Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
:facepalm:
Запиши се на медицина, заеби теологија.

Мики сака да знае, како да му биде чиста совеста.

Што вели медицината околу тоа прашање?
Зависи каков човек е и како си на "извалкал" истата.
Во принцип нормален човек си прифаќа фактите, не бега од направеното и се обидува да ги исправи грешките. Ако не може сам, семејството, пријателите, па ако има потреба и стручната помош може да го "потурнат" кон целта.

Во принцип нормален човек си прифаќа фактите, не бега од направеното и се обидува да ги исправи грешките. Ако не може сам, семејството, пријателите, па ако има потреба и стручната помош може да го "потурнат" кон целта.
Game Set Match...!

Така кажи. Дали школски опис на нервниот систем кај човекот ќе те задоволи?

Или она последниот дел, симулацијата те интересираше?

Школскиот опис задржи го за себе, оти ја‘ не сум морон и некои работи дури и мене ми се познати.

Ај почни со тоа симулацијата на начинот на кој делува човековиот мозок, а изведена од компјутер.
Што мислиш, дали две суштински различни нешта, како што е живата материја од мозокот и неживата од компјутерот, можат да го постигнат истиот или барем сличниот ефект, т.е. начинот на кој „работи„ мозокот?[DOUBLEPOST=1403721709][/DOUBLEPOST]
.

Тачно!

Од денес, појќе нејќам да верувам, ами сакам да знам!...:D

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog
Хахахаха....јас не сакам да се смеам, ама ти ме тераш на сила.
Нешто околу совеста, ако ти сам не можеш да си помогнеш, нема комшија, или друг што може да го направи тоа.
Стручната помош може да ти помогне да заспиеш, али никако не те излекува.

Од дно на душава те жалам ко ќе напишиш дека рендаш атеисти. Најискрено ти викам. То чувство стварно не можам да го контролирам.
А ова со плачењево не знам. Плачеле кај мене, сум плачел кај киселиот. О боже мој :facepalm: .
Прво не ми е јасно ЗОШТО БИ ПЛАЧЕЛ?, а второ и да е така.. можам со 2 клика да те банирам без око да ми трепне. Ама како што гледаш, мене не ми претставуват задоволство да изигравам шериф, и сакам да ги читам различните размислувања.
Имам респект према сите, имам трпение, имам ДУША. Шо имаш ти од ова?
Секој 5 збор ти е мајмуни, мајки, шајки, сестри, заспани, банани, голој...
Мислам стари... страмота е. Ти гарантирам дека и верниците на форумов се страмат од тебе. Сигурно си велат.. "Абе кај се најде овај да ни го бранит христијанството и верата.."
Верви ме шо ти викам.

Не бе, нема ни опомена. А зошто? Ти фалат играчи?
Кажи ако треба, јас ќе те тапкам по рамо. ;)
Не би сакал да влегувам во улога на нечиј адвокат, но би сакал да пишам во контекс на ова 2-3 реда.
Навреди од било каков тип не одобрувам, и било од која причина да се предизвикани. Прашање на индивидуално трпение да се започне или возврати на навреда. Кога го обвинуваш Bog се запраша ли како ’’другата страна’’ се однесува,и не само со него, има ли потреба од примери? кога без воопшто да сум искажал навреда до соодветниот член а да било започнато остај лични навреди, туку нешта кои се искажуваат во однос на религијата кои се сосем мизерни што не би сакал да ги коментирам, само со цел да се провоцира, соодветно да се излеваат комплекси. Ако си реален погедни ја и ’’вашата страна’’ и суди некој од нив,кога веќе имаш таква улога.

• Ми се допаѓа
:facepalm:
Запиши се на медицина, заеби теологија.

Што вели медицината околу тоа прашање?
Гооооооооооооооооооооооооол........
Тек тогаш ќе види дека науката нема одговор на се, и во најдобар случај ќе се сети каде е вистината.;)

• Ми се допаѓа
Pocnavte da placete bez pricna i sami da si odgovarate na nepostaveni prasnja aka da se tesite i postovite da si gi lajkuvate. Koja patetika ste!

@Bog trgni lajkot be :D

• Ми се допаѓа
Pocnavte da placete bez pricna i sami da si odgovarate na nepostaveni prasnja aka da se tesite i postovite da si gi lajkuvate. Koja patetika ste!

Кога ќе ја отстраниш гредата од своето око, раската на другите нема да ти пречи.

Кога ќе ја отстраниш гредата од своето око, раската на другите нема да ти пречи.
Ни слон пред очи не гледаат, не па друго...

Оти бе, си заслужил лајкче.
Само заборави да кажеш дека тоа важи за атеистите...:pos:

Моето прашање веќе е поставено:

„...Ај почни со тоа симулацијата на начинот на кој делува човековиот мозок, а изведена од компјутер.
Што мислиш, дали две суштински различни нешта, како што е живата материја од мозокот и неживата од компјутерот, можат да го постигнат истиот или барем сличниот ефект, т.е. начинот на кој „работи„ мозокот?...„„.

Ќе ми одговориш или пак ќе киднеш?...:sneaky:

Твојот бог е небитен меѓу боговите на луѓето... најисвирканиот симбол заради вас, верниците. И кој е крив?
Атеистите?
Ти си причината што луѓето не можат и не сакаат да веруваат дека постои бог !!!
Бог = Саше = Исус=Адонис=... и ете ти хаос...

Секој атеист „бог“ го рамни со симбол, не реалност.

Далеку сум, треба да се спуштам на твое ниво за да ти го разберам целиот тој хаос од глупирања и „рендања“. Обичен трол кој што не знае што да зборува со луѓе кои имаат различно мислење од неговото „разбирање“ на светот.

Животот е одлична работа. Ти си овде за да заборавиш дека живееш беден живот во кој ништо не си постигнал па заморуваш неистомисленици.
Твојата вистина е големата лага на народите, а твојата разонода е мазохизам бидејќи по се изгледа не знаеш подобро.

Со секое твое „рендање“ со своето бладање само допринесуваш твоетво верување да е фарса, бидејќи воопшто не си подобар човек заради твоето верување од било кој друг тука... непотребно заморуваш. Оди тепај време со семејството, батали ги луѓето кои не ги познаваш...

П.С. Не постојат секти надвор од твоите верувања. Само религија создава секти. Ако си надвор од религиите, не може да си секта, може да си само трн во око на религиите, а тоа мене не ми смета :D

Моето прашање веќе е поставено:

„...Ај почни со тоа симулацијата на начинот на кој делува човековиот мозок, а изведена од компјутер.
Што мислиш, дали две суштински различни нешта, како што е живата материја од мозокот и неживата од компјутерот, можат да го постигнат истиот или барем сличниот ефект, т.е. начинот на кој „работи„ мозокот?...„„.

Ќе ми одговориш или пак ќе киднеш?...:sneaky:
Nemozam da ti dadam odgovor na nesto sto ne go razbiram ...priznavam! A i ne i veruvam na Wikipedia do tolku!
PS:Ti obidi se da go povrzes prasanjevo so Ateizmot prvin inaku offtopik si.

А како би било ти самиот да се потрудиш да одговориш?
Чуда работа мајката, секогаш кога поставувам прашање. или добивам смешни одговори или добивам клипови и линкови...:pos:

Па ти дадов одговор и ти дадов додатни информации во врска со специфичниот дел. Линкот е бонус.[DOUBLEPOST=1403728204][/DOUBLEPOST]
Хахаха...концепти велиш а?
Ајде вака, да те натерам малку да го употребиш интелектуалниот центар.
Кој го контролира мозокот?

Хормони, неуротрансмитери. Не постои "контрола" per se, мозокот е команден центар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom