Најпаметно ти е воопшто да не се бањаш, и никогаш да не бакнуваш жени. Не ти гине рајот...Православен Христијанин сум ... Иначе имам читано дека во петок не било убаво да се бањаш и доколку постиш дека не чинело да се бацуваш со женска ... Имав прашано еден човек кој многу верува и кој се бави со такви работи , тој ми кажа дека немало врска тоа ... После тоа прашав и еден поп ми рече дека не смеело ни да се бацуваш со женска ни да се бањаш ... Еве на пр. Кога ке земеш причесна не смее со никој воопшто да се бацуваш ...
Да бе, шо е туа чудно?Разбирлив?
За Мики?
Како ти заклучи дека нема ништо од дигитална свест? Знаеш ли прво да го издефинираш тој поим?Ништо од дигиталната свест, што би рекол ср Roger Penrose
Oва не е поим за да се дефинира.Како ти заклучи дека нема ништо од дигитална свест? Знаеш ли прво да го издефинираш тој поим?
Кај најдов и јас (Не)Христијани да прашувам за Христијански прашања ... Секоја чест на оние што разбираат и што се тука од помош ... Обично кога ке праша некој нешто а да не знам нема да одговорам или ке кажам не разбирам тоа прашај некој што разбира а не да се правам вака паметен ...Најпаметно ти е воопшто да не се бањаш, и никогаш да не бакнуваш жени. Не ти гине рајот...
Не заебаајOва не е поим за да се дефинира.
Имаш два збора, дигитална(дигит-број, каде најверојатно се мисли на бинарен систем)
И свест(џабе да го објаснувам, не е разбирлив за повеќе од 99% од луѓево на планетава).
Едноставно овие два збора неможат да се поврзат во една целина...нема логика.
Идеите и учењата на Исус се во центарот на Христијанството.Христијанството не настанало во еден ден, не настана во вторник во 11 сато и оттогаш да е непроменето. Исус си бил како и татко му уи брат му јудаист, со фарисејски орјентации и соработка со зелоти. Такви си биле и првите “христијани“ кои продолжиле да бидат јудејци, верни на стариот завет, заповедите, храмот, жртвувањата. Уште тогаш имало обиди поинаку да се престави идејата и улогата на Исус но без успех се додека постоела заедницата во Ерусалем. Од како римјаните го разурнале Ерусалем и откако исчезнала тамошната заедница ,почнале да се шират разни други видови, насоки и правци на “христијанството“ меѓу кое и денешното православије, кое не се базира на зборовите на Исус туку на зборовите на Павле (кој за време на вистинските следбеници на Исус бил од следбениците на Исус отфрлен како лажен апостол и еретик)
Значи денес христијанството нема никаква допирна точка со идеите и учењата на Исус и у ствари преставува ерес кон тоа учење (само замаскирано во мермери, икони, свеќњаци и боја за јајца.
Јеби га, они си дежураат тука да се спрдат и да тролаат. Дозволено им е. Кој знае зашто.... Од време на време некој од нив ќе постави стварно некое прашање, али знаеме дека и слепа кокошка по некад ќе кљуцне некое зрно.Кај најдов и јас (Не)Христијани да прашувам за Христијански прашања ... Секоја чест на оние што разбираат и што се тука од помош ... Обично кога ке праша некој нешто а да не знам нема да одговорам или ке кажам не разбирам тоа прашај некој што разбира а не да се правам вака паметен ...
Не те заебавам.Не заебаај
А да одговоревте на некое од тие прашања, што викаш, а?Јеби га, они си дежураат тука да се спрдат и да тролаат. Дозволено им е. Кој знае зашто.... Од време на време некој од нив ќе постави стварно некое прашање, али знаеме дека и слепа кокошка по некад ќе кљуцне некое зрно.
Не знам јас сум во тие 99%, чекам да ме просветлиш, не јас да ти кажувам.Не те заебавам.
Ako имаш нешто да кажеш кажи, ако не не се мешај друг пат со вакви троловски финти.
Али еве ај кажи што е свеста и се што имам ти препишувам на твое име.
Па што к*р ме прашуваш за дигитална свест а не знаеш што е свест?Не знам јас сум во тие 99%, чекам да ме просветлиш, не јас да ти кажувам.
O LOL, дигитална камера, што е тоа? Значи името на идејата е дигитална свест, а што е и како функционира има во линковите и да двете се можат да бидат логично поставени во една мисловна целина без да произлегуваат контрадикторности.Oва не е поим за да се дефинира.
Имаш два збора, дигитална(дигит-број, каде најверојатно се мисли на бинарен систем)
И свест(џабе да го објаснувам, не е разбирлив за повеќе од 99% од луѓево на планетава).
Едноставно овие два збора неможат да се поврзат во една целина...нема логика.
Абе дете срамота е да поставуваш такви прашања. Ако сакаш да си „вистински верник“, прави како што прават поповите, не се бањај ИЧ.Кај најдов и јас (Не)Христијани да прашувам за Христијански прашања ... Секоја чест на оние што разбираат и што се тука од помош ... Обично кога ке праша некој нешто а да не знам нема да одговорам или ке кажам не разбирам тоа прашај некој што разбира а не да се правам вака паметен ...
Знајачите (Мики, Чорбаџија и други) редовно одговараат на прашањата, па дури и на "прашањата".А да одговоревте на некое од тие прашања, што викаш, а?
Ај биди троа посериозен со поставувањето прашања, за да има смисла одговарањето на нив.Кај најдов и јас (Не)Христијани да прашувам за Христијански прашања ... Секоја чест на оние што разбираат и што се тука од помош ... Обично кога ке праша некој нешто а да не знам нема да одговорам или ке кажам не разбирам тоа прашај некој што разбира а не да се правам вака паметен ...