Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не ми одговори како препозна вистинскиот бог меѓу илјадниците. На ист начин муслиманите како го препознаа нивниот бог? Како хиндуистите ги препознаа нивните богови. Како будистите, таостите, конфуцијанистите... не препознаа ниеден бог? Сакаш да ми кажеш дека само христијаните се во право? Не знам....Треба прво да го спознаеш правиот за да веруваш во тој едниот , значи јас убаво кажав и немаше навреди незнам ти каде ги најде . Јас верувам во она што е во мене и што ме води духовно и ме исполнува со радост а знај секогаш духовното е подобро од материјалното но тие двете секогаш прават една целина за да ние бидеме спокојни . Верувам во тоа што го гледам и верувам дека се што гледам е тука пред нас од некоја причина![]()
Аман бре, имаш прашања за христијанството, за исламот. Тие нели се верници, и што врска има дали ги прашува атеист или будист или шаман?Ме мрзи да барам а баш ме интересира дали има тема Прашања ОД атеистите до верниците? :
пошто последен си пишал, тебе ќе те цитирамНавлегвите во тешки детали од кој нема излез. Барем не со нашава ментална еволуција.
Не знам што е толку многу чудно...
Јасно е дека на универзумов не му бил потребен Бог, за да се создаде.
Јасно е дека човекот настанал по пат на еволуција исто како и секој друг вид на живот.
Тој процес никогаш не престанал. (до ден денес)
Ако дискутираме за нешто нејасно, тогаш треба да се прави муабет за Мултиверзумот, Пред БигБенг, интелегентен креатор, стартот на еволуцијата, итн итн... тука лежат прашалниците, а за се друго, џабе везите... бидејќи се е јасно.
Да не си се нафурал на Матрикс 1,2,3 ти случајно?дури и тоа дали јас воопшто живеам? дали моите чуства се вистински? можда сум некој бајт во некоја машина створена од некој друг интелект?
интересно, и НЕ го исклучувам како можностДа не си се нафурал на Матрикс 1,2,3 ти случајно?
Шега настрана. И тоа е можно, што да не?
Една интересна теориичка.
http://en.wikipedia.org/wiki/Holonomic_brain_theory
секој еден се плаши од непознатото, религијата е измислена само да држи некој баланс на земјата
бог за мене е енергија не верувам дека некој ќе ми суди
нема доволно факти дека постој
то ти е перење на мозок уствариКаков баланс држи религијата?Или повеќе е дисбаланс?Доколку се работи за баланс,зошто баш религијата,зошто таков концепт?Еве и да балансира религијата нешто на овој свет,а кога ќе погледнеш ќе видиш дека трите главни религии само нешто изместуваат од хармонијата и редот на Земјата,зошто уште би се практикувала религијата за балансирање?
Мене отсекогаш најкул теории ми биле оние од Men in Black со шкафовите. Што му доаѓа нешто како ова.Нема врска со темата многу , но интересно за илустрација.![]()
се надевам дека си грешка за ова, не за друго, него поинтересно ќе да биде. особено од религиска гледна точка кога нема да им остане ништо друго него да останат со прстот во уста чудејќи се што направиле.Во право си кооператива, се согласувам... не знаеме ништо во целост, и уште долго време ќе си остани тоа така.
Но дотогаш... човек мора да си пронајде мир во душата, и да си верува во својата вистина.
Сакав да кажам... Ова што нашите очи го гледаат, и нашите сетила го примаат, е сосем нормално и "едноставно", па нема никаква потреба од некаков си (мразам кога го пишувам ова)НАДприроден креатор за да го стори тоа. Доволно е мајка природа, бидејќи балансот што се створил низ универзумов, еволутивната хармонија на планетава, е уствари - механизмот што не одржува живи.
Ваљда сите сме свесни дека - ако не се убиваме, ако нема војни, геноциди, болести, економски кризи итн итн... тогаш човештвово ќе ја премине границата од 12-13 милијарди, па тек тогаш ќе има транзиција од капитализам во канибализам.
Единствено нешто во кое сум сигурен 100%, е дека човекот не е никаков к*р фактор низ мултимулти~верзумов, и дека ние никогаш нема да е дознаеме вистината, односно нејзината дефиниција, односно аголот од кој човекот може да ја согледа реалната поставеност на енергијата, материјата и антиматеријата.
ОД тука следи дека се што кажал човекот за БОГ и БИГБЕНГ, е само поголем и помал БУЛШИТ.
Да сме искрени бар на момент... Не постои верник или неверник кој стои зад својата кауза со целосен разум. ПА дури нит оние брејнвашд карактерине со самоубиствени идеали.
Мене отсекогаш најкул теории ми биле оние од Men in Black со шкафовите. Што му доаѓа нешто како ова.