Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Не е до тоа ... програмата треба да се направи прво signed ... постојат повеќе начини ... ако те интересира побарај ме

Каде можам да најдам драјвер за USB кабел за Nokia 3110 ?
Ја имам програмата за префрлање - Nokia PC Suite, ми треба само драјверот за да ми функционира кабелот :toe:

Фала

Каде можам да најдам драјвер за USB кабел за Nokia 3110 ?
Ја имам програмата за префрлање - Nokia PC Suite, ми треба само драјверот за да ми функционира кабелот :toe:

Фала
при инсталација на самиот писи суит ги имаш сите драјвери за сите нокии.

драјвер за мини усб сеуште не измислиле...

ПОМОШ!!!
Кој може да најде полначи за овие 2 модели

Nokia 9000i Communicator
http://www.gsmarena.com/nokia_9000_communicator-16.php

И за HP Jornada 540 PDA
http://handheld.softpedia.com/devices/HP/HP-Jornada-540-36.shtml

Ви благодарам однапред:smir:
за комуникаторот - не е стандард пинот од старите нокии?

за хапето - логинг.

за комуникаторот - не е стандард пинот од старите нокии?

за хапето - логинг.

Логинг не ми текнало да ѕирнам,фала за тоа:smir:
комуникаторот.....според упатството,треба да му се уклучи едно ко адаптерче одоздола,па на него пасува стандардниот полнач

аууу да,да,да... епа немам. (за комуникаторот мислам) алфа копи?

Проблем со батерија или...?!?

Вака сега, станува збор за еден постар телефон, Siemens M35, и кога го вклучувам да се полни батеријата, а телефонот е исклучен, симболот за полнење на батеријата се појавува некои 15тина секунди и после се губи и прекинува полнењето. А кога телефонот е вклучен и кога ке го ставам на полнач симболот за батеријата покажува дека се полни, после некое време го вадам од полнач, симболот покажува дека батеријата е полна, а штом ке пробам да воспоставам повик, ми дава сеигнал дека батеријата е празна и дека треба да го ставам телефонот на полнач.
Дали е проблемот во батеријата, во телефонот, или можеби пак во полначот?!? Пробав со две различни(користени) батерии, едната оригинал сименс, другата некоја фалц кинеска, нема разлика, и кај двете истото се случува.

Ако му текнува на некој каде би можел да лежи проблемот, нека пише. Исто ако некој сака да си каже што го мачи во последно време слободно нека пише... :smeshko:

Александар

Јас имам еден проблем. Имам СЕ к800.
Во музичкиот плеер, во одредени менија, во јава апликации... ми фалат букви. Едноставно не ги прикажува екранот, пример наместо loading стои l di g.

Чаре?

Master reset ама се да избриши и мемориската форматирај ја вирус имаш некој

Вака сега, станува збор за еден постар телефон, Siemens M35, и кога го вклучувам да се полни батеријата, а телефонот е исклучен, симболот за полнење на батеријата се појавува некои 15тина секунди и после се губи и прекинува полнењето. А кога телефонот е вклучен и кога ке го ставам на полнач симболот за батеријата покажува дека се полни, после некое време го вадам од полнач, симболот покажува дека батеријата е полна, а штом ке пробам да воспоставам повик, ми дава сеигнал дека батеријата е празна и дека треба да го ставам телефонот на полнач.
Дали е проблемот во батеријата, во телефонот, или можеби пак во полначот?!? Пробав со две различни(користени) батерии, едната оригинал сименс, другата некоја фалц кинеска, нема разлика, и кај двете истото се случува.

Ако му текнува на некој каде би можел да лежи проблемот, нека пише. Исто ако некој сака да си каже што го мачи во последно време слободно нека пише... :smeshko:

Александар
темата ти ја преместив во постот, затоа што не е интересно за еден ситен проблем да се отвара цела тема. ;)

1. види дали ти вади телефонот над 3.9 волти позади кај + и - од батеријата додека е на полњач
2. остави го 2 саати да се полни, одкако ќе се наполни и да не покажува полнење после 2 часа види дали батеријата е над 3.8 волти полна.

доколку батеријата е над 3.8 волти - тогаш, батеријата ти е во дефект, т.е. намалена и е амперажата и затоа брзо се празни, доколку ти е испод 3.8 волти или пак телефонот дава испод 3.9 волти - тогаш телефонот ти е во дефект.

Се извинувам за поставувањето на прашањето во посебна тема. Фала за брзиот одговор. Е сеа ако може само уште да ми објасни некој како да измерам тоа волтите, на електро-нуб ниво на јазик :tapp:

Александар

со инструмент кој мери волтажа.

Александар

Друже не се замарај со волтажи едно друго а најмалку со телефонот ... проблемот е во џекот за полнење тој кај постарите сименси со подебел џек се расипува, незнам зашто и како и јас така се мучев што е па купувај полначи па батерии и на сите скоро дефектот е во џекот ... така да незнам дали ќе најдеш џек за толку стар телефон :tapp:

логички Торте, ако џекот е проблем - воопшто нема да полни телефонот.
п.с. јас имам конектори за ц25/ц35/м35 и сите постари сименси, 100 денари без монтажа.

Изглеа ке му уплатам двоневен полн пансион кај тебе у сервис...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom