Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Дали знаете некои мобилари освен Ледиком ?? И кој моб би ми го препорачале од LG G3 16 гига, Samsung galaxay E7, galaxy A5 или HTC Desire 820.??

Дали знаете некои мобилари освен Ледиком ?? И кој моб би ми го препорачале од LG G3 16 гига, Samsung galaxay E7, galaxy A5 или HTC Desire 820.??
A5 ти е екстра телефонче.Супер камера и екран.А и на дизајн е бомбона

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Од тие А5 ти е многу добар телефон, иако G3 и Е7 се појаки на хардвер. Мобилари освен Ледиком ѕирни и во Мобеликс http://mobelix.com.mk/

Може ли малце подетално да ми објасниш зашто не се разбирам ?

Go to ‘Settings’.
Then go to ‘Wireless & networks’.
Continue go to ‘Mobile Networks’.
Then ‘Access Point Names’
Click the Menu button’
Then select ‘New APN’

Еве и сликовито: https://www.spark.co.nz/help/mobile...ettings-back-to-default-samsung-galaxy-ace-2/

Потоа внеси ги овие за Т-Мобиле (ќе ги најдеш подолу):
http://www.t-mobile.mk/public/internet-mms-i-e-poshta-nagoduvanja.nspx

Последно уредено:
Пред некој ден мењав тач и дисплеј на Alcatel one touch idol, почна да ми фаќа тачот сам на одредено место, па почна на повеќе места, го однесов и тој ми вика бриши го со крпичка за очила и нема да фаќа сам, и мене колку и да ми беше глупо си викам ај да пробам, и не знам како, магично долниот дел од екранот си работи сеа нормално ама горниот лев дел пак продолжува да си се стиска рандом кога и да му текне..Шо може да е? Има некакво чаре или да му го носам пак..

Пред некој ден мењав тач и дисплеј на Alcatel one touch idol, почна да ми фаќа тачот сам на одредено место, па почна на повеќе места, го однесов и тој ми вика бриши го со крпичка за очила и нема да фаќа сам, и мене колку и да ми беше глупо си викам ај да пробам, и не знам како, магично долниот дел од екранот си работи сеа нормално ама горниот лев дел пак продолжува да си се стиска рандом кога и да му текне..Шо може да е? Има некакво чаре или да му го носам пак..
Мислaм декa убaвo ти кaжaл чoвекoт, и мене вaкa ми прaи некoгaш екрaнoт кoгa ми е прљaв или кoгa ми се влaжни прстите и тaкa гo фaтaм екрaнoт.
Истo мoже и aкo имaш футрoлa дa ти фaќa нештo нa екрaнoт пa зaтoa тaкa дa ти прaи.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Може и да нечини, не треба сам да стиска, ај да го забришеш ама нонстоп така да прави ...

Мислaм декa убaвo ти кaжaл чoвекoт, и мене вaкa ми прaи некoгaш екрaнoт кoгa ми е прљaв или кoгa ми се влaжни прстите и тaкa гo фaтaм екрaнoт.
Истo мoже и aкo имaш футрoлa дa ти фaќa нештo нa екрaнoт пa зaтoa тaкa дa ти прaи.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

На горниот дел не му помага бришењето.

ЛГ Спирит прае проблеми со рутер од Т Хоум. Интернетот цело време се исклучува, треба да се исклучи па да се вклучи вифи-то за да има интернет, и се така цело време. Чаре?

Дечки ај еден совет.....LG G2 или Huawei P8 Lite? Уште од старт ги вадам Хиаоми зошто телефонот е за другар а не му се допаѓа изгледот на Редми Ноте 2.

Alcatel idol 2S

го однесов на поправката стаклото му пукна и го направија.. и сега кога ке го оставам телефонот само се рестартира.. не престанува така да прави.. кога го користам не се гаси.. а пред тоа не правеше така.. шо е финтата? и кога ке го потпрам ако го заклучам пак се рестартира -_- ...

Alcatel idol 2S

го однесов на поправката стаклото му пукна и го направија.. и сега кога ке го оставам телефонот само се рестартира.. не престанува така да прави.. кога го користам не се гаси.. а пред тоа не правеше така.. шо е финтата? и кога ке го потпрам ако го заклучам пак се рестартира -_- ...
Од тачот рестартира, носи го кај што ти го правеле

Дечки ај еден совет.....LG G2 или Huawei P8 Lite? Уште од старт ги вадам Хиаоми зошто телефонот е за другар а не му се допаѓа изгледот на Редми Ноте 2.

Добри се и двата стварно не би знаел кој да го препорачам :)

G2 е малку постар модел веќе, а добра цена има 16.000 во Мобеликс ганц нов, добар хардвер и перформанси итн.
P8 Lite па е ново интересно моделче, малку полесно 10-ина грама, ама па онака е погломазен иако е со малку помал екран (143 x 70.6 x 7.7 mm vs. 138.5 x 70.9 x 8.9 mm кај LG G2).

Плус е поефтин со околу 2000 денари, во Сетек го има за 14.000, ама отиде брзо лагерот, немаат веќе.

G2 пак е со подобар екран (Full HD vs HD, 5.2" vs. 5.0"), покомпактен, ваљда има бољи камера, за хардверот процесорите им се тука негде е зависи со софтверот и UI-то кој како се снаоѓа, погледни некои ривјуа по јутуб ќе видиш во пракса кој како се понаша, брзина на отварање апликации, мултитаскинг и слично) :)

А за Xiaomi, разгледај го новиот Mi4C, поубав е на изглед од ноте2, има јаки спецификации, подобра изработка и камера од ноте2-ката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom