Пожар во Кочани, диско Пулс.

• Креатор на темата Креатор на темата Syn
  • Време на започнување Време на започнување
panco ke bide kriv za se... on im e na site drugar i se cekase da skine konci za da se nasoci vinata kon nego i bendot.
Најверојатно. После таму 15 години кога ке се стигне до некоја пресуда, виновни ке бидат сите оние кои до тогаш ке скинат конци.

Rekov jas, pravda ke ima koga ke se zapali duvloto nareceno sobranie. Do togas ke se apsat obezbeduvanja, inspektori vo penzija i vratari.

a sto tie ne se odgovorni demek? realno se najodgovorni i prvi treba da se na odstrel.

a sto tie ne se odgovorni demek? realno se najodgovorni i prvi treba da se na odstrel.

Nemoj i ti kako tie majstorite sto gradele na svoja raka za da go iznenadat sefot, pa ispadnalo divogradba.

Poslednite garnituri na sds i dpmne se za strelanje.

panco ke bide kriv za se... on im e na site drugar i se cekase da skine konci za da se nasoci vinata kon nego i bendot.
Pa realno tie ili koj i da go vnese i upravuvase so ognometot e prv krivec za pozarot. Tie go predizvikaa. Nema tuka sto mnogu da se mozga okolu toa. Rabotata da bese poinakva, pirotehnikata da ja vnesel u upravuval so nea nekoj ni moj ni tvoj, dosega ke go rascereceja, ke baraja smrtna kazna so gorenje na klada, ama vaka nekako ne biva, poznat bend, emocii ova ona. Nalet to, citam zalopojki po socijalni mrezi namesto osuda.
Mozi e nepopularno mislenje i stav, no nekoj treba da go reci. Najverojatno sega dusegriznicite ke mi se napnat kako sistemot e kriv, drzavata, kinezot i ne znam koj, a ovie imale samo najdobri nameri, sakale atmosfera da stvorat itn itn, no i da e se taka kako sto velat, ne go menuva faktot deka tie go predizvikale pozarot vo koj zaginaa 63 ljuge. Mi e gajle dali se poznati, dali trcale, gasnele, spasvale i ne znam sto, empatijata ne mi e bas jaka strana pa da pagjam na emocii. Rabotite treba da se kazat kako sto se. Ne velam deka samo tie se krivi, no da tie se edni od najkrivite za pozarot posto tie go predizvikaja. Sekoj sto tvrdi poinaku ne bara pravda tuku selektivna pravda, a selektivna pravda ne e pravda.

Nemoj i ti kako tie majstorite sto gradele na svoja raka za da go iznenadat sefot, pa ispadnalo divogradba.

Poslednite garnituri na sds i dpmne se za strelanje.

posto ova diskotekata bese izgradena od niv... abe ajde...

tocno se znae koj pustil poveke narod, koj pustil maloletnici, koj vnel pirotehnika... prvo tie pa se drugo.

ili moze da lovime vesterki pa na kraj panco da bide kriv za se
Автоматски споено мислење:

Pa realno tie ili koj i da go vnese i upravuvase so ognometot e prv krivec za pozarot. Tie go predizvikaa. Nema tuka sto mnogu da se mozga okolu toa. Rabotata da bese poinakva, pirotehnikata da ja vnesel u upravuval so nea nekoj ni moj ni tvoj, dosega ke go rascereceja, ke baraja smrtna kazna so gorenje na klada, ama vaka nekako ne biva, poznat bend, emocii ova ona. Nalet to, citam zalopojki po socijalni mrezi namesto osuda.
Mozi e nepopularno mislenje i stav, no nekoj treba da go reci. Najverojatno sega dusegriznicite ke mi se napnat kako sistemot e kriv, drzavata, kinezot i ne znam koj, a ovie imale samo najdobri nameri, sakale atmosfera da stvorat itn itn, no i da e se taka kako sto velat, ne go menuva faktot deka tie go predizvikale pozarot vo koj zaginaa 63 ljuge. Mi e gajle dali se poznati, dali trcale, gasnele, spasvale i ne znam sto, empatijata ne mi e bas jaka strana pa da pagjam na emocii. Rabotite treba da se kazat kako sto se. Ne velam deka samo tie se krivi, no da tie se edni od najkrivite za pozarot posto tie go predizvikaja. Sekoj sto tvrdi poinaku ne bara pravda tuku selektivna pravda, a selektivna pravda ne e pravda.

taka e. gazdata, obezbeduvanjeto i koj vnel piro treba prvi da go jadat

posto ova diskotekata bese izgradena od niv... abe ajde...

tocno se znae koj pustil poveke narod, koj pustil maloletnici, koj vnel pirotehnika... prvo tie pa se drugo.

ili moze da lovime vesterki pa na kraj panco da bide kriv za se

taka e. gazdata, obezbeduvanjeto i koj vnel piro treba prvi da go jadat

Nitu eden vratar nema da pusti poveke otkolku so mu kazal sefot.
Nitu eden sef nema da se drzne da puste poveke bez blagoslov od nekoj inspektor.
Nitu eden inspektor nema da dade odobrenie bez nekoj negov pretpostaven … i taka si odi hierarhijata nagore.

Delumna vina imaat site, ali ribata smrdi od glavata.

Panco i Andrej si koristea pirotehnika toa ne e tajna, ima eden kup sliki od nivni nastapi. Ali ako imalo nekoja strucna regulativa za vakvi nastani, i nekoj sho si ja gleda rabotata da im kazel deka nemoze, deka objektot nema uslovi za takvo nesto, sigurno nemase da koristat i sega jas i ti nemase da ja imame ovaa konverzacija.

Nitu eden vratar nema da pusti poveke otkolku so mu kazal sefot.
Nitu eden sef nema da se drzne da puste poveke bez blagoslov od nekoj inspektor.
Nitu eden inspektor nema da dade odobrenie bez nekoj negov pretpostaven … i taka si odi hierarhijata nagore.

Delumna vina imaat site, ali ribata smrdi od glavata.

Panco i Andrej si koristea pirotehnika toa ne e tajna, ima eden kup sliki od nivni nastapi. Ali ako imalo nekoja strucna regulativa za vakvi nastani, i nekoj sho si ja gleda rabotata da im kazel deka nemoze, deka objektot nema uslovi za takvo nesto, sigurno nemase da koristat.

ne bitno. ako ne postapil spored zakonot na vecerta mora da snosi odgovornost za u idnina drugi da ne go pravat toa. ako sekoj raboti spored propis shefot neka sedi na vrata...

ne bitno. ako ne postapil spored zakonot na vecerta mora da snosi odgovornost za u idnina drugi da ne go pravat toa. ako sekoj raboti spored propis shefot neka sedi na vrata...
Има некој крив што е од актуелната власт? Или само обезбедувањето, ДНК и газдите?

Што би било кога би било…
Да ја затвореле дискотеката тие што требало наместо да го штитат газдава немало ни да дојде до настапов

Има некој крив што е од актуелната власт? Или само обезбедувањето, ДНК и газдите?

kazi koj

Што би било кога би било…
Да ја затвореле дискотеката тие што требало наместо да го штитат газдава немало ни да дојде до настапов

baba ti da bila masko ke te nemalo...

Џабе ги правите муабетите за тоа кој е крив. Ова не е “лов на жртвено јагне”, туку трагедија во која сите имаме колективна одговорност. Како што некој претходно имаше пишано, сите треба да одговораат, независно дали носат директна или индиректна вина.

Сопственикот, ако не почитувал протоколи на работа и безбедносни стандарди.
Инспекциите и институциите, ако прогледувале низ прсти и дозволувале работа на локали без лиценци и без задоволителни услови.
Обезбедувањето, ако не си ја работело работата како што треба, пуштале малолетници во дискотека во 02:00 по полноќ, и не реагирале соодветно во вонредна ситуација.
Родителите, има дел од одговорноста и кај нив, затоа што пуштале малолетни деца во дискотека, по полноќ, во глуво доба.

Сите се оградуваат од одговорност и го вперуваат прстот во другиот. Епа не може да очекуваме безбедно општество, ако секој само бара начин како да се извлече.

Ништо од ова можеше да не се случи, ако некој си ја завршеше работата како што треба. Ако имавме совест, и ако навреме учевме што е тоа одговорност и чист образ.

Цел бенд отиде.. цело друштво.
Млади деца, убави, непроцветани уште..
Тешка трагедија што мислам никој нема да ја заборави.
Андреј и Панчо ги знаев лично. Таков однос, такви фини луѓе, добри, смешни, лабави…
Ги обожавав. Секоја песна им ја знам од А до Ш. Секој ден на рабога ги слушав со Раде до тој ден.
И оттогаш некако послабо слушам нивна музика, уште ми ствара болка.
Вчера се исплакав квалитетно. Ама ниедна солза нема да ги врати.. ниеден од нив. Ама боли.

Џабе ги правите муабетите за тоа кој е крив. Ова не е “лов на жртвено јагне”, туку трагедија во која сите имаме колективна одговорност. Како што некој претходно имаше пишано, сите треба да одговораат, независно дали носат директна или индиректна вина.

Сопственикот, ако не почитувал протоколи на работа и безбедносни стандарди.
Инспекциите и институциите, ако прогледувале низ прсти и дозволувале работа на локали без лиценци и без задоволителни услови.
Обезбедувањето, ако не си ја работело работата како што треба, пуштале малолетници во дискотека во 02:00 по полноќ, и не реагирале соодветно во вонредна ситуација.
Родителите, има дел од одговорноста и кај нив, затоа што пуштале малолетни деца во дискотека, по полноќ, во глуво доба.

Сите се оградуваат од одговорност и го вперуваат прстот во другиот. Епа не може да очекуваме безбедно општество, ако секој само бара начин како да се извлече.

Ништо од ова можеше да не се случи, ако некој си ја завршеше работата како што треба. Ако имавме совест, и ако навреме учевме што е тоа одговорност и чист образ.
Нема тука никаква колективна одговорност, тој став е испрдок на оние кои се одговорни и кој став го форсираат за да си го покријат сопствениот газ. Овде има одговорни со точно име и презиме. Еве јас прв ке фрлам камен оти јас немам никаква допирна точка и не чувствувам никаква вина за тоа што се случи. Ниту знам ниту познавам некој од настраданите ниту пак некој од обвинетите, ниту имам допирна точка со било која институција која има допирна точка со настанот.... Кажи ми која е мојата одговорност или мојот дел во таа колективна одговорност, што јас сум сторил или не сум сторил па со тоа сум допринел кон тоа да се случи настанот? Еве кажи за што си ти крива, која е твојата вина за настанот? Само без лигавење и глупости од типот па сигурно си купил петарди на црно, сигурно си купил нешто без фискална, сигурно си однел ракија на доктор или си му дал паричка, сигурно си препишувал на тест по математика, не си станал на баба во автобус, си се шверцал у двојка...... и ради тоа ни се случи Кочани. Еј луѓе, баталете такво прање на мозокот, има таму точно кој го стори Кочани, само треба за момент да исфрлиме партии од главата, за момент да нема наши и ваши, и веднаш се гледаат оние кои се одговорни и кои треба да бидат судени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom