку не веруваат и протестантите.

Погрешно: Бог не Е човечко битие па да Му придаваме „антропоморфизми„, а погрешно е и тоа дека Бог не Е „...воопшто осознаен...„- ние, кои сме во Црквата, знаеме за Бога само онолку колку Он ни се открива преку Светото Писмо и преку Црквата своја. Тоа за нас е повеќе од доволно, а Бога ќе можеме да Го гледаме и слушаме, само ако заработиме свое место во Негова близина.
--- надополнето: Aug 23, 2011 9:17 AM ---

Епа онда, сте страшно ограничени, и не ме ни чуди што трескате вакви глупости...

Епа онда, сте страшно ограничени, и не ме ни чуди што трескате вакви глупости...

MEDDLE,

живо ме занима, на кој начин можеш да ја покажеш Твојата ѓоамити неограниченост?

MEDDLE,

живо ме занима, на кој начин можеш да ја покажеш Твојата ѓоамити неограниченост?

Искрено, лутел се или не, ама ич неме занима па мене да треба да ти објаснувам за мојата „неограниченост“. А башка што те гледам дека гњавиш цело време за Вашата неограниченост, кога во суштина ти ја браниш само фантазијата и ништо повеќе, што на крај краева нема апсолутно никаква врска со онаа маска што ја заменува токму таа фантазија што е избегана од контрола.

Само констатирав и лоцирав глупост што е напишана на овој топик, едноставно не ме држеше, па морав да ти пишам.

Што е тука „точното„ и од кај си сигурен дека е токму тоа и токму така „точно„?
Се точно до збор, праксата низ историјата тоа го докажала до ден денешен без исклучок
Не ме чуди дека е неразумно...:icon_lol:
Знаеме дека не те чуди, повеќе те чудат (дури и тебе) твоите шпекулативни адвентистички набадања.
Па и протестантстото има некои светли моменти за разлика од адвентистичко-православните невистини
Да де, ја уопште не се „сумљам„ дека неверните од форумов, ѓоамити „знаат све„.
абе пушти глупа раја неверничка, појма си немаат, затоа си ти тука со твојо адвентистичко-православнен светоглед да им дотераш памет

Hristijanstvoto nikad nema da se pomiri so islamot bez razlika sto i dvete veri veruvaat vo Bog, bidejki dogmite im se razlicni!

Hristijanstvoto nikad nema da se pomiri so islamot bez razlika sto i dvete veri veruvaat vo Bog, bidejki dogmite im se razlicni!
Христијанството не може да се помири само со себе а камоли со други вери. протестанти, католици, англикани, православци и куп други христијанства не можат да се помират.

Ух, доколу сметаш дека Светите Оци се неинтелигентни, почни од себе и ќе видиш што е тоа „неинтелигентост„ преку самиот себе, „у живо„,. без посредници, без „рекла-кажала„.

Уствари моја грешка, во право си. Мора да се многу интиулигентни кога успевата да исперат толкав број на мозоци. Тоа ни ЛАтас не го може.

А ако не заработиш свое место во Негова Близина и покрај сите напори во текот на овој живот? ТОгаш шо праиме?

„Разумност“ не е исто што и „рационалност„.
А таа „нишка„ би ја нарекол „неверие„-колку неверуваат атеистите, толку не веруваат и протестантите.

Па протестантите се очигледно фракција од атеистите :pos:

Воа што го велиш, напросто се подразбира, разбираш.
--- надополнето: Aug 23, 2011 9:53 AM ---
Уствари моја грешка, во право си. Мора да се многу интиулигентни кога успевата да исперат толкав број на мозоци. Тоа ни ЛАтас не го може.

Дај конечно, биди прв „муж„ на форумов, кој после бесконечно преповторување, конечно ќе го опише поимот „перење мозоци„.
--- надополнето: Aug 23, 2011 9:54 AM ---
А ако не заработиш свое место во Негова Близина и покрај сите напори во текот на овој живот? ТОгаш шо праиме?

„Мароооо, котелот!„
--- надополнето: Aug 23, 2011 9:54 AM ---
Па протестантите се очигледно фракција од атеистите :pos:

И да Ти речам дека си во право, нема да ми поверуваш...:icon_lol:
--- надополнето: Aug 23, 2011 9:56 AM ---
Се точно до збор, праксата низ историјата тоа го докажала до ден денешен без исклучок

Да, под услов, почетокот од Вселената да се совпадне со Твојот роденден...:icon_lol:
“Држава-тоа сум јас„ После мене-потоп!„-рече Царот Сонце.
--- надополнето: Aug 23, 2011 9:57 AM ---
а.
Па и протестантстото има некои светли моменти за разлика од адвентистичко-православните невистини

Остекогаш сум „паѓал на дупе„ од зборови, кои сами по себе и сами од себе, се сува вистина...:icon_lol:
--- надополнето: Aug 23, 2011 9:58 AM ---
абе пушти глупа раја неверничка, појма си немаат, затоа си ти тука со твојо адвентистичко-православнен светоглед да им дотераш памет

Не ми подметнуј кукавички јајца, оти миљон пути напишав која е мојата вероисповест.

Дај конечно, биди прв „муж„ на форумов, кој после бесконечно преповторување, конечно ќе го опише поимот „перење мозоци„.

Не треба да се опишува. Дефиниција на тоа си знаеш и самиот.

Само утехата е во помислата дека уствари мозоците на "неверниците" се испрани од страна на разно разни научници, институции и слични лажни пророци.

Којзнае можеби си у право;)

Не ми подметнуј кукавички јајца, оти миљон пути напишав која е мојата вероисповест.
Ти можеш да пишеше милијарда пати (тоа беше онаа бројката што не ти беше јасна) што си но твојот светоглед е повеќе од јасен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom