Pa da...Neli site odgovori gi ima vo biblijata...ili ne? Me bunis sea!Алал да ти е...[DOUBLEPOST=1403787649][/DOUBLEPOST]
А бе ај...
А кого да го прашам околу компјутерските симулации? Некој монах?...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Pa da...Neli site odgovori gi ima vo biblijata...ili ne? Me bunis sea!Алал да ти е...[DOUBLEPOST=1403787649][/DOUBLEPOST]
А бе ај...
А кого да го прашам околу компјутерските симулации? Некој монах?...
Не тврдат. Тоа е само дарвинова теорија. Некои се сложуваат со неа... но зарем тоа ги прави мајмуни?Прашање до атеистите:
Зошто се лутите кога ве нарекувам мајмуни?
Па нели вие тврдите дека сте настанале од мајмуни!
ИбраКадабра...Гоооооооооооооооооол....![]()
Pa da...Neli site odgovori gi ima vo biblijata...ili ne? Me bunis sea!
a sto u stvari menuva pred se kvalitativno dali nekoja grupacija se narekuva sekta ili red?
Тогаш што им смета ако ги нарекува цел свет така?
Еден израз, сам по себе ја опишува/сублимира природата од предметот, појавата или настанот за кој тој израз се однесува.
Према томе, ако е „секта„, тоа значи дека се работи за група(ција) која се одвоила од веќе постоечка заедница. Ако е „ред„, тоа значи дека се работи за појава која не се одвојува од почетната заедница, туку сеуште се наоѓа во истата, со тоа шти има одредени доктринални разлики во однос на изворната заедница.
Прашање до атеистите:
@MIKI1 велиш протестантите се класичен пример за секта. Нека е така.
Прашањето е како појавата на таква секта или било која друга, влијае првенствено врз оригиналното учење, а потоа и на поединците и нивниот живот?
Како православната Црква или ти како индивидуа чувствуваш опасност од појавата на таа секта протестанти? Се намалува бројот на православни верници?
Согласно ова, што е Исламот? Секта? Ред? Или пак нечиј “оригинал”?
Ипси не се прави на Тошо........
[USER=73141]@Bog какво негативно влијание има ОТО и Кроули врз општеството и индивидуите? Како влијае врз тебе, мене и останатите?
Дали да се бара вината во таканарачените секти, редови, или во оние кои пристапуваат кон нив, доколку воопшто има потреба од барање вина во ваков случај?
Уствари клучното прашање е следново: Зошто воопшто сектата или редот априори се наметнуваат како лошите, а Христијанството и Исламот, на пример, како добрите? Посебно важи за овие вториве. [/USER]
Бог нека ти е на помош!ги оставаш на мир и исчезнуваш од нивниот видокруг...![]()
Врз мене сигурно не можат да влијаат, ниту негативно ниту позитивно, а колку што можам да видам ниту врз тебе.
Проблемот кај сектите е што влијаат врз млади деца, кои покасно сносат последици од неограничени размери.
Голем дел од сектите завршуваат со масовни самоубиства, или поднесуваат жртви, или им догорува свеќата на членовите или....
Друго што не се слагам со сектите е тоа што ја искривуваат Вистината, а за да го постигнат тоа се служат со превари и плукање по веќе познатите религиозни школи, кои јасно го оцртале патот до врвот.
Сега конкретно до нивната секта:
Прави што ти е Воља е многу остар нож со две острици. Кој гарантира дека таквото понасање на нивните членови нема да наштеди на обичните луѓе?
Имаат ритуали во кои користат и крв, да не зборувам за сексот и неговата злоупотреба во сектата.
Врти сучи секогаш за некој нешто е будалаштина... Затоа и постојат форумиве ...
Тоа зборував: сам бараш и наоѓаш... што си барал тоа си пронашол...Она кое го барав, веќе го најдов и повеќе од веќе најденото не ми е потребно.
Најденото пак, мене не ми се наметна, оти самиот го барав, го најдов и го прифатив...
Знаеш што е уште поинтересно?Прашање до атеистите: