- Член од
- 11 јули 2011
- Мислења
- 1.726
- Поени од реакции
- 1.997
Не било тоа на сон , бар така ја сватив ... Туку тоа било додека се бањала ... Не знам искрено кој и како бил , пошто јас не сум видел , само кажав тоа што ми кажа .. А дека бил сатаната , не ми се верувува , освен ако не и се причиноло на тетка ми или што и да било ... Пошто мислам дека таму лоши духови нема , бидејќи баба ми проаѓа со темјан секој ден , исто така и пали кандило секој ден ... Така да искрено не знам ... Кажав само тоа што ми кажа она ...Веројатно не те лаже тетка ти, а и нема мотив, ниту причина да те лаже дека видела или сонувала нешто. Сепак тоа не значи дека тоа привидение било навистина таа така наречена „света Петка“. Која и да била таа Петка, таа е одамна почината и нејзината душа, доколку искрено верувала, е кај Господ. Сум се изнаслушал приказни од луѓе на кои што им се сонила некоја жена облечена во црно и им рекла нешто чудно, а потоа попот им ја „идентификувал“ таа жена во сонот како св. Петка. Многу поверојатно е дека тоа е обичен сон, или пак некои мучки на ѓаволот кој исто така може да се претставува со лажен идентитет. Библијата вели дека и самиот ѓавол (сатана) се преправа како ангел на светлината:
„и самиот сатана се преправа во ангел на светлината.“ (2 Коринтјаните 11:14, Библијата)
--- надополнето: Jul 28, 2011 11:12 PM ---
Епа не се гибај за да не се гибаат ... Никогаш не жалам за тоа што сум го направил , доколку знам дека сум во право ... Кога не знаш да помогнеш не одмагај ... Можеш и ти да си преќутиш некогаш ...
Дете, не се гибај со мене, ќе плачеш и ќе си пцуеш мајката што напиша и еден збор на овој форум...