Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Не ја сФаќаш поентата а?
Ајде вака...
А - Буквата А е прва буква во азбуката: Авион, АФион, Амеба.....
Шо не ти одговара муабетот.

Истите не можеш да ги контролираш и одржиш една минута. Знак дека не се под твја контрола, туку тие те контролираат тебе.
Кога ќе го утврдиш ова, прашај се како е можно мозокот [вметни рандом орган по избор] да е мој, а јас да не го контролирам?
Тоа е само знак дека си заспан.Кога ќе си го признаеш ова на самиот себе, ќе го направиш првиот чекор кон будење од сонот во кој си сега.

Во втората лекција ќе ти објаснам на кој начин функционира интелектуалниот центар кај човекот.

Многу сте духовите и мудри тоа атеистите, абе интелигенција пуца од сите пори.
После плачите кога ве рендам.
Ај овие плачковците плачат кај тебе, а ти кај кој ќе плачиш,кај киселиот?
Од дно на душава те жалам ко ќе напишиш дека рендаш атеисти. Најискрено ти викам. То чувство стварно не можам да го контролирам.
А ова со плачењево не знам. Плачеле кај мене, сум плачел кај киселиот. О боже мој :facepalm: .
Прво не ми е јасно ЗОШТО БИ ПЛАЧЕЛ?, а второ и да е така.. можам со 2 клика да те банирам без око да ми трепне. Ама како што гледаш, мене не ми претставуват задоволство да изигравам шериф, и сакам да ги читам различните размислувања.
Имам респект према сите, имам трпение, имам ДУША. Шо имаш ти од ова?
Секој 5 збор ти е мајмуни, мајки, шајки, сестри, заспани, банани, голој...
Мислам стари... страмота е. Ти гарантирам дека и верниците на форумов се страмат од тебе. Сигурно си велат.. "Абе кај се најде овај да ни го бранит христијанството и верата.."
Верви ме шо ти викам.

Му удри банче на Невски а?
Не бе, нема ни опомена. А зошто? Ти фалат играчи?
Кажи ако треба, јас ќе те тапкам по рамо. ;)

Шо не ти одговара муабетот.

Истите не можеш да ги контролираш и одржиш една минута. Знак дека не се под твја контрола, туку тие те контролираат тебе.
Абе ти реков јас дека требе од буквата А со тебе да почнам.
Одговорот е многу едноставен, и ми изгледаше смешно да одговорам на толку глупо прашање.
Али еве пошто си неписмен, и не ја знаеш азбуката, ќе ти одговорам.
Другите (внатрешни) органи се контролирани од инстиктивниот центар.

Абе ти реков јас дека требе од буквата А со тебе да почнам.
Одговорот е многу едноставен, и ми изгледаше смешно да одговорам на толку глупо прашање.
Али еве пошто си неписмен, и не ја знаеш азбуката, ќе ти одговорам.
Другите (внатрешни) органи се контролирани од инстиктивниот центар.
Е? А овој инстинктивниот можеме да го контролираме или цук? :icon_lol:

Утре буквата Б
Нема потреба да одговориш, теориите на Груџевистите, колку и да изгледаат интересни, далеку се од применливи и практични во "реалниот" живот и уште бајаги време ќе бидат филозофски поставки.

Нема потреба да одговориш, теориите на Груџевистите, колку и да изгледаат интересни, далеку се од применливи и практични во "реалниот" живот и уште бајаги време ќе бидат филозофски поставки.
Хахаха..попаметен си кога траеш.
Не ми е јасно кога човек во некоја област е неписмен, како сака да изиграва мудрец?
Дали тоа мозокот го лаже дека е многу мудар?

Хахаха..попаметен си кога траеш.
Не ми е јасно кога човек во некоја област е неписмен, како сака да изиграва мудрец?
Дали тоа мозокот го лаже дека е многу мудар?

Абе види, јас сум далеку од мудар. Ама се познава кога некои нешта се чисто филозофски , а кога се применливи. "Четвртиот пат" имаше стотина години за да се докаже до сеа. Не оди работата.Учењата ви се премногу апстратктни и флуидни , а со тоа и непроверливи. Што води до непрактичност и неупотребливост. Мислам и Иван Исцелител има "интересни" сфаќања за животот, ама го нема ни него во медицинскине читанки.:icon_lol:

Абе види, јас сум далеку од мудар. Ама се познава кога некои нешта се чисто филозофски , а кога се применливи. "Четвртиот пат" имаше стотина години за да се докаже до сеа. Не оди работата.Учењата ви се премногу апстратктни и флуидни , а со тоа и непроверливи. Што води до непрактичност и неупотребливост. Мислам и Иван Исцелител има "интересни" сфаќања за животот, ама го нема ни него во медицинскине читанки.:icon_lol:
Пак излаваш со податоци од вики, кои најверојатно не ти се јасни.
Ти реков, дека не си спремен, не се прави мудар.
Иди си кај исцелителот, можеби ќе ти помогне.

Пак излаваш со податоци од вики, кои најверојатно не ти се јасни.
Ти реков, дека не си спремен, не се прави мудар.
Иди си кај исцелителот, можеби ќе ти помогне.

Сеа најсериозен сум. Во последниве 100 години, Четвртиот пат е прифатен од релативно мала група луѓе. Истражувањата , малтене, не постојат, на ниво на размислувања се. Филозофија чиста.

Од друга страна, науката напредува во истиот период и човечкото тело станува се помала загатка. Далеку од тоа да се знаеме, ама имаме некое основно познавање за истото, начинот на кој функционира, болестите на кое е подложно и сме нашле начини на кои можеме да се лечиме подобро. Нервниот систем како една целина, која е дел од човековото тело, исто така се истражува интензивно. Начинот на функционирање, составот, интеракциите што се јавуваат се истражуваат. Неуро-науката во моментов има преку 50 полиња, од кои голем дел се интердисциплинарни.Работава е дотаму дојдена , можеме да ја симулираме мозочната активност во компјутер. Во машина направена од силикон и метал.

Така да на некој му оди работата напред, некои си тапкаат во истото место од пред 100 години и си мислат дека нема што повеќе да истражуваат.

Од друга страна, науката напредува во истиот период и човечкото тело станува се помала загатка. .

А бе ај...

Ајде наведи ги тија научни откритија и како тие откритија го намалија товето незнење за човековото тело.
Само без „линкови и клипови„, разбираш...

А бе ај...

Ајде наведи ги тија научни откритија и како тие откритија го намалија товето незнење за човековото тело.
Само без „линкови и клипови„, разбираш...

NAD+ како коензим кој се наоѓа во живите клетки и учествува во осидацони процеси и пренос на електрони.

Адаптивниот имуниолошки систем и начинот на кој функционираат вакцините.

Скромни познавања на кардио-васколарниот систем и начинот на оправување на после коронарна ангиопластиа.

Мики, да не нафрлам без везе, слободно кажи шо поточно сакаш да знаеш.[DOUBLEPOST=1403719902][/DOUBLEPOST]

Сега сериозен сум.
Немаш поима што изучувал Гурџиеф
Можеби, ама некако учењата му остануваат филозофски.Така ми стои. Мада еве ти,како стручњак за Груџиеф, можеш да споделиш нешто.

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom