Erich Zann
Модератор
- Член од
- 13 мај 2012
- Мислења
- 14.657
- Поени од реакции
- 31.885
Тек да слушниш кога црна дупка проработува шо звук вади, како откуцај на срце

Имаме мозок и срце засега

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тек да слушниш кога црна дупка проработува шо звук вади, како откуцај на срце
Имаме мозок и срце засега![]()
Шарлатанско ми е видеово некако...![]()
Еве ти моја теорија за настанување на светот (знам дека џабе ќе ја пишувам али ај ).Како настанал човекот по твое?Eве ти знајш да речиме, баба ти ја оставаме настрана.
Јас на мојата и објаснив и Биг Бенг, онака за да ја задумам тро само нз колку ме сфати
Одговорот би бил еволуција претпоставувам.
Омилена фраза во таа теорија знајш која е ? Одам малку попластично.
-Дали од црв можи да настани чоек за две минути?
Одговорот е-НоУ Веј!
-А дали од црв можи да настани чоек по милион години?
Одговорот е-Можеби.
Тука голем удел има времето и промените под 32523535 фактори кои човекот не ги познава целосно а исто ги верува дека постојат.
Муабетот ми едноставен. Во тие теории и во оние за Биг Бенгот обично запримети се користат зборови како-Се претпоставува, веројатно, можеби, ако ова било вака и така, можеби другово било онака. Е сега пишав за Дарвин(оти чекав да ми се сметни епизода од Брејкинг Бед) колку да се најдам во муабет. Нели во дебативе палат и верници со свои оружја и артилерија од некој извор и атеисти. Кај атеисти едно од круцијалните е Дарвинова Еволуција (нели настанок на универзум и чоек се едни од најбитни прашања каде најчесто се препукуваме). Па од тука малку е чудно и неубо да се користи аргументот на некој кој по се изгледа на крај здрмал и се задумал во сигурноста на своето тврдење.
Наравоучение да се испитуваат работите повторно и повторно оти така сме чоециве наштимани. Теорија никогаш нема да не задоволи оти кога тогаш повторно ќе се задумаме околу истата. Ако постои нешто како надтеорија, можеби и друг ќе беше одговорот.
Јас одоколу низ прашањето сакав да оцрнам тро од тро едно учење кое се користи како аргумент. Прашања од стилот-Оти не веруваш во Господ? Оти го нејчиш Исус? Што беше клучно за да постаниш атеист? се излишени прашања кои се одговарани по милионити пат, каде секој има право да определи по слободна волја и убедување како ќе гледа на тие некои работи, во согласност со она што го насобрал од изворите и она што му е логички и кое го милува.
Зошто па мора да биде планета? Можеби неговиот универзум е различен, кузнае што има, розеви облациДечки, не било првпат некој да презентира ваква теза... мозок или срце, или дека сме некој вирус во некоја крава... (со извинение на цел женски род)... НО!... секогаш исти крај.. Ам тој мозокот и срцето се дел од некаков живот/но? Ам тоа каде се наоѓа, на која планета?Исто е и со кравата... Стварно е интересно, но за жал - цело време лупира. Безнадежно е... знам. Сум се трудел и јас.
![]()
Зошто па мора да биде планета? Можеби неговиот универзум е различен, кузнае што има, розеви облаци
Можеби се што постои е живот во различни облици, сето уредно спакувано во кутии![]()
Ни за уште милион години (ако постои до тогаш човечката раса ) нема да се знае кој е креатор на човекот .(инаку добро што се базираш на ancient aliens добро е што све е базирано на факти и докази .Дечки, не било првпат некој да презентира ваква теза... мозок или срце, или дека сме некој вирус во некоја крава... (со извинение на цел женски род)... НО!... секогаш исти крај.. Ам тој мозокот и срцето се дел од некаков живот/но? Ам тоа каде се наоѓа, на која планета?Исто е и со кравата... Стварно е интересно, но за жал - цело време лупира. Безнадежно е... знам. Сум се трудел и јас.
дополна:
Ова со интелегентен креатор ми e тешко многу да го разберам!
Некој со таква авансирана технологија, дојде овде во пустелијава да прајт аквадукти, пирамиди, да сликат по камењата... мислам стварно не-логичка теза! (се базирам на ancient alliens филозофиите). И плус додај му на тоа фактот дека човекот има голема шанса (според мене 100%) да е еволуиран од човеколика праформа, тогаш за ОВА ДЕНЕС што го гледаме... Не треба ни Бог, ни инт.кре, ни ништо... Пак за Македонија?!!??! За ова што е створено до денес, само Интелегентен Дистроер е потребен. Нешто слично ко Турците.. само тие не биле толку интелегентни)))
Еве ти моја теорија за настанување на светот (знам дека џабе ќе ја пишувам али ај ).
Доаѓа Mother ship на некоја вонземјанска напредна цивилизација и ја гледа планетава како добар пример за експерименти .Создава животински свет и човечки свет (може и налик на самите нив ) (бидејќи се што луѓето креирале е налик на нив па си викам може и они го направиле истото ). Гледаат потенцијал во човечкиот свет и го менуваат ДНК-та(затоа луѓето можат да зборат а животните не) на луѓето и така почнува човекот да евоулира и да доаѓа до оваа денешна.Човекот почнува да учи ,зборува ,создава креира итн .Може и да сме нивни потомци сепак е по логично од она што го читате во библијата куранот итн каде што никаде не е опишан како изгледа креаторот на човечката раса и целиот свет (овде барем гледаме некој доказ NLO,други галаксии итн ) .Која е логиката да веруваме во нешто што не го видел никој до сега (се кажува седел на небото) па добро бе ние милион воени вежби напраивме со воени авиони еден мораше да го удри до сега или открие на радар.Веруваме во нешто што е апстрактно бидејќи никој не го видел .Само една теорија или реченица можам да ја сватам некако "исус е во тебе не го барај надвор" истото го има и во будизмот но тогаш станува збор за внатрешен дух а не бог (или од тука произлегува дека ти си бог на тоа тело и можеш да правиш што сакаш).
Нема врска верувај, еве јас имав искуство со ова (за жал) и она што беше халуцинација беше само дел од разговор што се случи истиот ден. Нешто што останало во потсвеста. Ништо „од горе“.но друг факт е дека ако разговараш со некој горе долу има да ти кажи слично искуство од некој негов близок.
Ова ти што го кажуваш е свеста и подсвеста на човечкиот ум нема никаква врска со религија , во твоите реченици станува збор за човечкиот мозок и поминатиот живот на човекот. Ако човекот во својот живот ја гледал борбата во него како голем верник нормално е дека кога нема да биде свесен ќе доживува халуцинации од типот евангелија како што опишуваш ти .Човекот пред или на смртна постела се подсеќа на случки или доживувања од него тоа е подсвест .Имаш исти вакви статии за човек кој бил пилот со халуцинации од неговиот живот додека летал со својот авион ( истото го дожуваат и воени лица,убици ,луѓе кои учествовале во некои војни ,атентатори итн ) .Човечот добивал халуцинации како е во својот авион и дека лета над надморска височина од 10000 м .Денешниот свет се базира повеќе на факти и докази од колку на нечив збор .Затоа и во суд кога ќе отидеш ти бараат докази или факти ,а не твои зборови .Не велам дека тоа е исправно но тоа е што е .(те молам коментирај за радаритеТука си грешка. Логиката е игра на обичен човечки ум, која се поврзува и со рационалното и со емпиристичкото. За тоа дали некој го видел имаш полно случаи (за кои не мораш да веруваш или можиш да ги негираш, но секако постојат). Воедно една од работите за некој да постани светец е да прикажи невообичаено чудо после сама смрт(не знам кај беше точно, мислам во Русија) по некој период зелена течност излегуваше од гробот на отецот. Ти можеш да (не) веруваш во неа, но има луѓе кои во истата веруваат. Самиот поим верба има поинакво значење од доказ црно на бело понекогаш.
Имаш случаи на клиничка смрт кои горе долу даваат сличен опис на тоа поинакво искуство. Исто и во нив можеш да не веруваш и да ти бидат смешни но ФАКТ е дека постојат. Имаш халуцинации кај стари лица кои испуштаат душа. Речиси идентични халуцинации, во кои гледаат некаков си паралелен свет. Еве дедо ми да го спомнам пред да почини, ќе ја поткренеше главата нагоре и ќе речеше пример-Еј шо јадат оние онаму кај рекана? Кои бе дедо, нема никој. Абе оние, онде, ене ги седат на маса, јадат нешто (ова се случуваше две недели). Можиме да речиме, абе се пригубува старото, неарно е, ко дрогано да е, но друг факт е дека ако разговараш со некој горе долу има да ти кажи слично искуство од некој негов близок. Е сега имаш обид за докажување дека сето тоа потекнува од тресење на TPJ но не е докажано, не му штима.
Инаку измислување теории е ок. Секогаш ќе ги модификуваш со секое ново сознание, но никогаш нема да бидеш максимално задоволен и убеден оти се поризнесов претходно за значењето на некоја теорија.
А тоа со авионите и радарот нема да го коментирам![]()
Нема врска верувај, еве јас имав искуство со ова (за жал) и она што беше халуцинација беше само дел од разговор што се случи истиот ден. Нешто што останало во потсвеста. Ништо „од горе“.
Најобични халуцинации се, и со Господ да го слушаш како разговара пак не можеш да го приложиш како тврдење дека тоа е нешто повеќе од халуцинација.
Муабетов ми е дека има мал милион необјаснети чуда кои и пркосат на науката. Има мал милион чуда од дамнешни времиња кога човековата мисла била подзатупена и уназадена, а сеуште и пркосат на денешната, кај нас позната со секој изминат ден, мисла на максимална точка созреаност.
Тек да не спомнувам соништа кои навестуваат смрт. Соновите се чудна работа, но тоа е веќе друга тема, да не ја отворам.
И што ти е поентава уствари, дека ако има мал милион ствари што и пркосат на науката, тоа значи дека има Господ, и дека тоа е уствари христијанскиот Бог?
Звучи како God of the gaps.