Не ја сФаќаш поентата а?
Ајде вака...
Утре буквата Б
Edvaj cekam Б Бан!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не ја сФаќаш поентата а?
Ајде вака...
Утре буквата Б
Неписмен, не мешај кирилица со латиница, смешен си.Edvaj cekam Б Бан!
Шо не ти одговара муабетот.Не ја сФаќаш поентата а?
Ајде вака...
А - Буквата А е прва буква во азбуката: Авион, АФион, Амеба.....
Кога ќе го утврдиш ова, прашај се како е можномозокот[вметни рандом орган по избор] да е мој, а јас да не го контролирам?
Тоа е само знак дека си заспан.Кога ќе си го признаеш ова на самиот себе, ќе го направиш првиот чекор кон будење од сонот во кој си сега.
Во втората лекција ќе ти објаснам на кој начин функционира интелектуалниот центар кај човекот.
Од дно на душава те жалам ко ќе напишиш дека рендаш атеисти. Најискрено ти викам. То чувство стварно не можам да го контролирам.Многу сте духовите и мудри тоа атеистите, абе интелигенција пуца од сите пори.
После плачите кога ве рендам.
Ај овие плачковците плачат кај тебе, а ти кај кој ќе плачиш,кај киселиот?
Не бе, нема ни опомена. А зошто? Ти фалат играчи?Му удри банче на Невски а?
Абе ти реков јас дека требе од буквата А со тебе да почнам.Шо не ти одговара муабетот.
Истите не можеш да ги контролираш и одржиш една минута. Знак дека не се под твја контрола, туку тие те контролираат тебе.
Е? А овој инстинктивниот можеме да го контролираме или цук?Абе ти реков јас дека требе од буквата А со тебе да почнам.
Одговорот е многу едноставен, и ми изгледаше смешно да одговорам на толку глупо прашање.
Али еве пошто си неписмен, и не ја знаеш азбуката, ќе ти одговорам.
Другите (внатрешни) органи се контролирани од инстиктивниот центар.
Нема потреба да одговориш, теориите на Груџевистите, колку и да изгледаат интересни, далеку се од применливи и практични во "реалниот" живот и уште бајаги време ќе бидат филозофски поставки.Утре буквата Б
Хахаха..попаметен си кога траеш.Нема потреба да одговориш, теориите на Груџевистите, колку и да изгледаат интересни, далеку се од применливи и практични во "реалниот" живот и уште бајаги време ќе бидат филозофски поставки.
Хахаха..попаметен си кога траеш.
Не ми е јасно кога човек во некоја област е неписмен, како сака да изиграва мудрец?
Дали тоа мозокот го лаже дека е многу мудар?
Пак излаваш со податоци од вики, кои најверојатно не ти се јасни.Абе види, јас сум далеку од мудар. Ама се познава кога некои нешта се чисто филозофски , а кога се применливи. "Четвртиот пат" имаше стотина години за да се докаже до сеа. Не оди работата.Учењата ви се премногу апстратктни и флуидни , а со тоа и непроверливи. Што води до непрактичност и неупотребливост. Мислам и Иван Исцелител има "интересни" сфаќања за животот, ама го нема ни него во медицинскине читанки.![]()
Пак излаваш со податоци од вики, кои најверојатно не ти се јасни.
Ти реков, дека не си спремен, не се прави мудар.
Иди си кај исцелителот, можеби ќе ти помогне.
Од друга страна, науката напредува во истиот период и човечкото тело станува се помала загатка. .
А бе ај...
Ајде наведи ги тија научни откритија и како тие откритија го намалија товето незнење за човековото тело.
Само без „линкови и клипови„, разбираш...
Можеби, ама некако учењата му остануваат филозофски.Така ми стои. Мада еве ти,како стручњак за Груџиеф, можеш да споделиш нешто.Сега сериозен сум.
Немаш поима што изучувал Гурџиеф
Мики, да не нафрлам без везе, слободно кажи шо поточно сакаш да знаеш..
Така кажи. Дали школски опис на нервниот систем кај човекот ќе те задоволи?Ај прочитај се и почни од почеток:
http://forum.kajgana.com/threads/Прашања-до-Атеистите-ii.66359/page-278#post-6693977