Попладневна дремка?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Коа како. Некад не можам да заспијам ко шо треба, а некоаш дремам по денови. Сеа у колоквиумска сум па избегавам попладневна дрмека пошо после станување од истата ми треба бар саат да дојдам на себе и плус не можам да заспијам а насабајле рано треба да бидам сконцентриран. Петок-сабота, така поготово после колоквиум знам да се исклучам од било каква комуникација и да дремам, тоаш дремам до кај 12 1 навечер.

Зависи до вечерта.
Ако си легнам касно, утре станувам во 7 на шкољо, потоа МОРАМ да одморам за тренинг, наспијан све, и се така. Ако си легнам порано и сум наспиен не би имало потреба да спијам во текот на денот.

Или пак има моменти како се чувствуваш сега не значи ако сум легнал касно и морам да спијам тоа како се чувтсвувам ако сум изморен ма ич не га мислам и така.

од 5то одд. кога почнавме да одеме прва смена на школо секој ден насабајле кога станам од спање прва мисла ми е „кога ќе си дојдам од школо обавезно ќе спијам“. Така терав до 8мо одд. секој ден, а сега у средно само тие месеци кога сум прва смена.

И сите тие години, со таа мисла секој ден, попладне имам спиено дууури 3-4 пати. :) Ептен тешко ми е да заспијам попладне

Никогаш не сум спиела попладне без разлика колку сум или не сум спиела минатата вечер.

Паа, се случува понекогаш, посебно преку зима кога е ладно, нема што да се прави, доаѓам изморен од школо, поспивам по малку.
Инаку баш во петокот по којзнае колку време спиев попладне едно 4-5 саати, ама па вечерта неможев да заспијам до кај 4 сабајле. Тоа се лошите последици барем кај мене од попладневното спиење.

Не спијам многу често, а и плус штетно е да се спие на пладне. Поубаво навечер ќе спијам(што и тоа не го правам) отколку на пладне. Знам понекогаш за време на колска година да ме фати дремка после школо пошто не сум можела да заспијам предходната вечер или па сум учела за некој тест...зависи...али избегавам..

Тешко да заспијам на пладна, обично од вечерта кога ќе си легнам се изнаспивам едно добро па нема потреба. Често пати едвај сум чекал да си идам од школо за да прилегнам малку, ама никогаш не се случило тоа, кога ќе стигнам одма као нов сум. :)

Ретко спијам на пладне. Ако стварно ептен сум изморена.. Додуша сега распустот спијам до 3-4 така да.. :) не ми е потребна попладневната дремка =)

Секогаш ја игнорирам. Секогаш.

Кога ми е досадно и кога нема шо да правам обично дремнувам по малце. :)

деновиве обавезно после утринскиот тренинг мора да одморам.. по 3-4 саата спијам :)

Попладневна дремка ... секогаш. Не памтам кога летово не сум спиела попладне. Само кога сум нашколо немам време секогаш за спиење. :helou:

ау едно време секој ден преспивав, ама сега не пошто нема време кога, станувам кај 1-2 и уше да преспијам...ххаха

Како помал многу мразев да спијам дење и слабо практиткував се до крај на 8 одд почеток на 1ва тогаш почнав да спијам дење значи кога ке си дојдам од школо си легнував од 14 до 18Ч спиев така ваљда ќе биде и оваа учебна година:jaj:

Одбегнувам денски да спијам, се на се можда двапати иам заспано али не го практикувам бидејќи сакам максимално да го искористам денот и се знае кога е време за спиење:smir:

си беше еднаш попладневната дремка......енд ден кејм д интернет....
(у позадина на постов оди музика од одисеја 2001)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom