Прашања за Христијанството II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Веројатно не те лаже тетка ти, а и нема мотив, ниту причина да те лаже дека видела или сонувала нешто. Сепак тоа не значи дека тоа привидение било навистина таа така наречена „света Петка“. Која и да била таа Петка, таа е одамна почината и нејзината душа, доколку искрено верувала, е кај Господ. Сум се изнаслушал приказни од луѓе на кои што им се сонила некоја жена облечена во црно и им рекла нешто чудно, а потоа попот им ја „идентификувал“ таа жена во сонот како св. Петка. Многу поверојатно е дека тоа е обичен сон, или пак некои мучки на ѓаволот кој исто така може да се претставува со лажен идентитет. Библијата вели дека и самиот ѓавол (сатана) се преправа како ангел на светлината:

„и самиот сатана се преправа во ангел на светлината.“ (2 Коринтјаните 11:14, Библијата)
Не било тоа на сон , бар така ја сватив ... Туку тоа било додека се бањала ... Не знам искрено кој и како бил , пошто јас не сум видел , само кажав тоа што ми кажа .. А дека бил сатаната , не ми се верувува , освен ако не и се причиноло на тетка ми или што и да било ... Пошто мислам дека таму лоши духови нема , бидејќи баба ми проаѓа со темјан секој ден , исто така и пали кандило секој ден ... Така да искрено не знам ... Кажав само тоа што ми кажа она ...
--- надополнето: Jul 28, 2011 11:12 PM ---
:pos:

Дете, не се гибај со мене, ќе плачеш и ќе си пцуеш мајката што напиша и еден збор на овој форум...
Епа не се гибај за да не се гибаат ... Никогаш не жалам за тоа што сум го направил , доколку знам дека сум во право ... Кога не знаш да помогнеш не одмагај ... Можеш и ти да си преќутиш некогаш ...

Епа не се гибај за да не се гибаат ... Никогаш не жалам за тоа што сум го направил , доколку знам дека сум во право ... Кога не знаш да помогнеш не одмагај ... Можеш и ти да си преќутиш некогаш ...
Види, подобро е Моника Белучи да ти се појавува, отколку св. Петка. Размисли за ова пред спиење, па утре ќе разговараме...

Види, подобро е Моника Белучи да ти се појавува, отколку св. Петка. Размисли за ова пред спиење, па утре ќе разговараме...
Нема потреба да размислувам ... Сум размислил јас одамна ... :) Иначе уште неможам да те сфатам , ако ти треба помош за да си најдеш некоја попаметна работа ... пиши ми , може ќе ми дојде некоја идеја да ти кажам што да правиш со својот живот , наместо да се замараш со туѓите .

Нема потреба да размислувам ... Сум размислил јас одамна ... :) Иначе уште неможам да те сватам , ако ти треба помош за да си најдеш некоја попаметна работа ... пиши ми , може ќе ми дојде некоја идеја да ти кажам што да правиш со својот живот , наместо да се замараш со туѓите .
Не можеш да ме сфатиш, затоа што сфатиш се пишува со Ф, а не со В.

;)

Оди сега легни си, поспиј малку...

Не можеш да ме сфатиш, затоа што сфатиш се пишува со Ф, а не со В.

;)

Оди сега легни си, поспиј малку...
Сепак ти треба да поспиеш малку ... Се гледа дека немаш работа , еве ти една моја идеја , можеш да пробаш да бидеш професор ... Иначе ако не виде темава е за прашања и одговори , а не за замарање луѓе и тепање досада на нејзе ... ;)

Да ... Додека се бањала во петок ...

Сепак најарно да си го прочиташ писмото.
И ќе си видиш дека на Велики Петок можеш не само да се бањаш туку и да го слушаш Иги Поп.
Не ради тоа шо е Поп, него ради тоа шо е Иги...

И ќе си видиш дека на Велики Петок можеш не само да се бањаш туку и да го слушаш Иги Поп.

[/quot]
Ќе си прочитам ... Иначе за жал не го слушам ни дека е Иги , а уште помалце дека е Поп :)

Не мислиш ли дека, given the circumstances, жанрот кој го препорачуваш е малку преавангарден? Иако се работи за чика Иги кој е од мое време, а ја сум баѓи старчоек. Дај фокусирај се на рогатион, попара напраи по форумов, алооооууу!;)

Не мислиш ли дека, given the circumstances, жанрот кој го препорачуваш е малку преавангарден? Иако се работи за чика Иги кој е од мое време, а ја сум баѓи старчоек. Дај фокусирај се на рогатион, попара напраи по форумов, алооооууу!;)

Не знам што значи тоа авангарда,некако ми делува бољшевички а тие се знае за кого ровареа...
Иги е вечен, со својот испоснички,маченички и богоугоден живот стана блажен и како таков сигурно му е местото меѓу праведниците...
А за рогатиот...Конгрегацијата за верска доктрина внимава на се она кое може да значи манифестација на присуството на паднатиот...виртуелниот свет не е исклучок,само продолжение на вечната борба во која мора да се заземе страна,компромисот и неутралноста се ионака дело на ангелот на бездната...бидејќи времето е блиску.

Ај вака:
Бог не е материјален и затоа Исус не може да биде хибрид од човек и Бог. Претпоставувам дека до тука ти е јасно.

Се чини дека токму тебе не Ти е јасно. Ќе научиш де...
--- надополнето: Jul 29, 2011 7:37 AM ---
Види, подобро е Моника Белучи да ти се појавува

Ахххх, Моника Моника....:rolleyes:
--- надополнето: Jul 29, 2011 7:39 AM ---
А дека бил сатаната , не ми се верувува .

Ќе требит да почниш да веруеш дека токму тој и се јавуе на тетка Ти а не Св. Петка. Секоја демонска пројава пред луѓето е придружена со страв и со закани од типот: „...ако не направиш тоа и тоа, тешко тебе...„

Vone, легендо,

само на тоа мислиш....:pos:

Vone, легендо,

само на тоа мислиш....:pos:

А на што друго да му ја мислам....:pos:
..заеби ти овде доле небесните работи... кратко ни е тука времето.... така да ... дајте што повеќе Моники... .:D

..за „горе’’ ...ќе му ја мислиме „горе’’...:ROFLMAO:

Аххх, Моника Моника, шо му напрае на чоеков...:rolleyes:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom