Посна храна

  • Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Тарана не, али тараненик со кечап да.
 
Ја јадам само со зденки или кашкавал ставам да се истопи внатре и кечап одозгора.
И незнам зошто мама ова година не напрај,па сеа се гребиме по роднини.
 
Тарана е Македонска верзија од Кус-Кус кое е Турско-Арапско јадење е во основа. Се прави од полузасушени кори за јувки рендани па досушувани. Вкусна ствар идат добро со сирење или кашкава. А ако си поиновативен можеш да ги правиш и со арапски зачини пилешко и маслиники и зеленчук. :toe:



Тарана со зеленчук и леблебија
 
Јадам тарана, само некако не знам, макаронензи бите ја натурлих. Со други зборови повеќе преферирам макарони поради формата изгледа. :)

А ако зборуваме за вкус, па исто е, нема некоја разлика.
Со сирење, урда ако немаш во моментот сирење, кечап по желба, гулаш или сл по желба, а може да иде и со кисело млеко, мајонез, сенф не толку и тн. Практично тестенита иде со се што иде и обичен леб. :D
 
Јадев кога бев мал и ми пееа ТАПШИН ТАПШИН ТАНАНА, МАРКО ЈАДЕ ТАРАНА:tapp:
Ама немам јадено бог знае од кога:pipi:
 
Јадам моментално, и страшно многу ја обожавам..
 
тарана само со сирење best, со тоа јадење израснав
 
Обожавам тарана со пржени кришки и младо козјо сирење, плус прилог кисело млеко или павлака мх мх мх (too much calcium) :icon_lol:
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom