Pa realno tie ili koj i da go vnese i upravuvase so ognometot e prv krivec za pozarot. Tie go predizvikaa. Nema tuka sto mnogu da se mozga okolu toa. Rabotata da bese poinakva, pirotehnikata da ja vnesel u upravuval so nea nekoj ni moj ni tvoj, dosega ke go rascereceja, ke baraja smrtna kazna so gorenje na klada, ama vaka nekako ne biva, poznat bend, emocii ova ona. Nalet to, citam zalopojki po socijalni mrezi namesto osuda.
Mozi e nepopularno mislenje i stav, no nekoj treba da go reci. Najverojatno sega dusegriznicite ke mi se napnat kako sistemot e kriv, drzavata, kinezot i ne znam koj, a ovie imale samo najdobri nameri, sakale atmosfera da stvorat itn itn, no i da e se taka kako sto velat, ne go menuva faktot deka tie go predizvikale pozarot vo koj zaginaa 63 ljuge. Mi e gajle dali se poznati, dali trcale, gasnele, spasvale i ne znam sto, empatijata ne mi e bas jaka strana pa da pagjam na emocii. Rabotite treba da se kazat kako sto se. Ne velam deka samo tie se krivi, no da tie se edni od najkrivite za pozarot posto tie go predizvikaja. Sekoj sto tvrdi poinaku ne bara pravda tuku selektivna pravda, a selektivna pravda ne e pravda.