Повраток на ДДВ за физички лица? (Мој ДДВ)

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Веќе не ни има наградна игра така да нема што да влечат.
Jaс лани почнав да скенирам фискални кога веќе и завршија тие наградни игри.

Од тие наградни игри со фискални во периодот кога се праќаа по пошта татко ми доби ваучер за пазарување во маркет кој колку се сеќавам мислам за во Тинекс беше.

Во последно време одам во маркет и пред маркетот си наоѓам по некоја фрлена фискална. До сега повеќето се погодиле да не се скенирани :)

Dali e pocnato da se isplakja za 1, 2 i 3ti mesec za 2021 godina?

Изгледа не е сеуште, барем јас немам, кај мене секогаш доцнат на с/ка :toe:

За Кв4 2020 ми стигнаа на 25.02 очекувам за кв1 2021 да бидат крајот на Мај.

За да скенираш мора ли да си вработен или е доволно да имаш сметка во банка и да пријавиш во ујп?

Двапати ми исплатиле поврат на ддв за минатото тромесечие, сега како да постапам?

Двапати ми исплатиле поврат на ддв за минатото тромесечие, сега како да постапам?
Јас уште не добив поврат на ДДВ.
Се надевам дека нема да им пишеш порака за да им ги вратиш големите пари!
Ако не приметат они, трај си, што ти е гајле.

И кај мене исто, два дена после втората уплата сами ги повлекоја.

Мал оф-топик (мислам дека нема тема).

Кој кур му е на книговодителите што одбиваат да исплатат поврат на ддв на правно лице за 3 месеци под изговор дека контроли му правеле?
Или пак нема пари во буџетот и ги притискаат од власта да не го исплаќаат ДДВ-то?

Знае ли некој
Дали треба да се плати , данок на дебитна картичка ,другарот веќе една година не е во работен однос и неприма никаква држвна помош никаков приход нема.
Јас му префрлам на картицата за основни работи.
Дали треба да се плати данок ?
Доколку знаете и закон под кој член.....
0днапред благодарам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom